zondag 9 januari 2011

Naaimachinetraantje...

Hebik vorige week maandag de kerstboom eindelijk eens afgetuigd (euh...opgeruimd is misschien een beter woord...), ben ik nu alweer beland in het vervolg van onze verbouwing-renovatie beurt. We staan voor en achter in de steigers! Te wachten op wat komen gaat...dubbel glas boven dus.
We wachten maar rustig af, het duurt één dag, van ongeveer half 8 tot 4uur en dan kan je zelf al de rommel die ze maken weer opruimen...slik..
Maar goed, niet klagen maar dragen, uiteindelijk krijgen we boven nu ook prachtige ramen. (Die van beneden bevallen heel erg goed!)
Ik heb ook nog een soort van 'geluk bij een ongeluk' gehad. Ik zat ijverig de tractaties te naaien (stiftenrollen) voor de jongste, toen ik zin kreeg in een kopje thee. Ik dus even naar de keuken. Toen ik terug kwam ging ik tegenover de plek waar de naaimachine stond, staan om de lapjes even te sorteren. En plotseling kwam er een steekvlam uit de naaimachine, een wolk rook en vreselijke stank! Snel de stekker er uit, en met het stinkding naar buiten. Bah! wat kan dat snel stinken in huis..maar het ergste is, mijn machientje waarmee ik 22 jaar mijn leven deelde (gekocht van mijn eerste salaris..) is niet meer...
Geheel doorgebrand. Wat nu? Ik ben al eens bij de enige naaimachinehandel hier in de stad gaan vragen maar schrok mij het lebbetje van de prijzen...700 euro voor een simpele Pfaff machine (ik had een Huskvarna)! Hmm, dat is natuurlijk wel erg veel voor een vrouw zonder laptop..en die eigenlijk voor een laptop aan het sparen is. Dus marktplaats uitgeplozen. Daar staan erg veel machines op van onbekende merken, zoal van de Aldi of Lidl. Is er misschien één van jullie die daar ervaring mee heeft? Of hebben jullie een ander goed merk of idee? Ik kan toch niet zonder naaimachine dus ik moet op zoek naar een andere. Alle informatie,tips en ideëen zijn welkom!
De rollen heb ik afgemaakt op de naaimachine van oma lieveheersbeestje, een pfaff, maar die naaide toch niet zo lekker als mijn oudje, snik...

Gelukkig ook nog een leuk berichtje vanuit het lieveheersbeestjes villaatje; onze 11-jarige heeft de groene band behaald bij de judoclub! (gelukkig kant en klaar haha!) Hij begint nu echt fanatiek te judoën en krijgt al flink gespierde armpjes.. Als enige wist hij alle japanse termen, die hadden we er ingestampt met z'n allen ...
Groetjes mama lieveheersbeestje.

6 opmerkingen:

Cindy zei

Wat vervelend dat je machientje is doorgebrand! Wat zul je geschrokken zijn!
Ik heb een oude Pfaff maar die staat al meer dan een maand bij de naaimachine handel en heb een splinternieuwe Janome machine mee voor de leen! En hij bevalt erg goed! Ik denk dat ik hem niet meer terug wil brengen, hihi :) Hij is niet eens heel erg duur (495 nieuw) maar degelijk en erg handig in gebruik!

Succes met alles!

Cinderell@'s wereld zei

Kijk regelmatig bij de kringloop daar heb ik mijn lieve machine ook vandaan...wie weet mij koste het 15 E
H gr Cinderell@

esther zei

Bij mij gebeurde het ook zo'n 2 jaar geleden met mijn husqvarna. zo eentje waar je ook heel veel mee kun borduren. ik kon hem laten maken maar dan was ik 500 euro kwijt. dan kan je net zo goed een nieuwe kopen. ik kon toen niet kiezen welke ik wilde en ben toen maar met een naaimachine van de aldi (75 euro) begonnen. ik moet zeggen het bevalt me uitstekend. je hebt niet zoveel mogelijkheden. maar zigzaggen, naaien, ritsen aanzetten, knoopsgaten maken is allemaal mogelijk. zelfs in spijkerstof. hij bevalt mij uitstekend en vooral voor dat geld. het is dus maar net wat jij met je machientje wilt doen.
veel succes met de aankoop

esther zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Miriam zei

Wat jammer van je machientje! Ik zou die van Aldi, Wehkamp etc. laten staan hoor. Ga gewoon voor een tweedehands Pfaffje bij de dealer: heb je ook nog garantie als er wat aan mankeert. Mocht het financieel uitkunnen Pfaff met dubbelstoftransport: echt een genot!

Groetjes
Miriam

tazke zei

Hoi hoi,

Ik heb je blogje gelezen en moet zeggen dat ik het geweldig jammer voor je vind.
Zelf ben ik indertijd gestart met een naaimachine van Aldi, heb er ondertussen al een van Lidl gehad ook, maar ben er niet echt 100% tevreden van voor het zwaardere werk.
Misschien is het zoals nog aangeraden toch beter om naar een tweedehands van een duurder merk uit te kijken.

Veel succes in de zoektocht!
Tazke