vrijdag 12 februari 2010

Hier een kleine update van mijn 'dagelijks werk'...Ik ben nu op éénderde van de golfjes deken (zelf bedachte nederlandse term voor 'rippled afghan') en ik vindt het leuk geworden. De draden heb ik afgehecht en nu ga ik verder voor het volgende deel.. Het is een heel karwei en ik haak ongeveer vier of vijf rijtjes per dag. Dit patroon ga ik dus nog twee keer herhalen...Het is toch wel heel super dat er weer geschaatst kan worden! De lieveheersbeestjes hebben een ijsbaantje achter het huis, op de sloot, geveegd. Maar helaas, de schaatsen waren onvindbaar... Na een drie dagen durende speurtocht door huis, garage en schuur, kwamen ze tevoorschijn tussen het speelgoed op de zolder. Nou ja, de zolder meteen opgeruimd! (was wel eens nodig..) Vandaag hadden de jongste twee een fantastische ochtend op de basisschool, er waren 'Olympische Winterspelen' georganiseerd. De school ligt naast een vaartje en daar hadden gisteren een aantal ouders-met-spierballen de dikke laag sneeuw af geschoven, zodat het nog een nachtje lekker aan kon vriezen. En vanochtend waren er de fakkeldragers die de spelen openden (tuinfakkels die de grote olielamp aanstaken)! Wat een pret! Iedere groep had een mooie vlag geknutseld en deze werden met veel gejuich ontvangen. Daarna nog even de klas in en toen barstte het feestje los! Ze hebben schaatswedstrijden gehouden, sleetje gereden van de helling het ijs op, bandglijden , sneeuwballen gooien, en nog veel meer... Natuurlijk was er ook nog koek en zopie en kregen alle deelnemers (140 kinderen op de hele school) een mooi certificaat mee. En dan te bedenken dat dit alles binnen drie dagen in elkaar gezet is...
Dan nog even een andere knutsel. De vogeltjes die Elly ( http://myeverydaythings.blogspot.com/2010/02/be-happy-be-creative.html ) gemaakt had, heb ik na ge-aapt. Ja, ik zeg het eerlijk, bij de bovenstaande link kun je de prachtige orginelen bekijken!
Toen ik twee weken de druif ging snoeien, heb ik ook wat takken van de kersenboom geknipt en die stonden in de keuken uit te lopen. Nu heb ik ze gebruikt om deze vogeltjes in te hangen.. De takken lopen mooi uit en ik kan zelfs de bloesem zien zitten in de knopjes.
Ik heb het even nagekeken in mijn agenda; twee jaar geleden bloeiden de crocusjes in de voortuin op 23 januari en vorig jaar ongeveer half februari. Nu zijn er al wel wat groene sprietjes te zien, maar ja, er zit weer een pak sneeuw boven op van 18 centimeter...
Wel zag ik dat de sneeuwklokjes een knopje hadden (vóór dat het ging sneeuwen..)
Groetjes van Mama Lieveheersbeestje en een fijn weekeind toegewenst!

20 opmerkingen:

Anoniem zei

goede morgen,

wat leuk zijn die vogeltjes in de takken.
En je deken komt goed vooraan. Maar wel een werk hoor.
Ik zie,dat het bij jullie ook nog steeds winter is.Ik heb er echt wel genoeg van.Maar wij zitten er nog wel tot april in :(

een gezellig weekend , Lilly

Corina zei

Wat een leeuke warme deken ben je aan het haken, erg leuk met die golfjes!
Watr leuk zo'n dag op school voor de kids en dat ze bij jou zo lekker kunnen schaatsen, dat is hier niet mogelijk!!
Fijn weekend !
Groetjes Corina

esther zei

wat een werk zo'n grote deken. maar hij ziet er mooi uit.
veel succes er verder mee en op naar de helft zullen we maar zeggen.

Huize steen zei

Dat schiet al aardig op met je golfjes deken. Leuk dat ze achter de deur kunnen schaatsen. Hier vertrouw ik het nog niet zo .

Merel zei

Wow die deken is gaaf! en volgens mij een hele hoop werk, maar dan heb je ook wat!

wilmi zei

Mooie deken, veel geduld!
Wat een leuk idee van die school zeg! Dat is inderdaad knap gedaan in een paar dagen. (niet zo''n heel grote school, bij ons zitten er wel 400 leerlingen op..)
Genieten nog maar van die winter dan.. zit niet anders op.
hier ligt nog niet eens alles dicht met ijs ;-(
groetjes,
fijn weekend!

~*~ saskia ~*~ zei

Wow, heel vrolijk zo in het rood - wit. Je muziekpapieren vogeltje is ook al zo'n schatje... laat de lente maar snel beginnen!
Gezellig weekend!!

LiLi M. zei

Die gegolfde afghaan wordt weer prachtig! Ik vind de combi rood met wit ook zo vrolijk en je vogeltjes trouwens ook! Zo krijg je toch wat voorjaar in huis. Wat een leuk idee zeg van die winterspelen. Mijn kids zitten allebei op de middelbare school, dan mis je dit soort creativiteit. Nog een fijn weekend!

Ilona zei

Zo, wat een werk zeg! Je bent wel een volhouder met je deken, dat hou ik niet vol hoor, ik ben meer het type van: snel af en snel resultaat! hahaha.

Lieve groet Ilona

Annelies zei

Je deken schiet lekker op zo! Ik heb ook de slag te pakken en ben verslaafd aan haken.

boomer zei

hoi
wat een prachtige deken
zou ik het patroon van je mogen zodat ik ook kan beginnen met haken
Groetjes anita

plukdedagsandra zei

Een leuke naaper heb je daar!

Anoniem zei

Hoi Hoi !!!
Wat een leuk idee, die olympische spelen. De kinderen vonden dat vast ook fantastisch.
Jouw golfjes deken wordt echt prachtig !!
De duifjes zijn echt schattig. Leuk zo in de takken.
Een hele fijne dag !!

Mama Monique zei

Gezellig die vogeltjes!

Tineke zei

1000 valentijnshartjes voor weer een prachtig en ontroerend log en de altijd weer positieve stimulerende reacties bij mij.

Elly zei

Die deken.... die is gááffff!!!!! Herlemaal mijn kleurtjes natuurlijk, maar ook het patroon vind ik geweldig!
Je vogeltjes zijn super geworden!!!! Je hebt ze in mooie takken gehangen, staat heel gezellig zo.
En wat een ontzettend origineel idee, die olyumpische spelen op school! Kan me voorstellen dat het een groot succes was!
Ik wens je nog een hele fijne dag (hier schijnt warempel de ZON!!!!)!

Granny's Place zei

Hoi,
Nog bedankt voor je lieve bericht. Het gaat prima met me hoor gelukkig. En jij ook nog bedankt want onbedoeld en onbewust ben je de inspiratie geweest tot mijn Tree of hearts creatie (door vogeltje muziekpapier).
Groetjes Madelon

willy zei

Je golfjes plaid wordt prachtig. Ik vind het al een flink stuk.
Leuk dat ze op school de Olympische spelen hebben georganiseerd. De weersomstandigheden zijn hier nog beter dan in Vancouver.
Ik ga nu even kijken waar je mooie vogeltjes vandaan komen.
Fijne dag, groetjes Willy

Crea Annemieke zei

Wat een grappige vogeltjes heb je gemaakt.Zou ik ze ook gaan maken???? Staat zo heerlijk voorjaarsachtig, misschien dat het gauw komt....Wat een winter hé.
Ik schrijf ook altijd alles in mijn agenda op over de natuur.
Fijne dag nog en de groetjes van Annemieke

Annemiek zei

Jeetje, wat een werk zeg, die deken. Maar hij wordt prachtig!