vrijdag 26 februari 2010

voorjaarsvakantie...

Wat heerlijk, al die felicitaties van jullie voor mijn verjaardag! Heel erg bedankt, het is toch altijd leuk om jarig te zijn en verwend te worden...
Het is hier voorjaarsvakantie en vanmorgen gingen het oudste en het jongste lieveheersbeestkind met mams op de fiets naar Intratuin. (of eigenlijk; dé intratuin, want hier zeggen we; hét kruitvat en dé albertheyn, dé dirk en dé aldi...) Het was leuk om al de prachtig opgemaakte lente stukjes te bekijken. Maar ik zou mama lieveheersbeestje niet zijn als ik niet een poging had gedaan tot naäapen!Ik kocht bij Intratuin dit schaaltje van hout (8euro), een zakje met stukjes hout (1 euro) en wat van dat paashoutwolspul (1,50 euro)... De kaarsen had ik al en de hyacinten had ik voor mijn verjaardag gekregen. Onderin een stukje folie en daarna gestapeld. Ook mos had ik nog thuis en dat kwam er boven op. Het resultaat is echt precies als in de winkel!
Overigens, jullie mogen vandaag er lekker bij gaan liggen, op je linkerzijde, anders kunnen jullie de foto's niet bekijken. Na de installatie van windows-7 gaat er hier van alles mis natuurlijk en ik krijg met geen mogelijkheid de foto's rechtop! (ze staan wel goed opgeslagen in het bestand...??!!), ik hoop dat ik jullie geen stijfe nek bezorg...
En dan nu...een raadseltje! In een bloempot kwam opeens een spriet naar boven, een harde puntige spriet. Wij stonden voor een raadsel....maar dat is inmiddels opgelost. Ik laat jullie nog even raden, onderaan het blogbericht vertel ik jullie wat het is...
Misschien willen jullie wel weten wat ik op mijn verjaardag heb gehad, nou een heleboel prachtige dingen! Hier zie je een heel bijzonder kadootje dat ik van mijn ouders kreeg; een bijbeltje dat van mijn oma is geweest!

Ze heeft het gekregen op de zondagsschool in 1929...en eronder staat dat haar psalm 23 word opgedragen. Psalm 23 kennen jullie vast wel, hij begint met 'de heer is mijn herder, mij zal niets ontbreken...'. Ik vond het een heel mooi kado.Hier kun je Psalm 23 nog even lezen, maar wel in de taal van 81 jaar geleden! Mooi he?

Hier nog een kadootje van mijn ouders, of eigenlijk, ze waren de zolder aan het opruimen en zaten hier mee in hun maag... Het is een typemachine tafeltje waar oma altijd haar naaimachien op had staan, en aan de linkerkant zit een rolluikje met heel veel lades, ideaal voor kinderspulletjes! Dus... Kleutertafeltjes naar de zolder en dit tafel er in. Ik heb wel direct plakplastic over de bovenkant geplakt want het is errug bruiiiinnn.... Hopenlijk kunnen we het wit verven als het mooier weer word. (Met één gaskachel in huis droogt lak echt niet.) Het kleine manneke vond zijn burootje heel super en we hebben het mooi ingericht....

Zelfs de Ikea doosjes (12 stuks) pasten er in, er staat er nu nog maar één op de tafel.

Het is gemaakt van eiken (de poten) en fineer. Ik hoop dát we fineer ook kunnen schilderen?
Ik las bij Elly dat er aanstaand weekeind een handwerkbeurs is in Zwolle...dat lijkt mij heel leuk! Gaan er nog meer blogdames heen?
In elk geval een heel fijn weekeind toegewenst..groetjes mama lieveheersbeestje.
Oh, ja, het raadsel sprietje! (bijna vergeten..). Na een week vol verwondering over deze onverwachte spriet, biechtte zoon van 13 op dat hij een dadelpit in deze bloempot had gestopt... Nooit gedacht dat zo'n ding ook uit zou kunnen groeien tot een plantje, maar wel stiekem gehoopt natuurlijk. Nu zijn we benieuwd naar het verdere verloop, maar er gebeurd nu niets..

9 opmerkingen:

wilmi zei

Wat een gezellige post. En wat een mooi kado kreeg jij, zo'n oud bijbeltje.. 't is wel mooi die oude taal, maar om te lezen is een wat nieuwere vertaling handiger ;-)
Leuk dat dadelsprietje, ben benieuwd of er nog iets van komt, veel praten ertegen, helpt misschien..
groetjes, en een fijn weekend
en nee, ik ga niet naar Zwolle, beetje tever
wel ws in maart naar Rijswijk

Huize steen zei

Hihi leuk dat die dadel uitkomt :-) Met een beetje tlc word het vast een flinke boom ;-) En zo foto's bekijken is weer eens wat anders toch ;-) Fijn weekend !!

LiLi M. zei

Fijn dat je zo'n leuke verjaardag gehad hebt. Je bloemstukje is ook mooi geworden. Haha, die dadelspriet. Ik zou vast gedacht hebben dat het een graspspriet was en hem er fluks uitgetrokken hebben. Gelukkig zijn jullie wat geduldiger.
Ik heb dat ook wel eens gehad, dat de foto gedraaid uploadde. Ik ben een mac user dus ik weet niet of je wat aan mijn uitleg hebt. Ik ga dan terug naar mijn foto album en roteer de foto opnieuw. Vervolgens laad ik ze opnieuw en dan gaat het eigenlijk altijd goed.
Fijn weekend!

THEA zei

Hoi,

Hihihihi......wel een apart gezicht zo, die foto's op z'n kant!!!

Ik wil je alsnog even feliciteren met je verjaardag!!Fijn dat je zo een leuke dag gehad hebt. Gaat snel he, dat heb je als het leuk is.
Je voorjaarsstuk kon zo uit de winkel komen, weet je zeker dat je het niet kant en klaar meegebracht hebt??(grapje)Het is in ieder geval heel erg goed gelukt!!

Geniet ervan, dan heb je vanzelf een fijn weekend!!

Groetjes Thea

Anoniem zei

wat een mooie spulletjes allemaal om te bekijken.
Daar zal je vast heel veel plezier mee hebben.Ook van het sprietje :)

een gezellig weekend, Lilly

THEA zei

Misschien kun je de foto's op z'n kant opslaan, en staan ze dan goe als je ze plaatst???

Is het proberen waard!!

Groetjes Thea

Grietje zei

Naja! Ik dacht dat ik je gefeliciteerd had...niet dus. Komt ie: Nog van harte gefeliciteerd!

Ik moest ook wel lachen om de foto's die op z'n kant staan, ik hoop dat je het goed krijgt (zelf worstel ik nog met de nieuwe printer).
Maar het had trouwens ook nog erger gekunt: Stel dat ze onderste boven hadden gestaan ;-)

Ik heb ook nog een Award voor je, kijk maar op mijn blog.

Groetjes,
Grietje

Anly zei

Heel veel plezier op de handwerkbeurs, mijn vriendin en ik hebben werkelijk de hele dag rondgelopen en enorm genoten! Toch wel weer wat te veel gekocht.. de computer gaat maar weer uit, hup aan t breien.

Groetjes
Anly

Anoniem zei

daar ben ik nog even.
Heb ik het goed gelezen..je man breit zelf??

Nee ,de kinderen willen geen zelf gebreide sjaals en mijn man ook niet ;)
Wordt weer eens tijd er eentje naar Nederland te sturen ;)

groetjes, Lilly