vrijdag 14 januari 2011

Hieperdepiep Hoera! Ons jongste mannetje is gisteren alweer ZES jaar geworden!! Natuurlijk hadden we het huis mooi versierd met slingers, balonnen en natuurlijk een pinjata...
Voor de 'verjaardagsstoel' heb ik een hoes genaaid (van een oud dekbed). Hij viel goed in de smaak en je kunt hem iedere keer weer gebruiken (de lieveheersbeesten hebben immers 6 verjaardagen per jaar te vieren...) en je kunt er gemakkelijk balonnen o.i.d. aan vastspelden. Deze keer hadden we een opblaasbare zes.

Er moest natuurlijk ook op school getracteerd worden. Daarom naaide ik deze stift-rollen. Ik gebruikte twee slopen (wibra, 75 cent stuk), een tweedehands lakentje (50 cent) en nog wat resten die ik had liggen. De lintjes kwamen van de action. Als tussenvulling gebruikte ik de watten lap die ik onder de kerststal had liggen. Al met al werden ze best leuk. De stiften kocht ik een paar weken geleden bij action voor 32 cent per setje en we bonden er nog een zakje chips aan vast. (het was geen echte tractatie zonder iets lekkers er bij, volgens de jarige job...)

s'Morgens begonnen we vroeg, om zes uur, want papa lieveheersbeestje moet al voor zeven uur naar zijn werk. Om kwart over vier hoorden we al het stemmetje van het feestvarkentje vragen of hij nu al jarig was...je snapt dat we daarna niet meer sliepen!
Ook een verjaardags traditie; de speurtocht naar kadootjes! Deze keer zijn de aanwijzingen verpakt in enveloppen, die hij dan kon trekken. Na een woeste tocht door het huis, waren de kadootjes uitgepakt en konden we rustig een broodje eten..zo spannend is het als je zes wordt!
Het waren geen superdure kadootjes, maar meneertje was supertevreden en je krijgt natuurlijk wél veel als je grote broers en een grote zus hebt...
Het vlinderstrikje moest om, tot afschuw van de grote broers, zelfs naar school, want dan heb je past echt feest volgens de jarige!
..waar blijft de tijd dacht mama lieveheersbeestje met een snik...

14 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Wat een prachtige mooie dag heeft ie gehad. En véél cadeautjes zijn natuurlijk veel leuker en die tractaties zijn al helemaal geweldig.

En Hip hip hoera voor de jarige.

franca zei

Van harte gefeliciteerd met jullie zesjarige knul! Hij boft met zijn broertjes en zus, maar ook met zijn mama! Jongens wat heb jij een werk gehad! Maar het resultaat is prachtig. Waren de kinderen niet enorm verrast met zo'n leuke tractatie. En die snik, die kennen alle mama's. Het gaat ook zo snel met die kinderen, hier is jongste alweer 16!
Zolang we maar zo fijn van ze kunnen genieten zullen we maar niet mopperen.
groetjes, Franca.

Sabia zei

Gefeliciteerd. :)

LiLi M. zei

Nog van harte gefeliciteerd, 6 jaar niet mis hoor! Daar kunnen de mamma's van meepraten (jongste hier is 14 nog grotere snik!). Wat heb je er weer een geweldig feest van gemaakt! Ik ben dol op die verjaardagstradities. En ik vind je 'stiftenrollen' hartstikke mooi geworden en dat voor een leuke prijs, dat maakt het extra leuk. Ik ben het trouwens wel met de jarige eens hoor, dat iets lekkers erbij hoort!
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

wilmi zei

ach, wat een schatje! Zes jaar alweer?
Wat een leuk feest heb je ervan gemaakt, sjonge, voor allemaal zo'n traktatie! Dat moet in de smaak gevallen zijn, kan niet anders!
groetjes en fijn weekend!
Wilmi

scrappy jen d zei

Lieve Lieveheersbeestjes,
Allemaal van harte gefeliciteerd met de zesjarige jongeman, die er maar weer piekfijn op staat! Enne....wat een prachtige versieringen en tractaties! Super dat je dit als kind mee mag naar school!
Wat zullen jullie een heerlijke dag hebben! Tja....de oudste is hier 29 december 18 (!!!!!) geworden...WAAR BLIJFFT DIE TIJD???
De jongste wordt dit jaar al weer 15! HELP EN SNIK!
Maar wat zijn we rijk met onze kroost, toch? En wat is die kroost rijk met zulke papa's en mama's, die alles doen om DE DAG tot een WAAR FEEST TE MAKEN?
Rijk gevoel, he meis?
Heel veel liefs en geniet!
Jen.

Opnieuw Beginnen zei

Gefeliciteerd met de verjaardag. Je hebt er heel veel werk van gemaakt zeg. Leuk gedaan, maar ook wat een uren werk. Maar het resultaat mag er zijn.

TIO zei

een hele fijne verjaardag!!

Miriam zei

6 jaar, hier nog ruim 2 jaar te gaan voor het zover is (maar wat gaat het snel hè)

Nog van harte proficiat!!!

Groetjes
Miriam

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd.

Wat een leuke versieringen allemaal.Ik kan me voorstellen dat het een heerlijk dag was

Liefs, Lilly

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met deze jonge meneer ; )Wat gaat het hard hè ?? Wat een leuke ideetjes voor de versiering en het verstoppen van de pakjes.
Zeg maar tegen hem dat ik vind dat hij er prachtig uitzag. Echt een jarige Job !!
Een heel fijn weekend.

Anoniem zei

Nog gewfeliciteerd met je grote-kleine jongen. Wat een mooie traktatie heb je gemaakt. Vervelend van je naaimachine, ik kan je alleen geen adviezen geven wat naaimachines betreft.
't was weer heerlijk om je blog even te lezen.
Groetjes Esther

kasthurirajam zei

BEAUTIFUL

Ram1955 zei

Je hebt een prachtig en gezellig blog. Wat maak je mooie dingen en waar haal je de tijd vandaan om zoveel andere blogs te volgen? Ik durf bijna niet te vragen of je ook eens bij mij komt lezen.
Groetjes uit zonnig Vlaanderen.