dinsdag 7 december 2010

Een nieuwe start!

Hallo allemaal! Heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes op mijn vorige blogpost! Ik ga weer met bloggen beginnen, een nieuwe start zal ik maar zeggen...
Hierboven zie je onze adventkaarsjes, geprikt in een appel. Helaas moet je de appeltjes wel elke week vervangen, maar het is erg leuk om te zien.
En ook de adventkalender is gemaakt! Op het internet ben ik er veel tegengekomen, en ergens zag ik geblokte zakjes. Hoe kom je hier in 't dorp aan geblokte stof? Je duikt gewoon even je keukenkastje in en vind nog twee theedoekjes. Zakjes genaaid en gevuld en een stok opgespoord..klaar was kees! Het moeilijkste was eigenlijk nog om de zakjes te vullen. Verzin maar eens iets kleins dat hier in past. Het werden snoepjes, kleine autootjes, kleine lampjes voor op je vinger, e.d.
Nu mogen de twee jongste lieveheersbeestjes om de dag een zakje losmaken. Ze vinden het hartstikke leuk! Kleine moeite (ongeveer 2 uur mee bezig geweest), bijna gratis (alleen de vulling koste iets van vijf euro), leuk om te zien en ook nog eens een succes bij de jongens.
Hier zijn nog wat leuke advent kalenders die je op het internet kunt vinden; activityvillage.co.uk (voor kinderen), the artful parent (blog), sjarmerendejul.blogspot.com is ook een heel mooie blog met iedere dag een idee om te maken, en dan is er nog www.yarnstudio.com/julecalender waar iedere dag een leuk hanwerk idee op staat (prachtige sokken!).
Maar eigenlijk loop ik al op de kerstdagen vooruit. Hier werd natuurlijk ook nog de schoen gezet en die pieten hadden er toch een rotzooi van gemaakt!
Stoelen ondersteboven, overal kussens en pepernoten op de grond...ze hadden zelfs nog een spelletje zitten doen!
Omdat manlief nog in Ethiopië zit, mét het fototoestel, heb ik het toestelletje van oudste kind gebruikt...helaas krijg ik de foto's niet goed rechtop! Maar jullie snappen wel dat dit een heerlijke letter is of eigenlijk was..
En dan is er nog de prachtige sneeuw geweest. Het zag er echt schitterend uit buiten en zoon lief van 11 heeft hier op het slootje lekker geschaatst. Hij kon het nog best! (de anderen vinden schaatsen helemaal niet leuk, maar deze jongen is fanatiek!)
En dan natuurlijk de nog steeds niet voltooide verbouwing...pfftt! Het is zo uitputtend, bah, ik ben er helemaal klaar mee. Nu moeten we nog overal in huis dubbel glas krijgen, ze beloven vóór de kerst...zal wel weer in die week voor kerst zijn als de kinderen vakantie hebben..jakkes!
Maar goed, het is allemaal wel heel goed gelukt! Hier een snapshot uit de kelder, een nieuwe electra kast (alle bedrading is vernieuwd en we hebben nieuwe stopcontacten gekregen- we hadden nog ronde bakkelieten, echt mooie- nu hebben we gewoon vierkante en geaarde stopcontacten. Veel veiliger!
Opa lieveheersbeestje heeft twee weken in de kelder doorgebracht met de kitspuit, verf, boormachiene en zaag en het is echt supermooi geworden! Nu kunnen we zelfs zien wat er achterin de kelder ligt wat hij heeft daar ook een lamp aangebracht! Haken voor de stofzuigerslang en stok, voor de bezem en zwifferding...zo netjes en overzichtelijk! Zelf de planken zitten vast in de muur en vallen er nu niet meer af! Heerlijk!
En dan waren er natuurlijk nog de drie jarigen! Het oudste lieveheersbeestmeisje is 17 jaar geworden, het oudste jongenslieveheersbeestje 14 en het één na jongste jongentje is 11 jaar geworden. Voor hem had ik deze reuze pinjata gemaakt. Deze keer niet met behanglijm en kranten, maar met een papje van bloem en water en kranten! Ging super goed, goede consuminder actie he?
Dan nog de wc. Het kleinste kamertje is gewoon prachtig geworden! Ik ben er superblij mee, al moesten we 15 dagen(!!!) lang naar de wc in een unit aan de overkant van de straat, het was uiteindelijk de moeite waard. We zitten er weer prinsheerlijk bij...
Op de grond wil ik nog wel een stukje zeil leggen want in onze onverwarmde toiletruimte, die ook nog tegen de buitenmuur zit, kan het erg koud zijn aan de pootjes...
Ook het zolderdak is mooi geisoleerd en we hebben de containerunit weer leeg gehaald en alles lekker opgeruimd en op de zolder terug gezet. Het scheelt wel tien graden in temperatuur! Voor het eerst in de tien jaar dat we hier wonen hebben een loge en kind op de zolder geslapen! Weliswaar met een electrische deken, maar dat is in dit huis een must. Nee dat is echt een heel goede investering geweest van onze woningcooperatie! Nu het hr++ glas nog en het is helemaal klaar! Op het schilderwerk aan de buiten kant en de spouwmuur issolantie na, maar daar hebben we niet zo veel last van natuurlijk. Ha, we hebben een echte 'metermafose' ondergaan! Gelukkig komt papa lieveheersbeestje volgende week weer thuis en dan is alles weer een beetje gewoon...

18 opmerkingen:

wilmi zei

het was weer gezellig lezen bij je.. leuk dat je er weer bent!

Franca zei

Heerlijk dat je er weer bent!
Een fijn stukje om te lezen. En je adventkalender is een geweldig idee!
groetjes, Franca.

esther zei

wat fijn dat je weer op je eigen toilet kan.
lijkt me heerlijk.
en wat een fantastisch idee om zelf een adventkalender te maken.
ik houd het in gedachten voor volgend jaar.

Bloem zei

Leuk weer van je te lezen.
Wat een leuke adventkalendertak heb je gemaakt!

Mama en zo zei

Het is altijd leuk lezen bij jou dus leuk dat je weer terug bent :-)
Heerlijk al die isolatie, gaat ook in de energierekening schelen!
Je adventkalender is super! Toch ook maar eens doen, als de kindjes wat groter zijn...

sillie zei

joh wat is het mooi en zeer zeker erg opgeruimd geworden in je huissie, maar ja verbouwen is een aanslag op je gestel hoor brrrr

Jolanda zei

Leuk dat je er weer bent.
Jammer dat de verbouwing nog niet achter de rug is, maar het wordt wel mooi allemaal.
Nog even doorbijten dus.
Wat een superleuke adventkalender, en ook die pinata, geweldig!!
Sterkte met de laatste loodjes!

Monique zei

Wat fijn dat je er weer bent! en wat is het toch weer heerlijk om zo om het hoekje met je mee te mogen kijken. Dank je wel!

Anoniem zei

Ben blij dat je weer in "blogland" bent.Heb je echt vermist hoor.

Een hele leuke adventkalender heb je daar.

groetjes, Lilly

jente zei

Een leuk, gezellig stukje. Leuk dat je weer blogt, want ik miste je berichtjes wel hoor! Mooi die tak met al die kleine zakjes eraan.

Je vroeg me naar die plankjes, het zijn Micki kabouterplankjes. Een net wat voordeliger soort dan de 'echte' van Kapla. Ik kocht ze bij een bedrijf dat gratis in Zwolle bezorgd, maar je kunt ook bij ze afhalen in Genemuiden. http://www.onlinespeelgoedkopen.nl
en dan flink doorbladeren bij Micki toy factory..

Groetjes Jessica

Judith zei

je kalnder heb ik al bewonderd op t creablog! zo leuk zeg! ik hoop dat de tijd vliegt en je man were gauw lekker thuis is..dat is toch gewoon het fijnst als je gezin compleet is

Anoniem zei

goede morgen,

ik dad al een mail gestuurd, een paar dagen geleden??
probeer het nog een keer

groetjes, Lilly

Anoniem zei

Leuk om weer even te weten hoe het er bij jullie aan toe gaat. Wat een leuke adventskalender heb je gemaakt. Geniet maar lekker van jullie 'nieuwe' huis dat bijna klaar is. Ook nog gefeliciteerd met de drie kinderen.
Groetjes Esther

Cinderell@'s wereld zei

HAllo Lieveheersbeestje....Wat leuk zo'n lieve gezellige reactie van jou te krijgen op mijn blog....jou blog vind ik ook heel gezellig ik ben gelijk een nieuwe volger geworden....Mooie advent kalender heb je gemaakt...ik heb mijn advent kalender voor mijn kerstswap gemaakt....voor soesa mijn swap sister...ik zal nog foto's plaatsen...ja de tas is mooi en een topper echt krijg er zeeeeerrrrrveel reacties op. Ik heb hem wel wat vereenvoudigd....tot blogs Cinderell@

Anoniem zei

Bedankt voor je reactie.
Mama's hebben inderdaad heel veel voor hun kinderen over.
Ik ben haar ook erg dankbaar!
De papieren caises heb ik eigenlijk nog niet uitgeprobeerd... erg hè? Ik zal ze binnenkort voor je uitproberen. Het is bijna vakantie! Ik vertel je hoe ze het deden.
Groetjes Esther

Anoniem zei

Wat fijn dat je weer terug bent. Alsnog gecondoleerd, ik las het net op je blog. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Je nieuwe wc ziet er heel mooi uit.
Dat is toch fantastisch, om nieuw sanitair te krijgen.

De sneeuw was prachtig. We krijgen weer koud weer, dus misschien kan zoonlief blijven schaatsen.

Anoniem zei

Hi, i just want to say hello to the community

Kathryn zei

I love love love your advent calendar, what an adorable idea! I didn't have the time to make one this year, but it's on my list of things for next Christmas! :)