maandag 22 maart 2010

Pasen-in-wording en een fijne rommelmarkt.

Herinneren jullie je deze nog? Ik had er laatst een hyacint in staan met mos en kaarsjes. Nu zitten er kaarsen, houtsnippers en schelpen in (schelpen, één euro voor een gigantische zak bij Action). Waarom de houtsnippers? Omdat ik toen de schelpen nog niet ontdekt had! En nu dienen ze als houvast voor de papieren rozen (zelfgemaakt, staan hier; http://marthastewart.com/article/paperroses
) ze zijn van koffiefilters gemaakt en ik gebruik ze vaak om iets mee te decoreren...
Afgelopen zaterdag was er een rommelmarkt in een klein kerkje hier, dus ik was er als de kippen bij toen het marktje geopend werd! Er waren best veel leuke dingen te koop (rieten poppenwagentje, incl. bekleding voor maar vier euro...maar ja , ik heb hier geen poppenwagen liefhebbers) en de prijzen heel schappelijk. Overigens, de kringloop hier is steeds maar duurder geworden, dat vinden heel veel bezoekers, en je koopt dus niet zo veel meer...
Dit beeldje vond ik voor tien cent, het is gewoon leuk. Past nergens bij, maar ik vindt dat het heel goed gemaakt is..gewoon schattig.

En dan dit boekje (20 cent!)... Mama lieveheersbeestje kan dit Heel Goed Gebruiken! Want als het gaat over vlekken maken, dan ben ik nummer één!! Ja, daarom draag ik ook altijd een schort tijdens het koken (plastic) en poetsen (katoen), misschien wat ouderwets, maar ik ben er dol op en mijn kleren ook. (overigens ben ik ook heel goed in het breken en kapot maken van dingen, per ongeluk natuurlijk. Zo kwam vorige week een beker, een fietspomp en een rits aan zijn einde... Ik ga dit boekje eens lekker bestuderen (dat betekent dat ik het op de w.c. neerleg en dan regelmatig lees haah!).

Ook dit leuke en nieuwe boekje kostte mij 20 cent, er staan heerlijke dingen in...

Maar de klap op de vuurpijl was wel deze prachtige wok! Hij is gemaakt van gietijzer en als nieuw, de prijs? Jaaaahaa....maar twee eurootjes! Ik heb hem inmiddels met alleen olie laten bakken op een hoog vuur (stinki stinki) en nu is de olie er lekker ingebrand en lijkt het of hij ook nog een antiaanbaklaag heeft gekregen. Je moet zo'n pan ook licht invetten na het afwassen en als je hem gebruikt, eerst even olie er in een superheet laten worden. Ik heb natuurlijk even gekeken naar de nieuwprijs van zo'n pan (ben een echte zuunigerd en kan genieten van het idee dat ik heel veel geld bespaar, al weet ik ook wel dat ik deze pan anders nooit gekocht had...maar toch!). Ja, ik reken mij graag rijk haha! Hij kost ongeveer veertig euro in de winkel...En dan heb ik nog een oud Bijbeltje en liedboek gevonden, er lagen er wel tien. De oudste heb ik gekocht, weer voor de spotprijs van 50 cent, gewoon voor de heb... Voorin staat een stukje geschreven voor ene Jan uit Hooger Smilde, hij kreeg hem als afscheidskadootje van de zondagsschool in 1938...

Ik weet niet waarom, maar ik heb heel veel Bijbels, ook moderne met uitleg en in moderne taal en kinderbijbels... Die ik overigens zelden lees, want daar moet je toch echt even voor gaan zitten. Ik heb de Bijbel ooit eens helemaal gelezen en herinner mij bijna alles nog, dus ik kan wel meedoen aan een Bijbel kwis haha! Er is gewoon iets met oude Bijbels, ze zijn zo persoonlijk. Vroeger, toen een boek nog een kostbaar bezit was, was een Bijbel vaak het enige boek dat iemand persoonlijk bezat en als er dan ook nog aantekeningen in staan kan ik het niet laten liggen... Een tante van mij bezit een Rembrandt Bijbel en dat is het ultieme boek dat ik nog eens hoop te vinden (en dan ook nog kan betalen..).

In huis heb ik nog even wat sfeerfoto's gemaakt... Vorige week had ik wat leuke witte gehaakte kleedjes op de kop getikt en die heb ik eens even neergelegd. Overigens kwam ik op de fantastische blog van Songbird een heel leuke tutorial tegen. Je kunt van dit soort kleedjes heel leuke vergipste bakjes maken voor o.a. waxinelichtjes. Dus je snapt het al, ik moet op jacht naar gips!
Hier het beroemde mandje van Action..

Ik heb ook nog even wat paasversiering gemaakt. Dit is mijn paastak in wording...de versiering komt nog! Nee, dit keer geen uitbundige gele en gekleurde tak, maar één in stijl...althans dat is mijn streven. Iemand die hier ook ergens plaatjes van heeft gezien? Ik kan wel wat inspiratie vinden voor het maken van wit-naturelkleurige paaseieren. Overigens hebben ze bij Action uitgeblazen eieren, met één gaatje er in, in het wit en bruin voor 1,49 euro..scheelt een hoop gedoe!

Maar ik heb ook nog een kinderversiering gemaakt hoor, lekker in felle kleurtjes. Ik ben ook zo blij met deze etagere, je kunt er heel veel verschillende dingen mee doen. (ja, ook van Action, iets van acht euro). Bij de Wibra vond ik nog wat leuke frutsels en zo is het er uit komen te zien...

Ik heb nog veel plannen voor de komende week, ik hoop nog tijd te kunnen vinden om wat leuks te naaien voor de pasen...maar ja, de tijd is altijd zo kort.


Oh, en dit is het mormeltje uit de vorige post! Uit het nest (alle vier al) en het gaat vrolijk op mijn hand zitten, hij is helemaal niet bang. Het blijft toch een wonder, binnen twee weken van ei tot dit snoezige bolletje vogel! Het heeft nog een zwarte snavel en een kinder-verenkleed, maar binnen drie maanden gaan ze ruien en kleuren de snafeltjes rood of oranje en dan kan je zien of het meisjes (popjes) of jongens zijn.
Ik wens jullie een heel fijne week toe, groetjes mama lieveheersbeestje.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat is het vogeltje al mooi zeg, wat lief.
De wok is echt een fantastische vondst. Zelf vond ik ooit een franse braadpan voor 2 euro bij de kringloop ; )
Die rembrandt bijbel waar je het over hebt, die heb ik in een creme binding. Mijn man en ik hebbben hem 23 jaar geleden voor ons trouwen gekregen van mijn oma en mijn oom. Wij houden er ook de familie in bij, geboortes, huwelijken etc.
Jouw paastak heeft ook vogeltjes, leuk zeg. De mijne heeft ook vogeltjes, maar ik heb meer de kleurtjes van de kinder etagere ( die heel leuk is) er in gedaan. Die versiersels heb ik al jaren. Misschien in de uitverkoop wat nieuws erbij kopen ?
De action heeft heel leuke dingen, helaas zit hij niet hier in het stadje, maar een paar kilometer verder ( beter voor mijn portemonee :)
Een hele fijne dag.

Huize steen zei

Zo jij bent lekker geslaagd op de rommelmarkt !! Vooral dat beeldje vind ik enig :-)

LiLi M. zei

Wat een heerlijke vondsten weer! Ja, het seizoen gaat weer beginnen! Over die kanten kleedjes en gips. Weet je dat je dat ook met stijfsel (behanglijm of strijkstijfsel) kunt doen, hebben we ooit op de lagere school gedaan. Misschien heb je dat wel in huis!
En wat is dat zebravinkje een dotje geworden.
Veel succes met alles wat je onderneemt!

lenteroos zei

Ik bn na dit leuke blog helemaal geïnspireerd om snel weer eens naar de action te gaan en om de passspulletjes te organiseren.
Gehaakte kleedjes doen het bij mij ook leuk, Ik koop ze dan op een rommelmarkt en gebruik ze om de deksel van bv een pot. Zal 'ns wat laten zien in een blog...
Fijne week.

Crea Annemieke zei

Wat een mooie vondsten op de rommelmarkt....dat is het leuke altijd je weet nooit wat je tegenkomt... mooie Bijbel trouwens, hier wordt er elke dag uit gelezen....Ik had pas een oude kleuterbijbel van Anne de Vries voor 1 euro, die was van 1948 ik heb er al in zitten lezen, zo mooi verteld....
Veel plezier met al je creativiteit voor het voorjaar en pasen.... we zien het wel weer op je blog....
Zonnige groet van Annemieke

Granny's Place zei

Nou jij bent goed geslaagd zeg, vooral de bijbel en wok doen het bij mij erg goed.
Groetjes Madelon

Bonjade zei

Wat een vondsten zeg....dat is dan helemaal genieten zo'n dag....veel voor weinig.
Wat een lief donsje daar in het kooitje.
Fijne avond

wilmi zei

Je bloemen vind ik prachtig, ga ik ook eens bekijken, hoe dat moet dan. Het mandje van de action heb ik ook, zit nog niks in trouwens. Volgens mij zit de action bij jou wel dicht in de buurt.. haha, superwinkel he? Ik moet er wel een half uurtje voor rijden, dus dat werkt ontmoedigend, das beter ;-), die zebravinkjes, zitten die echt op je hand? dat zijn toch van die nerveuze piep piepertjes? Of waren dat de mozambique sijsjes? Leuk om het zo mee te maken allemaal. En dat vlekkenboekje, lachen joh, zo oud, zo leuk! Gezellige post weer!
Groetjes,
Wilmi

Grietje zei

Hier ook een groot Actionfan ;-)
Ben vanmorgen nog geweest en ze hebben nu van die doorzichtige stempels (die op zo'n acrylblokje gaan) Er zijn 6 verschillende uitvoeringen en heb mij in kunnen houden want ik heb er maar drie meegenomen. En nu denk ik chips....'t is zo goedkoop, ik MOET terug!
De link van de bloemen krijg ik niet goed (weet niet of ik de enige ben met dat probleem) ik ben wel erg nieuwsgierig hoe je ze gemaakt hebt.

Groetjes,
Grietje

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Vandaag ga ik het doen. Ik ga gewoon mezelf verwennen.
Eerst bij de action langs, dan langs het tuincentum. Het huis in paassfeer.
Ik ben zo gefocust op zuinig en goed voor het milieu, dat ik het genieten bijna vergat. Dank je wel voor je inspirerende blogje.
groetjes, Franca.

THEA zei

Wat een vondsten op de rommelmarkt!
En die wok, daar heb je wat aan!

Ik vond in het weekend ook wat leuke dingen.

Ik geloof dat bijna iedereen het mandje van de Action in huis heeft,hihihi!!

Paastakken, nee die zit ik al jaren niet meer!Er zijn nog zoveel andere manieren om het huis te decoreren met Pasen!
Fijne lentedag,groetjes Thea

Elly zei

Je huisje ziet er weer supergezellig uit! Lief dat witte cyclaampje in dat schattige draadmandje. En je etagère voor de kids vind ik helemaal super, word helemaal blij van die kleurtjes! Je hebt ook weer goed "gescoord"! Je beeldje is een schatje, en wat zullen jullie lekker eten! Wij hebben ook zo'n gietijzeren wokpan, maar men, wat is dat ding toch zwaar! (Of mijn spieren zijn zo slap!)
Fijn weekend!!!!!

Anoniem zei

sorry dat ik nu pas wat laat horen. Maar ik was bij de kinderen :)

daar heb je weer heel wat vondsten gemaakt,hele leuke dingetjes,die je ons laat zien.

een prettig weekend, Lilly

Twa zei

Wat weer een gezellige post! En wat een mooi achtergrondje heb je! Je aankopen zijn weer super, en ook voor zo weinig geld zo goed geslaagd. En ik ben ook zeer verbaast naar je vogeltje. Wat is dat snel gegaan zeg! In de vorige post was het nog een kaal prummeltje. Het is echt een schatje geworden hoor. Succes nog met je paas decoratie. Ik moet ook nog het een en ander doen, morgen maar eventjes denk.
Prettig weekend!
Groetjes Antoinette

Wonderland21 zei

That Bible is so neat!
I once found a Bible that was from the 1940's in a church I used to go to. It was up in the balcony, on a shelf, hidden away.

I put it in the lost-and-found, but no one ever claimed it, so I got to keep it! But it got lost after we moved. :(

Thanks for commenting on my blog!
Allison Elizabeth ♥

Vlijtig Liesje zei

Wat een prachtige vondsten allemaal! Ik heb zitten genieten. Ook bij ons is de kringloop best duur geworden; soms is de Action zelfs goedkoper!

Net als jij draag ik ook altijd een schort als ik schoonmaak, want anders heb ik overal vlekken.

Carla zei

Via Elly hier bij jou terecht gekomen.
En ja hoor...als ik ergens lees, laat ik een reactie achter!!
Wat een leuke spullen heb je gescoord!!
De Action....geweldige winkel hè...wij hebben hem hier(Lelystad) ook.
Ga nog even verder neuzen op je log.

gr. Carla.

scrappy jen d zei

Hoi mama Lieveheersbeestje,
Wat een wonder, zo'n klein vogeltje....
Zo nog in een ei en dan na twee weekjes al zo'n parmantig ding! Wat zien die rozen er prachtig uit! En dat van filterzakjes! Super, hoor. Mooie versieringen en wat een leuke spullies heb je gescoord! Ja, de Action is fijn, he?
Daar haal ik ook heel veel leuke dingen weg!
Fijne avond, lieve groetjes,
Jen.

arnold narold zei

gietijzeren wok daar heen wij intresse in mocht hij nog tekoop zijn graag een reactie
email is narold@gmail.com