dinsdag 28 september 2010

Septemberbezigheden...

Ik heb de woonkamer maar eens een beetje 'herfstige' hoekjes gegeven... Twee biologische pompoenen gekocht, die we op den duur kunnen opeten, en heel veel kastanjes en eikeltjes verzameld.

De meeste decoratiespullen hadden we al, maar ik heb nog wel een krans geknutseld van kastanjes en wat mos.

Ook deze paddenstoelen, het hertje (kan ik ook voor de kerst gebruiken) en de kleine nepappeltjes heb ik gekocht...tjsa, al wilde ik het eigenlijk niet, ik bezweek gewoon voor dit vrolijke spul!


De kastanjes zijn met een lijmpistool op een piepschuimen krans gelijmt en daarna heb ik de witte ruimtes tussen de kastanjes opgevuld met lijm en mos. Het is leuk geworden he? Maar geen krans om op een deur te hangen, veel te zwaar!Wat een schatje he? Ik was van plan om deze maand geen nieuwe dingen voor mijzelf te kopen, enkel wat tweedehands. Maar dat is natuurlijk niet helemaal gelukt...al heb ik wel lekker gespaard! (Op naar een eigen laptop...)

En wat doe je als lieveheersbeestkind als mama zo druk bezig is met het maken van herfst-hoekjes?


Dan ga je het alfabet 'even' puzzelen! Onze jongste zit nu in groep twee en leest ondertussen al een beetje spellend. Ik heb boekjes die voor beginnende lezertjes zijn en we lezen samen gezellig elke dag een poosje, gaat heel goed. Ook de cijfers zitten er al prima in, vorige week heeft hij zelfs alle cijfers van o tot 120 opgeschreven. Helemaal zelluf gedaan! Het is zo leuk om weer te zien dat ook dit mensje enthousiast ontdekt dat je die letters en cijfers lézen kunt, je wordt er echt blij van!!

Maar dan nog even wat anders, al heeft dit natuurlijk ook met de herfst te maken. Ik wil op mijn blog af en toe laten zien wat ik aan tweedehands kleding koop. Gek misschien, maar dan hebben jullie een idee van wat ik leuke kleding vind en wat het hier in drenthe kost. Deze hemdjes (witte voor mij, zwarte voor dochterlief) kosten 50 centjes....
En dit lekkere winterjasje van H&M heb ik gekocht omdat ik heel erg veel bruin draag. Het is een knielengte, lekker op de fiets en ziet er eigenlijk mooier uit dan hier op de foto, kosten; 3,50 euro.
En omdat je altijd goed voorbereid de winter in moet gaan; deze lekkere wollen trui die toch een beetje getailleerd zit. Niet zo'n dikmakende trui dus, maar wel lekker warm. Ik heb hem gewoon in de wasmachine gewassen (in een wasnetje) en hij kwam er prima uit. 1,50 euro.
Als laatste deze sjaal-omslagdoek, hij is erg groot! Lekker kleurtje he? Ik heb ook een lange rode jas en daar past hij prima bij. 1 eurootje.
Nou is het wel zo dat je moet oppassen met kleren kopen....zo heb ik afgelopen zaterdag de kasten eens doorlopen en zijn er maar liefst acht vuilniszakken vol kleding naar de kledingcontainer gebracht! Daarnaast nog een zak naar een vriendin en dus nu weer een heerlijk nette en overzichtelijke kast. De zomerkleding kan nog niet naar de zolder want die moet voor 25 oktober helemaal leeg zijn, in verband met de komende verbouwing...als ik daar aan denk....
Fijne week toegewenst, mama lieveheersbeestje.

17 opmerkingen:

Lia zei

Wat gezellig al die herfsthoekjes. Leuk om naar te kijken.

Groetjes,
Lia

Jolanda zei

Leuk hoor, al die herfsthoekjes.
De kastanje-krans is echt super geworden.

" me " zei

toffe koopjes ! Ik doe dat ook graag trouwens en niet alleen voor kelding ...

Maar waarom breng je je zakken kledij niet ook naar een tweedehandswinkel ? ( ikke gewoon curieus ;) )

plukdedagsandra zei

Acht is veel. Het was vast lang geleden :)
De herfsthoekjes zijn leuk.

sillie zei

leuke herfsthoekjes heb je gemaakt :-) erg gezellig!

Corina zei

Gezellig al je hersft hoekjes, heel sfeervol!
Groetjes Corina

jacqueline zei

wauw, wat een leuke dingen heb je gehaald. Zo'n jas, daar ben ik al heel lang naar op zoek. Alleen kost een jas in de kringloop hier €15,00! Wat een verschil met Drenthe he.
Wat heb je het weer gezellig in je huis. Ik geniet altijd ontzettend van je blogjes.

Anoniem zei

Hi I'm Rick. Anyone into provoke coins? If you don't know the challenge iit's like this: The habit of a challenge is the most simple technique to effect that members are carrying their unit's coin. The rules of a challenge are not continually formalized in spite of a portion, and may shift between organizations. The question only applies to those members that have been given a dream up earn formally through their unit. This may main to some squabble when challenges are initiated between members of bizarre organizations and is not recommended. The usage of the originate ultimatum is meant to be a origin of esprit de corps in a module, and forcing the stimulation can prime mover a reverse effect.

[url=http://www.challengecoinsdirect.com/2010/09/16/semper-fi-challenge-coins/]custom challenge coins[/url]

Anoniem zei

wat ziet het er gezellig uit bij je.

groetjes, Lilly

Anoniem zei

Wow je hebt het echt heel druk gehad.
De herfsthoekjes zijn hartstikke mooi. Je wordt er vrolijk van !!
Ik ben ook al druk bezig geweest met de decoratie die ik nog had. Ik sta mezelf wel toe om iets nieuws te kopen. Komende vrijdag ga ik naar Middelburg en daar heb je hele leuke winkels, dus.....
Ik denk dat ik wel een beperkt bedrag houd, wat ik ga uitgeven. Je kunt het snel te gek maken ; )
Wat goed van je zoontje zeg, dat wordt vast een studiebolletje, hartstikke goed !!!!
De kleding ziet er heel goed uit. Bij ons kun je zulk soort mooie kleding niet krijgen in de kringloop winkel. Het is toch een behoorlijk arm gebied en dat zie je aan de spullen bij de kringloop. Mensen dragen alles af en de spullen, daar zijn ze ook zuinig op.
Een hele fijne dag !!

Judith zei

wat een mooie hoekjes heb je gemaakt zeg! en leuk je zoon aan het puzzelen..

wilmi zei

leuke herfsthoekjes,
ik heb in een van mijn weinige vensterbanken ook altijd zo'n kijkplekje, in de keuken als ik aan het aanrecht sta. Altijd wat te zien dus.
Je hebt gelijk dat je tweedehands koopt. Ik vind het er mooi uitzien, en het scheelt een heleboel geld. Plus het feit dat je "voetstap" weer iets kleiner is op die manier.
Ik zwicht nog te vaak voor nieuw.
Vroeger kwamen hier altijd kennissen kleding brengen. "De zak" is er weer, zeiden we dan. En dat was leuk!! Jammer dat dat over is.
Succes verder.
En wat is je zoontje al knap zeg!
groetjes en alvast een fijn weekend
Wilmi

Merytonsfinestcupcakes zei

Wat een gezellige sfeer zo! En trouwens een leuke jas voor weinig, ideaal!

Vlijtig Liesje zei

Je hebt prachtige hoekjes gemaakt. Ik moet altijd oppassen bij de Xenos want daar staat het vol met leuke herfstbeeldjes!

Die kleren zijn echt heel erg goedkoop!

Anoniem zei

Wat maak je het gezellig in je huis zeg. En wat een mooie krans. Leuk idee, gewoon van kastanjes en een beetje mos.
Groetjes Esther

Franca zei

Supermooie herfsthoekjes!
Zelf heb ik nog helemaal niks" herfstigs".
Ik moet altijd een beetje wennen aan het idee dat de zomer nou echt over is.
Al moet ik zeggen dat zulke sfeerhoekjes dat vast makkelijker maken. Knappe zoon trouwens ( maar dat wist je natuurlijk al lang).
groetjes, Franca.

Franca zei

Overigens zou zo'n mooie jas voor die prijs hier echt niet lukken. Maar ik ben al heel blij met mijn sjaaltjes voor 90 cent!
groetjes, Franca.