zaterdag 7 augustus 2010

Oh, jee, de 4de week alweer....



Alweer VIER weken voorbij van onze (dat leek tenminste zo..) lange vakantie! Jammer dat de tijd in vakanties en weekenden zo veel sneller voorbij tikt... Gelukkig heb ik wat minder gedoe met het school-schema en dus wat meer tijd om te knutselen en naaien.


Dus heb ik deze jongleerballetjes gemaakt. De vulling is van de kersenpitten die ik uit de kersen haalde toen ik jam maakte! Jaha..wie wat bewaard die heeft wat!! Het is een japans spelletje en het heet otedama. Eigenlijk zijn het dus gewoon jongleerballetjes.


Ik heb ze wel iets groter gemaakt dan de originele balletjes, maar deze doen het prima, zoals het kleinste lieveheersbeestje hier demonstreerd...

pfftt...dat viel dus nog niet mee!
Omdat onze lieveheersbeest van tien een grote behoefde had aan een goudvis, zijn we op de rommelmarkt een goudvissenkom gaan kopen (ja, hij heeft nota bene nog de prijs omlaag gekregen van één euro naar 75 cent! Haha, lijkt hij tóch een beetje op z'n moedertje..). Na een plank vol cactus- en vet plantjes, is zijn verzorgingsdrift dus nu ook op de vis overgeslagen. Het beestje heet overigens Kermit...en tot nu toe gaat het prima met Kermit. Hij staat op de slaapkamer van het kevertje en dat geeft toch wel wat gezelligheid! Overigens, ook hier zijn we aan het klussen gegaan; een nieuwe gordijnrail en de gordijnen zijn gesplitst in twee delen en voorzien van een nieuwe gordijnband en haakjes.

Als je zo naar onze bloemen kijkt, lijkt de tuin echt prachtig (dit waren bollen die de kinderen van de basisschool met pasen hadden gekregen)!
Maar het gras is echt een minpuntje...daarover verderop meer.
Omdat het nogal regenachtig was deze laatste dagen, zijn we maar eens even naar de Hema getogen en hebben we een nieuw doosje stiften gehaald (daar hebben ze de beste, samen met de hele dure bruynzeel stiften) en een budget kleurboek voor 1,28 euro. (ja zo heet het echt!) Voor de échte fanaten, en die wonen dus in Villa Stip, is dit een lekker kleurboek!

Het is mooi stevig en wit papier met grappige tekeningen (48 stuks) en ze zijn al heel ijverig bezig geweest. Natuurlijk organiseer ik dan meteen een wedstrijdje met warme chocolademelk en koekjes, dat geeft nog extra motivatie! We hebben deze week nog steentjes beschilderd, maar niet zo veel gedaan met de lootjes uit de pot, want het was gewoon druk met dagjes uit en het weer werkte niet zo mee.. Zo staan er nog plannen klaar als; vuurtje stoken, tenten bouwen en een speurtocht organiseren. Hmmm, soms hebben ze ook geen behoefte aan een extra activiteit, zo zitten ze ook veel spelletjes te doen en te tekenen. Zelfs de voetbaltafel staat klaar op zolder en de duplo is weer van stal gehaald.
Terwijl iedereen zich lekker zit te vermaken, ben ik nog even een boekenlegger gaan haken, een worteltje dus. Als je even googled op 'crochet bookmark' vind je allerlei grappige voorbeelden van maffe boekenleggers die je kunt namaken. Lekker snel werkje en ook nog handig want ik kom nu zelfs aan lezen toe! (en dat gebeurd anders niet vaak...)
Gelukkig maar want deze stapel ariadne's vond ik afgelopen woensdag opeens in een doos waar opstond 'gratis meenemen'! Heerlijk! We waren naar de Staphorster Dag, in het nabije dorp Staphorst en daar waren er allerlei dingen te zien. Zo kon je ook leuke oude boerderijen zien en waren er allerlei kramen. En daaronder stond dus deze doos. Ik had de hele doos wel mee willen nemen, maar dat stond zo hebberig...en zou veel te zwaar zijn! En ik had al een beetje het idee dat de mensen ons bekeken...
Onze twee jongste lieveheersbeestjes waren namelijk ook mee en ontdekten een kraampje waar je envelopjes kon trekken. Vijf enveloppen voor twee euro, dat gingen we natuurlijk doen, uiteindelijk was het voor een goed doel (welk doel weet ik al niet meer...van schrik). De oudste trok drie enveloppen en de jongste twee. Nou hingen er misschien een paar honderd enveloppen, dus de kans op een prijs was niet echt groot...dachten we. Laten ze nou VIJF prijzen trekken!!! Het waren gelukkig kleine zelfgemaakte prijsjes, maar toch was de euforie enorm! Twee van deze snoep-doosjes die je hierboven ziet, met lekkere chocolade en snoepjes.
Een grappige handtas, gemaakt van een theedoek (het handvat dat om een ijzerdraadje zat), een keukenhanddoek (zat om een kartonnen stukje genaaid) en een washandje (dat was die driehoekige sluiting met een gespje). Leuk idee he? Ja, in Staphorst hebben de mensen meestal geen tv en dus veel tijd voor creative uitingen!
Dit was ook een leuke prijs, een soort papieren envelopje, gestempeld en voorzien van een papieren bloem, met daartussen een plastic zakje met bonbons....
Een grappig boodschappenlijstje mét potlood en magneten op de achterkant, dat hangt nu dus fijn op de koelkast...met teksten die overigens niets met boodschappen doen te maken hebben...
Volgende week gaan we gezellig weer hoor!
Overigens hebben we dus wel een drukke woensdagochtend want eerst zijn we dan nog naar Steenwijk geracet om daar de kinderrommelmarkt af te struinen, niet zo heel groot als bij ons maar toch...vroeg opstaan! Ik heb daar deze dieren nog gevonden voor 75 cent in totaal (één koe hadden we dus vorige week al gekocht). Ik vind ze zo leuk! Ja, diep in mijn hart ben ik gewoon een boerin ben ik bang...
Op donderdag hebben de jongens op de kinderrommelmarkt in ons eigen stadje gestaan. En dat is een routine die we in de loop der jaren opgebouwd hebben. Het gaat zo; op woensdagavond gaan vader en zoons de auto volstoppen met de 'rommel' die we in de loop van het jaar gespaard hebben en gekregen van opa en oma, collega's en onze eigen opruimingen. Zo kwam er deze week nog een mooi paket van spullen van een collega van papa lieveheersbeestje, met daarin dit prachtige dienblad uit Indonesië. Hmm, dat gaat dus níet mee met de spullen, deze heb ik geadopteerd! Ondertussen gaan de vader en oudste zoon op woensdag vroeg naar bed en dus ook weer heel vroeg op..vier uur gaat de wekker! De heren vertrekken (overigens nog twee gezinnen hier in de straat!) en gaan hun plekkie bezetten. Als je niet zo vroeg bent, zit je óf in de zon, of op een onmogelijk plekje waar de mensen niet goed langs kunnen lopen of zo. Het wonderlijke is dat er dus al veel mensen zijn die je de dozen bijna uit de auto trekken...handelaren! Als het kleed ligt, gaan ze alles keurig neerleggen en houden een groot zeil bij de hand voor het geval dat het gaat regenen. En koud dat ze het hebben! Er gaat hete chocomelk mee en de winterjas gaat aan. Je ziet ook veel kinderen met dekens over de beentjes...Maar het resultaat mag er zijn, met drie keer 'markten' hebben de kinderen al 170 euro verdient! Ik kom altijd om zeven uur en ga zelf een uurtje snuffelen. Daarna haal ik warme kaasbroodjes bij de bakker voor de oudste en ga ik naar huis om de jongsten te halen die dan ook gaan assisteren. De grap is dat de buurtjes het dus precies zo doen! Het is een traditie..

Hier nog wat leuke vondsten van mama; een houten schaaltje (1 euro)...
..en ook nog wat vondsten die ik gedaan heb bij de kringloopwinkel in Staphorst ; deze is ondertussen al wit gespoten en ik heb de katoenen servetten er netjes tussen staan. Echt mooi geworden!
Een grappig boekje uit mama's jeugd, linnen boxboekje met heel leuke plaatjes...
En deze halve appelschaal van hout (er past ruim een grote zak chips in) kostte ook maar 1 euro.
Hier zie je dat het gras ..althans wat er nog van over was.. Na de hitte en droogte was er niet veel gras meer over, alleen de klaver groeide nog...
Dus namen we rigoreuze maatregelen!

De hele zaak omgespit! En nu maar lekker nieuw gras zaaien. (al laat manlief het nog even braakliggen om een mij onduidelijke reden, maar ja, zijn vader was boer dus hij zal het wel weten...).
Oh, ja, -deze post wordt wel heel erg lang ben ik bang..- Herinneren jullie je déze nog????
Nu is hij veranderd in déze! Geschuurd, in de grondverf en weer wat schuren...ik ben zelf zeer tevreden met het resultaat! De klok loopt als een trein en ik ben er echt erg blij mee.
Via via heb ik ook nog een heel leuk duits blog ondekt waar twee dames allerlei leuke naaiprojecten op zetten. http://gedanken-und-kreatives.blogspot.com/search/label/Buchh%C3%BClle Zo maakten ze prachtige hoesjes voor Pixi boekjes. En daar hebben we ook nog een hele stapel van. Dussss.....
Zelf ook maar eens even aan de gang gegaan! Al moet ik zeggen dat de hoesjes van de duitse dames veel mooier zijn... Nu ik eens wat google op afbeeldingen zie ik dat ik het anders had moeten doen, maar dat is dan nog een idee voor een volgende keer... Overigens zijn er echt heel veel leuke duitse blogs met creatieve werkjes. De duitse dames zitten niet stil!
Ook dit is nog een immer voortdurende activiteit; bij elkaar op de kamer slapen (hoe krap ook, ze slapen lekker!), of in elkaars bedjes...je kunt best met zijn tweetjes in één bed is mij verzekerd...
Als laatste laat ik jullie nog achter met een raadseltje...
...wat zou dit zijn????
Fijne week toegewenst door mama lieveheersbeestje!
*p.s. Monique heeft een nieuw blog opgericht voor trotse huisvrouwen en ik ga daar ook aan meedoen! Als je op de button rechts boven klikt, kom je er...

12 opmerkingen:

Anoniem zei

goede morgen,

wat hebben jullie een druk programma.Daar zal zeker geen verveling opkomen.Leuk hoor.

Is het een gehaakte deken?????

groetjes, Lilly

ik heb ook een nieuw blogje :))

-::Maris::- zei

Wat een leuke "pittenzakjes"!!

fijne zondag, groetjes Maris

Petra zei

Leuk verhaal; jullie hebben niet bepaald stil gezeten ;-))
Welkom voor Kermit en geniet nog van de paar weekjes zomervakantie!

Bonjade zei

Oh wat is het toch altijd weer gezellig bij jullie.....
Ik weet zeker dat je kids dit later zich allemaal zullen herinneren....
En geen t.v. zei je....hmmm, nog niet zo slecht......goed voor mijn creativiteit dus.....
En thanks voor de leuke hema tip

fijne dag

Splashes of Pink and Mint zei

Jeetje zeg, zit jij weleens stil??? Dit blogje barst weer van de creativiteit en originele vondsten! En dat logeren bij elkaar herken ik wel, mijn jongens schuiven ook nog graag de matrassen bij elkaar, of middelste kruipt gewoon onder in het stapelbed waar oudste bovenin slaapt. Hier ook nog maar 2 weekjes vakantie... jammer hè, ik vind het echt genieten deze weken, snap echt niet dat moeders soms zuchten dat ze blij zijn als de kinderen weer naar school kunnen. Het enige voordeel is wel dat alles dan weer een ritme heeft! Nu staat luieren bovenin de top 10 hoor!
Nog een fijne zondag!

Corina zei

Wat een leuk gezellig logje heb je er van gemaakt!
Jullie vervelen je niet zo te zien. Hier zijn er al 5 weken om van de schoolvakantie, het gaat zo snel voorbij!
Groetjes Corina

scrappy jen d zei

Hallo lieveheerbeestjes,
Wat weer een heerlijk verhaal en leuke foto's.
Jullie vervelen je geen moment, he?
Dank je wel voor de leuke tips en voor het delen van dat blog. Ik ga zo eems even kijken.
Lieve groetjes, Jen.

Mirella zei

Ik kwam net thuis van mijn werk, even lekker alle weblogs lezen !! Die van jou sprong er weer boven uit.. Heerlijk zoals jij schrijft !!

Wat een geweldige dingen doen jullie !!
Ennehh.. dat slapen is hier ook al weken zo.. het liefste moet papa er ook nog bij ;-D nou ja heeft mama herlijk rustig een groot bed alleen haha

fijne vakantie nog en ga zo door !!! ik geniet ervan

wilmi zei

leuk weer hoor bij jullie! Ik begrijp waarom ze bij elkaar slapen, het is gewoon supergezellig!
Ben je iets aan het haken?

Mama Ilse zei

wat een drukke week hebben jullie gehad. die vakantie zal snel voorbij zijn met al die leuke activiteiten.

Juud zei

wat een gezellige dingen hebben jullie weer gedaan zeg!!!!! dat was een supervakantie!!!!!Volgende week beingt de school hier weer maar ach kjell gaat maar drie ochtenden. hahah wat dat haakwerkje is.. eh een hoesje voor een wcrol?? heb ik ooit wel eens gezien maar eh...ik vond t niet zo geweldig maar hopelijk is t wat anders moois. ik ben benieuwd

crea annemieke zei

Wat vermaken jullie je heerlijk zeg in de vakantie. Het was heel leuk om je verslag te lezen. Ook dat van Staphorst sprak me erg aan. Zeker weer een keertje heen gaan.!!!

Groetjes van Annemieke