donderdag 1 april 2010

Vrolijk Pasen!


Vandaag is het goede vrijdag, eindelijk een lekker relaxed vrij dagje... De kinderen hebben op school allerlei paasvieringen gehad en kwamen gisteren druk en enthousiast weer thuis. Gelukkig konden ze lekker lang opblijven en dat betekend ook langer slapen, waardoor mama lieveheersbeestje even kan bloggen op de vroege ochtend. Hier zie je overigens onze paastafel, boven op de computerkast, geheel in naturelle kleurtjes. Op de één of andere manier waren we de gele gekleurde versiering spuugzat..misschien volgend jaar weer? Geen idee! We zien het wel weer. Ik ga nog een leuke slinger naaien met konijntjes van vilt, dus nog wel iets te doen voor dat het feest begint.
De laatste twee weken ben ik ernstig besmet met het VOORJAARSSCHOONMAAKVIRUS! Ja, en als je dat hebt, moet je er gebruik maken natuurlijk! Alle kasten en laden zijn opgeschoond, de kelder (de 'puist' van deze huishouding!) heb ik helemaal leeg gehaald, schoon gemaakt, haakjes opgehangen, heel veel weggegooid (en ik kom er nu dus achter dat maandag onze container niet wordt geleegd, maar pas een week later en hij is nu al vol!), en alles weer lekker schoon en fris en keurig gesorteerd weer ingepakt. In deze kelder kun je niet lopen, hij zit onder de trap, en dus beland er veel achterin op een bult.. Ook de gordijnen ben ik aan het wassen, maar nu moeten we weer wachten op mooi weer. Ik heb zelfs van tweedehands lakens (heel mooie stevige met wit borduursel) een supermooie dekbed hoes genaaid... Tsja...zou het iets hormonaals zijn? Nu staat er nog op het programma; mijn eigen kledingkast opschonen, de winterse mandjes met handschoenen e.d. opschonen en de schuur opruimen en eigenlijk moet de zolder ook nog even een schoonmaakbeurtje krijgen.. Ook de tuin heb ik uitgemest en gemest..en ik kwam tijdens het snoeien van de klimop nog drie merelnesten tegen van vorig jaar. Eén heb ik er heel uit gehaald en bij de paastafel geplaatst.
Overigens heb ik nog leuke betonnen vogeltjes op de kop getikt bij Action...iets van 80 cent elk. Ze waren gekleurd, maar dat hebben we snel verholpen...even vilt er onder geplakt.


Zodat het niet krast op de meubels. Ziehier het resultaat met plakaatverf;


Ik heb er ook nog twee gespoten met een spuitbus (ook wit), maar die moeten nog een laagje extra. Deze zijn overigens ook prima gelukt...



Hebben jullie al eitjes geschilderd? Ik ga het nog weer doen met de kinderen vandaag of morgen, maar dan niet met waterverf, maar met plakaatverf of acryl verf want waterverf wil niet zo goed met grote kwasten. Zelf gebruik ik liever piepkleine penselen, maar ja, kleuterhandjes willen toch wat grotere kwasten.



Hier nog een klein truukje; de eierrekjes van Action (99 cent) zijn gesloopt (haan er af gedraaid) en op een kandelaar gezet waar een soort prikpennetje in zit om een kaars op te zetten. Dit pennetje steekt precies door het gat van de afgeschoefde haan.

En afgelopen week kwam er ook nog een heel leuk pakjes van de paashaas Lilly ( http://lillysbreienhaakmand.blogspot.com/ ) ! Heel erg bedankt Lilly!!! Mama Lieveheersbeestje was heel erg verrast door dit prachtige pakket!!


Wow, daar was ineens de post met een grote doos uit het mooie Oostenrijk...wat zou daar inzitten? Ik kon haast niet wachten om er een foto van te maken, maar heb me nog net beheerst...

Nou, Lilly heeft niet stilgezeten (haar blog heet natuurlijk niet voor niets 'lilly's brei en haakmand'!), een heel snoezig hangertje voor een eitje dat we direct in onze paastak hebben gehangen! Beeldig, echt mijn lievelings kleurtje...


Ook dit mooie tasje heeft ze zelf gebreid, het is vervilt en erg mooi en handig...


En ra ra wat is dit voor moois?

Een heel leuke sjaal! Ik heb hem al een paar dagen gedragen, het is zo'n vrolijk sjaaltje! Je voelt je bijna een beetje feestelijk als je hem draagt. Mijn kinderen vonden dat ik ook zo'n sjaaltje moest haken, maar dan een hele lange, dan leek het wel een slingertje! (Lilly, ik ga je om het patroon vragen hoor, ik kan nog een paar van deze leuke sjaaltjes gebruiken en ze leken mij wel te doen voor een beginner als ik...)... maar de pret was nog niet op...



Ook Mozart zat nog in de doos! Heerlijke chocolade, gevuld met superlekkere marsepein...we hebben er van genoten hoor!


Helaas, de hele familie vond het heerlijk, dus de choco is nu alweer op... Dank je wel lieve Lilly! Je hebt mij echt verwend!! Nu zit ik dus te broeden op iets leuks waarmee ik jou kan verwennen...





En als laatste nog een plaatje van een heel leuk speelhuisje dat ik op een amerikaanse blog vond...gewoon van takken en hout gemaakt. Zó leuk! Ik denk dat ik dit in de zomervakantie moet gaan maken...

Fijne paasdagen toegewenst door alle lieveheersbeestjes vanuit Villa Stip!

Mama lieveheersbeestje.

12 opmerkingen:

LiLi M. zei

Als dat geen vrolijke Pasen wordt in huize 'Het Lieveheersbeestje', dan weet ik het ook niet meer. Mooie Paasversiering, ik heb dit jaar bij niemand bont of knalgeel gezien, naturel zit gewoon in de lucht! Wat ben je heerlijk verwend zeg, genieten maar en voor jullie allemaal een heel vrolijk Paasfeest!

Heleen zei

Wat een leuke post met al die mooie paas versieringen! Inderdaad een heel leuk houten speelhuisje!
Fijne paasdagen!

Aritha Vermeulen zei

Wat een gezellige van alles wat blog. Ik vind het leuk om met je mee te leven/kijken. Ik geniet van je mooie foto's.

Fijne dagen!

Miriam zei

Mooie paasversieringen zeg! Ik heb amper wat staan (maar daar gaat vast verandering in komen als zoonlief wat meer knutselen gaat).

Dat speelhuisje: ♥♥ flieft ♥♥

Groetjes
Miriam

Annemiek zei

Er is weer vanalles te zien bij jou, leuk! En dat speelhuisje is inderdaad errug gaaf!

Jij ook een fijn paasweekend!

Rumour has it zei

Lieve Mama L.,
van harte beste en mooie Paasdagen toegewenst! Die Mozart-Kugeln... het water loopt me in de mond als ik er alleen al aan denk. Ik heb ooit de meest échte Kugeln in Salzburg zelf gegeten, dat was hét helemaal natuurlijk :)
Mooie spulletjes heb je gekregen, toch altijd weer leuk, zo´n feestpakketje.
Lieve groeten en tot horens,
Marjolijn

Annelies zei

Nog een leuke tip voor eierverven-met-kleintjes: hardgekookte eitjes versieren met wasco-tekeningentjes en vervolgens onderdompelen in een verfje dat je maakt van die verftabletjes (kruidvat) en azijn.
Absoluut geen rommel en geen kinderen-onder-de-verf. En het resultaat is echt heel bijzonder.

Splashes of Pink and Mint zei

Gezelligheid troef in Villa Stip!!! Mooi al je spulletjes in het wit. Hier geen eieren geschilderd dit jaar, de jongens worden er al een beetje te groot voor en Bo heeeft er niet eens aan gedacht volgens mij. Wel lekker met z'n allen ontbeten, altijd een mooi begin van de dag. Daarna flink aan de schoonmaak geweest, dus of het hormonaal is weet ik niet, maar hier gieren ook de schoonmaakkriebels door het lijf. Al lekker een paar kasten uitgemest en daarna genieten van het eindresultaat!
Leuk je gebreide kadootjes. Dat hangertje vind ik heel erg schattig.
Nog een hele fijne 2e paasdag!

Lia zei

Wat een gezellig blog heb je! Erg leuk al die paasversieringen en tips.
Ik heb me meteen aangemeld als volger.

Groetjes,
Lia

Mariette zei

Leuk dat je een kijkje nam op mijn blog! Ik kende jouw blog nog niet maar ik kom zeker nog eens terug om verder te lezen en te kijken :-)

Fijne dag,
Groetjes, Mariëtte

Nicole zei

Je hebt prachtige paasspullen zeg!

Anoniem zei

Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!