zondag 19 december 2010

winter...

Deze week was weer eens een superdrukke week! De kinderen vierden kerstfeest op school en er moest van alles gedaan worden naast de gewone werkzaamheden. Papa lieveheersbeestje kwam maandag terug, met 8 uur vertraging in Istanbul waar hij over moest stappen... Hij kwam uit 45 graden zó in de verse sneeuw terecht! Brrr.... Het gaat nu wel weer, maar het was wel even heel erg koud! Een verschil van zo'n vijftig graden.
Wie het ook koud hebben zijn kleine babies in de sloppen wijken van India. Ze hebben daar veel last van kou, 's nachts wel te verstaan, overdag is het natuurlijk wel warm. Omdat babietjes heel veel warmte verliezen via hun hoofd, is het goed om ze een mutsje op te doen. Daarmee kun je een longontsteking (levensgevaarlijk!) voorkomen. Deze kindertjes zijn vaak ondervoed, net als hun ouders, en verkeren niet in zo'n goede conditie als onze kinderen.
Door een mutsje te breien voor de kindertjes in India kun je je betrokkenheid tonen! Er is een actie opgezet; http://www.breivoorindia.nl/. Kijk maar eens op deze site, er staat op waarom en hoe en het patroon voor een mutsje. Lekker snel klaar en heerlijk om te breien! Ik heb er ondertussen al drie gemaakt en dochter lieveheersbeestje is ook al begonnen aan een leuk mutsje.
Ik hoop dat ik er iemand gelukkig mee kan maken! Bij een handwerk winkel hier in de stad, kan ik ze inleveren en daar hangen ze ook in de winkel aan een waslijntje. De eigenaresse gaat ze eind januari opsturen. Leuk om te maken en ook fijn dat je eens iemand kunt helpen op een simpele manier! Doe je ook mee? kijk dan eens even op de site; http://www.breivoorindia.nl/ ! Hier zie je mijn kerst-raam-versiering. Ik kocht twee bolletjes pompomgaren bij de action, 1,29 stuk. Die heb ik aan de gordijnroedes geknoopt in slierten en zo hebben we sneeuwballetjes in huis! Ik zag dit ook bij de intratuin, dus het is een 'gegapt' ideetjes, haha!
Oh, deze foto is ook nog leuk van de mutsjes..ik ben bang dat het wel verslavend is en dat alle toekomstige zwangeren ook met een mutsje verblijd gaan worden in de toekomst...

Onze elf jarige moest vorige week zaterdag een clubkampioenschap judoën! En hij won deze prachtige 'bokaal' voor de tweede prijs! Is het geen schattige prijs? Ik ben er helemaal weg van, veel leuker dan die bekers en medailles die hij al heeft! Deze vonden we echt grappig!


Mijn lieve blogvriendin Lilly; http://lillysbreienhaakmand.blogspot.com/ , heeft afgelopen september op haar blog leuke plantenhangertjes (zie op haar blog onder gehaakte baskets) geplaatst die ze gehaakt had. Dat ging mama lieveheersbeestje dus ook eens proberen!

Gewoon een wasbolletje en daarom heen haken. Een ophangsliertje er aan en wat bloempjes er op...klaar is kees! Via Lilly's site kun je ook een patroon vinden. Ik heb er een beetje aarde in gedaan en een chinees lantaarnplantje ingezet.
Dit is een foto die papa lieveheersbeestje vorige week maakte vanuit een snikhete bus...droogte, hitte, stof en gebrek aan water...

...en nu zitten we in de kou en ploeteren we door de sneeuw!

Het leven zit vol afwisselingen! Fijne 'week-voor-kerst' toegewenst allemaal!

Groetjes mama lieveheersbeestje.

14 opmerkingen:

LiLi M. zei

Ik had het ook op mijn 'to do' lijst staan; breien voor India. Wat goed dat jullie al zo je best gedaan hebben én dat je er hier aandacht aan besteed. Goed voorbeeld doet volgen...ik hou je op de hoogte hihihi!
Ik wil jullie alvast hele fijne dagen wensen, veel plezier nu jullie weer compleet zijn, maar dat gaat vast lukken!

wilmi zei

Wat fijn dat jouw man weer veilig thuis is. Inderdaad wel een verschilletje in temperatuur!
Leuk zo'n mutsjes actie.
mijn moederheeft er veel genaaid van t-shirt stof. Das ook een idee, als je niet zo handig bent in breien ;)

Elly-My Everyday Things zei

Wauw, wat goed van jou! Al 3 mutsjes af!!! En ze zijn ook zo schattig! Fijn dat je man weer thuis is, hopelijk loopt hij geen fikse verkoudheid of griep op door dat enorme verschil in temperatuur.
Voor morgen een hele fijne week en voor straks welterusten!

Jolanda zei

Wat een contrast inderdaad, die foto's van de droogte en de sneeuw. Fijn dat je man weer veilig thuis is.

Anoniem zei

Wat was je weer vlijtig.Mooie mutsjes en een leuke plantenhanger :))
Daar had het vorig jaar ook zoiets gegeven hier,mutsjes breien.Vind ik echt een mooi idee.

Fijn dat het pakje nog voor de kerst gekomen is.

Ik wens jullie ook een heel mooi kerstfeest

groetjes, Lilly

Judith zei

wat een goed initiatief zeg...en ook leuk om te doen

Vera Lothian zei

Hoi Hoi!
Bedankt voor de comments op mijn blog! en ik ben het helemaal eens met de lego :)
Door een heleboel "dingen" die in de weg hebben gezeten ben ik nog (steeds!) niet klaar met alles te vertalen dus zodra ik het af heb stuur ik je een mailtje.

Alvast bedankt!
Vera

Anoniem zei

Lieve mama lieveheersbeestje!
Ik heb de cakevormpjes uitgeprobeerd. Ze ruiken niet naar inkt naar mijn idee. Ik heb ook wel eens cakevormpjes van de hema gehad, maar die van mij roken niet extreem erg naar inkt. De nieuwe bevielen me ook erg goed.
Groetjes Esther

Anoniem zei

Oh wat een leuke mutsjes !!
Wat fijn dat je man weer thuis is, maar wat een verschil in temperatuur. Ik hoop dat hij er niet ziek van wordt !!!
Dat hangmandje ziet er ook heel leuk uit.
Hele fijne dagen en een goed en gezond 2011 !!

Monique zei

Wat een goed initiatief zeg! En super resultaat ;o)

Bij deze wens ik jullie graag een paar mooie kerstdagen toe!

Franca zei

Hele fijne kerstdagen voor jullie samen!
groetjes, Franca.

noflik nifelje zei

Wat een gezellig blog heb je. Ik wens je een kleurrijk en creatief 2011! groeten petra
www.nofliknifelje.blogspot.com

Homemade by Nancy zei

Wat een leuke blog heb je! Je hebt er ook een volger bij hoor! Groetjes, Nancy

kasthurirajam zei

beautiful