dinsdag 5 oktober 2010

Takkie en Otto!

Lang, laaanngg geleden, toen mama lieveheersbeestje nog een heel klein kevertje was, heeft ze leren breien. Op school in de tweede klas, dat heet nu groep vier, van de juf. Het waren de 'nuttige handwerken' die onderwezen werden aan de meisjes. Borduren, breien en haken. Prachtige werkstukjes maakten we, ik moet er niet aan denken dat te moeten onderwijzen aan een klas vol met 7 en 8 jarigen, maar onze juf ging het prima af. Eerst leerden wij ribbels breien en daarna de averechte steek. Die ribbels heb ik daarna eigenlijk nooit meer gebreid...tot op de dag van vandaag! Nadat ik een leuk patroontje vond van een ribbelgebreide tekkel, ben ik er maar weer eens aan begonnen, ribbels breien dus....
...echter één ding was ik vergeten...als je tien náálden breidt, zijn dat dus géén tien ribbels....maar vijf! Tja, het resultaat was dat Takkie niet lang werd, maar superlang! Maar ach..het is toch wel de liefste tekkel die we hebben, dus heel erg vind het 'baasje' van Takkie dat niet.
Dit is het leuke boekje dat ik er voor gebruikt heb. Een breiboekje voor kinderen die al een beetje zelfstandig breien kunnen. (Zoonlief van 10 zag ook al wat leuke projecten die hij zelf wilde maken, maar "dat doe ik in de winter mam, als ik niet meer buiten kan spelen" zei hij er bij...we zijn benieuwd..) Afgelopen zomer kocht ik het voor een euro op de rommelmarkt, maar het is nog heel nieuw en je kunt het gewoon in de winkel kopen of het bestellen. Ik heb geen knoopjes voor de ogen gebruikt, want die had ik niet, maar ogen van vilt gemaakt.
En nu we het toch over dieren hebben, het was maandag immers dierendag, deze iets onduidelijke foto is gemaakt bij onze buurtjes. En ja, je ziet het goed, dit is een cavia die een badje neemt!
Lekker in warm water, wat babyshampoo en lekker wassen maar! Toen onze jongste opgetogen thuis kwam vertellen dat hij met het buurmeisje de cavia ging badderen, dacht ik eerst nog dat hij het niet goed begrepen had...maar gaf hem voor het eerst het fototoestel mee...
Nou, dit is toch een mooie foto he? Gemaakt van een natte Otto, door een vijfjarige buurjongen. Je snapt toch niet dat zo'n beestje dat nou lekker vind he? Het lekkerste kwam op het laatst; Otto werd ook nog heerlijk lauwwarm drooggeföhnd. Als dat geen 'beautyfarm" behandeling is...

14 opmerkingen:

Saskia zei

Takkie is heel uniek hoor!!! Ik vind hem super!!! En mijn 'poekie' komt ook uit dat leuke breiboek...!!

Saskia :)

wilmi zei

wat een leuke hond, die takkie van jullie! Geeft niks dat ie lang is, handig voor op bed, of als ie als tochtrol bij de deur ligt (te waken)
En die cavia, nou zoiets heb ik ook nog nooit gezien hoor! Bijzondere buren hebben jullie!
groetjes,
Wilmi

Franca zei

Leuk die Takkie!
Extra lang maakt hem extra lief!
En die cavia, nee nooit gezien!

Judith zei

he mijn knuffelhond heet ook takkie en hij is blauw ook.. zijn buikje is ooit door mijn oma vervangen door ene gebreid lapje want zij stoffen witte buikje was groezelig geworden en nu slijt hij zijn dagen helaas op zolder, maar weg gaat hij nooit.
hahaha leuk die foto's van de cavia

" me " zei

da's een supertoffe knuffel en hij doet me helemaal denken aan de tekkel die mijn mama vroeger voor osn zelf had gemaakt uit rode stof.
Zo'n boekje wil ik ook wel eens vinden in de kringwinkel of zo !

Aritha Vermeulen zei

Een leuke Takkie hoor! Knap werk. Ik heb heel dikke wol bij de wibra gekocht. Nu nog op zoek naar naalden nr 10!
Breien is hip!

Marian zei

Een cavia in bad hoe vind je dat?

Heel grappig dus, nog nooit van gehoord maar 'n leuk idee!

Dat boekje is zo leuk! Ik gebruik er veel patroontjes uit voor mn clienten, eenvoudig en toch een heel leuk resultaat (en ja ik ben ook regelmatig in de war met naalden en ribbels....)

scrappy jen d zei

Wat een schattige TAKKIE! Ben gek op breien en dieren! Helemaal goed, dus! De foto's van de badderende cavia vind ik SUPERRRRRRRRRRR!
Wat een beauty behandeling! Heerlijk toch?
Lieve groetjes, Jen.

Mirella zei

hahahaha... jeetje die cavia, wat een uniek beestje hahaha.. geweldig om te lezen en vooral te zien die badder sessie.

en Takkie? die is super mooi gemaakt !!

Merytonsfinestcupcakes zei

Oh, ja hoor..als klein meisje hamsters, konijnen, ratjes en cavia´s gehad en die laatste deed ik ook in lauwwarm badje met zwitsal babyshampoo..was leuker dan mijn pop in bad doen!

Elly-My Everyday Things zei

Wat is Takkie leuk!!! Hij kwam me al lichtelijk bekend voor, maar toen ik zag uit welk boekje je 'em had, ging er een lichtje branden ! Ik heb zo'n zelfde Takkie gebreid, maar die ligt nog on-af tussen de bollen wol. Tja, afmaken is niet m'n sterkste kant, hahaha! Het popje van de voorkant en de poes heb ik ook al eens gemaakt.
Die cavia is trouwens geweldig zeg! Wat lief dat ie zo van z'n schoonheidsbehandeling genoten heeft!

Anoniem zei

how are you!This was a really exceptional topic!
I come from milan, I was fortunate to find your blog in bing
Also I obtain a lot in your topic really thank your very much i will come again

Mama Monique zei

Wat is Takkie een leukerd!! Zou een mooi verjaarscadeau voor kinderen zijn zeg ;o)

En och.. die cavia.. doet me denken aan mijn kindertijd, toen we ook zo'n lieve kleine kanjer in huis hadden... Die ging ook wel eens in bad hoor! ;o)

Lia zei

beautiful knit!!!! :) I looove sausage dogs :)...Cookie is our sausage dog pet :) and thanks for the info on dutch traditional dress...sure is interesting :)