woensdag 17 maart 2010

Wat eten we als mama het écht effe niet meer weet? (geen inspiratie, geen tijd en geen zin..) Ja, joepie! Dán eten we hamburgertjes! Mama lieveheersbeestje had nog een restje nasi (voor wie de hamburgers niet genoeg zijn, jongens van 13 o.a.), een restje aardappelen, die opgebakken werden en samen met wat sla, tomaten en komkommer...
konden er échte hamburgers van gestapeld worden. Iedereen nam wat hij of zij lekker vond, met of zonder mayonaise of curry.

Eén probleempje; hoe krijg je deze in je mond? (Uiteindelijk is het wel gelukt, hoor!)
Zien jullie trouwens dit tafellaken? Mooi he? Ik heb het bij de tweedehandswinkel gevonden voor maar 1 (ja, één!) eurootje. Het is van een duur merk, Sia collection, en ik ben er zo blij mee!

En dan nog iets lekkers, handgemaakte bonbons, door onze jongste spruit. Zien ze er niet lekker crea uit? Hij ging voor het eerst van zijn leven naar een kinderfeestje en daar wonen ook een papa en mama die lekkere bonbonmakers zijn. Dus gingen ze met het hele stel (vier en vijf jarigen) aan de slag! Ons mannetje was er echt trots op! (en wij ook)

Bij de bonbons dronken we natuurlijk een heerlijk kopje thee, gedronken uit nieuwe kopjes. Ja, heel leuke, ze zijn er in groen, blauw, oranje en geel. Deze bloemen kopjes althans. En er zijn nog veel meer leuke 'designs' te krijgen. Voor het leuke prijsje van 49 cent per stuk. Ja, natuurlijk bij Action! Echt mijn lievelings winkel, ik moet er toch wel één keer per twee weken naar toe...en kom altijd met veel meer spullen naar buiten dan ik van plan was...

Toen mama lieveheersbeestje vorige week maandag de gordijnen open deed (ja, echt nog maar tien dagen geleden!) zag het er buiten zó uit...
Maar ondertussen is het toch al een beetje lente geworden. Dit kleine alientje hier op mijn hand, is één van de jonge zebravinkjes die anderhalve week geleden geboren werden hier in Villa Stip.
Zoals je ziet, ze groeien als kool en ik denk dat ze dit weekeind ook wel uit het nest gaan komen. Zie je dat rare zakje bij zijn of haar nekje? Dat is een voorraadje eten in de krop. Handig opslagje, maar het ziet er raar uit. We kunnen niet wachten tot ze hun échte verenpakjes krijgen en we kunnen zien welke kleurtjes ze zullen hebben. Ondertussen maak ik plannen en tekeningen voor een kleine voliére in een hoekje van de tuin...wordt dus nog wel vervolgd.
Nóg een alientje? Nee, dit is onze jongste schat, verkleed in een mummiepak! Gemaakt door zijn grote zus die zich geïnspireerd zag door een reclame op de t.v....
En wat zien wij als we uit het achterraam kijken? Ja, kijk nog maar eens goed....de Ark van Noach! Deze enorme ark heeft een maand gelegen in onze stad en de jongste kinderen hebben hem van binnen bekeken met de kinderclub. Heel indrukwekkend volgens hen. Nu ligt de Ark op de dok bij de scheepswerf achter ons huis. Gek gezicht he?
Ik ga eens even wat spullen hoog zetten want morgen komt ons oppaskindje voor de tweede keer. Het is een schat van een meisje van anderhalf waar ik één ochtend in de week op mag passen, echt een heel lief en rustig kindje. Het is fijn om weer een kleintje om je heen te hebben, het geeft zo'n rust, je moet alles even laten vallen en gewoon lekker boekjes lezen en spelen. Ze is ook dol op liedjes zingen. Dus nu even de chinese lantaarnplant omhoog, de kleine speeltjes van de grond en de kastknopjes aan elkaar vast met een elastiekje en we zijn weer dreumes-proof in Villa Stip!
Ik wens jullie een heel fijn en zonnige week toe, als het zulk lekker weer blijft ga ik lekker de gordijnen wassen van de woonkamer. Overigens heeft het voorjaarsschoonmaak virus al toegeslagen hier hoor...ik heb alle kasten en laatjes al heerlijk schoongemaakt hier in de kamer...
Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

14 opmerkingen:

Franca zei

Een supersfeervol blogje.
Wat ziet het er allemaal gezellig uit.
Een tafel vol zelf te combineren etenswaar, onze kinderen kun je niet blijer maken. De lieveheerbeestjes lieten het zich zo te zien ook goed smaken.
Genieten!

Huize steen zei

Wat een heerlijke bonbons !! En wat een leuk idee voor een kinderfeestje :-D Jij ook een fijne en zonnige week toegewenst :-)

lenteroos zei

Genieten van allemaal verschillende etenswaren is hier ook erg populair. Meestal gewoon kliekjesdag met nog iets vers gemaakts erbij.
Groot contrast met die sneeuw een aantal dagen geleden en nu weer zoveel zon.
Fijne week.

mama'ritha zei

Wat een heerlijke blog met mooie foto's. Leuk. Die hamburgers en die tafel met schaaltjes brengt me op een idee!

Fijne dag verder.

Granny's Place zei

Wowww wat een post... Die hamburgers dat doe ik vaak een keer in de 2 weken op zaterdag, sla, gebakken uitjes rauwe uitjes, augurkjes, eitje enz komen allemaal op tafel en graaien maar. Leuk die mummie foto ook enne jeetje wat zijn ze lelijk als ze net geboren zijn zeg. (Sorry).
Groetjes madelon

Elly zei

Geweldig, dat mummiepak!!! Die reclame is ook zo grappig! En wat een mooi tafelkleed heb jij, dat jij dat neer durft te leggen tijdens het eten van hamburgertjes! Bij mij ligt er gewoon een gezellig zeiltje op tafel hoor. Ouderwets misschien, maar wel héél praktisch! Het zijn hier allemaal kliederkonten.
Owww... en ik heb trouwens ook gesmuld van die heerlijke bonbonnetjes (en heb er gelijk maar even een bekertje thee bijgedronken, uit dat mooie mokje).
Het was weer een gezellige post! Geniet van deze heerlijke lentedag!

Crea Annemieke zei

Een heel verhaal en van alles wat, maar gezellig om te lezen hoe het in een ander gezin gaat...
Ons gezin is ook in de Ark geweest, heel erg mooi en groooot....ik heb er nog een heleboel foto's gemaakt en die ingeplakt.....
Nog een fijne dag en de hartelijke voorjaarsgroetjes van Annemieke

wilmi zei

Gezellige blog! Lekkere hamburgers,ja, dat gaat er hier ook altijd wel in.. De ark van Noach, mooi, ben ik ook eens geweest, in Rotterdam, maar dat is al een poos geleden. Indrukwekkend vond ikhet! En wat een schattige mummie staat daar zeg, ook creatief met toiletpapier dus? Die bonbons lijken me erg zoet :-) maar vast met heel veel liefde en kleffe handjes gemaakt!
groetjes, en alvast fijn weekend!
Wilmi

Anoniem zei

Hallo,

wat een lekker bonbons.En alles weer gezellig om aan te zien.
Vooral dat mummiepak :)))

pakje is vandaag op de post gebracht

een prettig weekend, Lilly

Vlijtig Liesje zei

Gezellig om te lezen! Wij eten op vrijdag ook altijd hamburgers: lekker makkelijk en lekker!

Die mummie vind ik erg goed gelukt.

Anoniem zei

Wat ziet het er allemaal heerlijk uit. De hamburgers en de bonbons en wat een leuke mok en zo goedkoop !!
Mijn man keek over mijn schouder mee en riep tegelijkertijd met mij MUMMIEPAK ; ) Dat heeft je dochter dus heel goed gemaakt ; )
Wat apart, de ark van noach bijna in je achtertuin ; )
Een heel goed begin van de nieuwe week.

Anoniem zei

Hey, wat leuk! Raad je stad! En ik weet het...als het goed is, wonen jullie in het hoekje van ons mooie Drenthe...Meppel. Toevallig heb ik de Ark zien liggen in Meppel, en ben ik een paar weken geleden bij die creatieve papa in Nijeveen geweest, om mijn eerste taart te maken (daar doen ze ook een workshop in), en volgende week ga ik samen met mijn mams van die overheerlijke bonbons maken...ik woon in Ruinen (en hopelijk over een tijdje in Zuidwolde).

Ik lees al een tijdje jouw blog, maar had niet gedacht, dat je zó dichtbij woonde...grappig

gr. Inge

Twa zei

Wat grappig dat de Ark nu bij jullie staat. Hij komt hier uit Schagen vandaan, dat is heel vlakbij ons, en dat ie er lag kwam ik er niet aan toe om er met de jongens heen te gaan, en toen was ie opeens weg :( Maar hij komt geloof ik wel weer terug naar Schagen, dus heb ik nog een kans. Hij is nu op tournee. Wat ziet het er ook heerlijk gezellig uit bij jullie aan tafel. Met je mooie kleed voor maar 1 euro. Wat een mazzeltje zeg!
Groetjes Antoinette.

jente zei

Wij waren een poosje geleden naar de ark geweest. Ik heb even aan je gedacht, maar dat we zo dichtbij waren had ik niet verwacht :-)

Super dat mummiepak en die bonbons! En een broodje hamburger, dan gaan wij misschien dit weekend ook maar eens doen. Errug lekker en makkelijk!