zondag 18 juli 2010

De eerste week vakantie, en wat hebben de lieveheersbeestjes gedaan?

Ja, de eerste week zit er op. We hebben heerlijk weer gehad, lekker plakkerig en heet, verkoelende buien en gelukkig geen extreme schade en gewoon lekkere zomerse dagen. Hierboven zie je ons externe vissekommetje dat dus buiten in de tuin staat. We hadden een paar weken geleden een aantal kikkervisjes mee gesmokkeld vanuit de bosvijver (in drinkflesjes..) waar er wel een triljard rondzwommen. Nu zijn het echte kleine kikkertjes geworden! Als je even op de foto klikt kun je ze beter zien. Leuk, want dat is nog niet eerder zo gelukt! We hadden er ook een aantal aan de juf van groep 1 gegeven en ook daar kwamen echt kikkertjes tevoorschijn, heel leuk om zo met de klas te beleven!
Afgelopen zondag was er een brocante markt, een dorp verderop. Na een half uur fietsen in het heerlijke zomerweer waren we er. Het was wel een kleine markt, maar heel leuke spullen! Echter...de prijzen waren extreem hoog in mijn ogen...dus ik heb wel lekker gekeken maar niets gekocht! (over zelfbeheersing gesproken...) Er waren ook veel zelfgemaakte dingen, heel mooi en apart. Maar hebben jullie dit nu ook, dat je denkt 'hmmm, dat kan ik zelf ook wel maken!" en dat je dan even goed kijkt hoe het in elkaar zit? Een soort virtuele 'scan' die ik dan opsla in een apart hokje van mijn hersentjes..
Maar papa lieveheersbeestje kon zich niet beheersen bij een stand van heerlijke zepen. Ja, iedere gek heeft zijn gebrek en de zijne is 'stukken' zeep. Kom niet aan met een gezellige fles douche schuim, want die schuift hij door naar de jongens. Nee, hij is van het ouderwetse, stevige stuk zeep...
En dus kon hij hier zijn hart ophalen! Meloen, Opium, Aloe vera...hij ruikt heerlijk! Het zijn handgemaakte zeepjes, eco en bio en zo, dus goed voor de huid. Overigens kochten we ook nog een potje lekkere mosterd met knoflook, die is toch lekker!
En dan de kinderen, die waren ondanks de hitte toch nog lekker actief deze week. Ik heb niet alle activiteiten op de foto gezet, vaak ben je al bezig en dan vergeet ik het weer... Het idee van de grabbeldoos met activiteiten (zie vorige blogje) is ingeslaan als een bom! Echt een succes, vooral de kleinsten zijn er wild van. Om de beurt mogen ze 's avonds een strookje trekken en dat gaan we dan de volgende dag doen.
We hebben bij de supermarkt twee grote chipsdozen gehaald, mét deksel en daarvan hebben de kleinste lieveheersbeestjes een supermooie BMW geknutseld! Een regelrechte hit, de groten hebben een beetje meegeholpen en mama ook, het was een heel project.
En 's avonds was de drive-in bioscoop helemaal klaar! Met zakjes vers gebakken popcorn en 'milkshakes' (optimel in hoge glazen met een rietje).
Ze hebben echt een hele avond in deze dozen gezeten haha! En de volgende dag werden de auto's nóg mooier gemaakt.
De volgende activiteit was 'koekjes versieren' (pakket van de Aldi, in de opruiming voor 75 cent!)...

Dat is altijd leuk en je krijgt het er niet warm van.
(en overal in huis kleine versierkorreltjes onder de voeten..)
Ook hebben we eíndelijk eens een chocolade fondue gemaakt. Dat waren we echt al járen van plan! Het was wel lekker,maar zo ontzettend machtig...
Voor de kinderen was het heel leuk om te doen, maar je hebt echt niet veel nodig want na een paar stukjes meloen of spekjes zit je echt heel erg vol. Volgende keer dus wat zuiniger er mee...
Een andere activiteit was; een klein kampvuurtje maken op een cd. Maar bij gebrek aan oude cd's heb ik het op een dekseltje van de kwark laten maken, dat ging nog beter.
Eerst maak je een rondje door het park en verzamel je een heleboek dunne takjes (na de storm-buien van deze week lag het park er vol mee). Die takjes breek je dan in kleine stokjes (even uitmeten).Thuis gekomen plak je een zwart papieren rondje op het dekseltje en scheurt vlammen van papier en plakt deze in het midden vast. Kleintjes hebben er nog wel wat hulp bij nodig, maar wij hebben het met een 5 jarige, een 10 jarige en een 16 jarige gedaan en dat ging prima. Ze kunnen elkaar ook helpen.
Later bedachten de jongens nog om er ook wat kleine steentjes bij te leggen, leuk, zelf kun je natuurlijk ook iets moois er bij maken. Ik zat te denken aan een vilten kaboutertje dat een stokje met een marsmellow zit te roosteren....maar dat heb ik nog niet gemaakt.
En dan dit, ook heel grappig. Je neemt een houten blokje en daar teken je pijltjes op. Heel simpel nietwaar? Dan ga je voor je huis staan, gooit met de dobbelsteen en begint te wandelen. We gingen op het heetst van de dag, maar hebben wel een uur gelopen!
Vooral het kleinste lieveheersbeestje had er compleet de slappe lach van! Soms moet je gewoon weer helemaal terug lopen en zien de mensen je gewoon een paar keer langs lopen (je ziet de vraagtekens op hun gezichten haha!). Echt een aanrader!
En dan nog even een breiwerkje van mama lieveheersbeestje. Ik had al een paar van die amerikaanse waslapjes gebreid voor het jongste lieveheersbeestje, maar die zijn voor hem wat lastig 'te bedienen' net als de gewone grote van ons. Dus bedacht ik het 'kleuterwashandje'.
Past goed om de kleuterhand! Ons manneke is opeens veranderd in een pietje precies en wast nu zelf ín zijn oren en tussen zijn (heerlijk zwarte) tenen (onder de schommel is het een grote zandkuil ondertussen...).

Zoals je zit, ik heb vanaf nu een éigen merkje!

LEMLEM

Wat vinden jullie er van? 'Lemlem' is een ethiopische meisjes naam. Een beetje ouderwets en van het platteland uit de noordelijke provincie Tigray. Het betekent zoiets als 'vruchtbaar', 'groen', ' goede oogst'. En deze naam wordt aan meisjes gegeven na een zeer vruchtbaar jaar waarin haar ouders een goede oogst hadden van het land óf omdat ze de hoop hebben dat het een heel vruchtbaar jaar zal worden...

Natuurlijk hoop ik dat het ook voor ons een heel goed jaar gaat worden! Aan mijn volgers zal het niet liggen want ik zie dat dat er al 100 zijn, DANK JULLIE ALLEMAAL VOOR HET LEZEN VAN MIJN BLOGJE!!

Groetjes en geniet van de zomervakantie, mama Lieveheersbeestje.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou zeg, daar hebben jullie een heleboel leuke dingen gedaan.Lekker veel afwisseling.

Ohja ,lekker...een chokoladefondue,maar zoals je al zegt,erg machtig...maar lekker !!!

Ik wens jullie nog vele prettige dagen

Groetjes, Lilly

Anoniem zei

daar ben ik nog even :))

Misschien kan je jam of limonade maken van de rozenblaadjes?? of gewoon drogen en als potpourri gebruiken

Lilly

wilmi zei

Wow.. ik ben echt (weer) onder de indruk van al je activiteiten! Wat maak jij iets leuks van weinig!
veel plezier nog verder!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de 100 volgers. Hoe krijg je het voor elkaar ???
Wat een leuke dingen hebben jullie gedaan zeg. De kikkertjes zijn echt schattig.
De koeken zien er echt heerlijk uit en dat washandje, heel erg handig en leuk !!!!
Een hele fijne dag !!

Judith zei

superleuk!!!!!!!!!! een vakantie om nooit te vergeten! echte leuke dingen doe je met de kids!!!!

Franca zei

Een vakantie waar je kinderen over 20 jaar nog over praten!
Je geeft ze een prachtig kado voor het leven mee.
groetjes, Franca.

Twa zei

Meid, wat heb je toch allemaal een leuke dingen met de kinderen gedaan (en de vakantie is nog niet voorbij).Je neemt echt de tijd voor je kinderen en dat is super. Je geeft ze de creatieve mind van jezelf mee. Nog veel plezier in de rest van de vakantie!!!
Groetjes ♥ antoinette ♥

-::Maris::- zei

Wat een leuke dingen hebben jullie al gedaan, het idee van de dobbelsteen is super! Ga het vanmiddag met mijn oppaskids uitproberen :D

Groetjes Maris

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuke en creatieve dingen doe je! Die chipsauto's vind ik echt fantastisch.

Anoniem zei

Sjonge wat een creativiteit zeg! Knap! Mijn jongens zijn inmiddels volwassen maar ik ga het doorgeven aan mijn schoonzus! Enne zeepjes... die spaar ik ook... kleine vooral. Ze zitten in een oude glazen pot.
Fijne vakantie nog verder!

Groetjes, Elseline.

esther zei

zo te lezen hebben jullie een hele fijne vakantie week gehad.
op naar de volgende zullen we maar zeggen.

Petra zei

Bedankt voor je leuke bbtje.

Ik kijk weleens meer op je blog maar dan vergeet ik me aan te melden als volger dus vandaar ;-)

Ik geniet echt van je blog en zo leuk hoe jullie van alles verzinnen voor de kinderen en dan die gelukkige "smoeltjes" geweldig gewoon en die zelfgemaakte auto's zijn helemaal SUPER!

Chocoladefondue heb ik (helaas) nog nooit meegemaakt maar het lijkt me echt heerlijk.

Groetjes,

Petra