zaterdag 12 februari 2011

Nieuw!

Mama Lieveheersbeestje is pas over 11 dagen jarig, maar haar kadootje heeft ze al hoor! Een gloednieuwe naaimachine!! En hij naait als een trein, echt goed. Er zitten voldoende steken op (eigenlijk gebruik ik de stiksteek en zigzag alleen, soms het knoopsgat maar dat heb ikzelf nog geleerd om met de zigzag te doen). Het was een goedkoop machientje van het Kruidvat...'slechts' 79 eurootjes...toch een smak geld als je het zo leest, maar ja. Voor een naaimachine is het niet veel. Ik ben ook bij een echte naaimachine handel geweest en daar kosten de tweedehands al zoveel! Ze begonnen met 455 euro..(slik)! Dus hebben we uiteindelijk toch maar deze machine gekocht, want leven zonder naaimachine gaat hier gewoon niet. Dan scheurt er weer iemand uit zijn judobroek, dan moet er een broek korter gemaakt worden of een gordijntje gemaakt..je kent het wel. Het zijn vaak van die kleine klusjes, maar je hebt er uiteindelijk wel een naaimachine voor nodig. Ik hoop dat ik het lang uithou met dit machientje. Hij maakt niet zoveel lawaai, daar was ik bang voor, maar er zijn wel veel dingen van kunststof die op mijn oude machine van ijzer waren. Dat zal de truuk wel zijn. En natuurlijk: made in China...
Maar gelukkig zat er een boekje bij in heeeeel veeeel talen, dus dat heb ik eerst helemaal bestudeerd. En dit weekeind ga ik mij storten op nieuwe keukengordijntjes, ik ben benieuwd!
De voetbalplaatjeskoorts is hier toegeslagen! Zelf kom ik niet zo vaak bij AH, alhoewel ze daar de laatste tijd ook best goedkope artikelen verkopen, maar ik heb altijd net niet genoeg voor voetbalplaatjes. Dus dan stort ik mij maar op de aanbiedingen die ik nodig heb en waar toevallig gratis plaatjes bijzitten! En natuurlijk al die lieve, meedenkende en meesparende collega's en familieleden die ons van de meeste plaatjes voorzien! Anders kregen we het album nooit vol ben ik bang. Ik heb overigens ontdekt dat het meenemen van onze jongste ook helpt; oude omaatjes komen spontaan naar hem toe en drukken hem plaatjes in de handen, waarop de kleine verbijsterd naar mij kijkt. (Je mag toch niets van vreemde mensen aannemen?) En ik heel erg bedank... zouden het zijn bruine ogen zijn? Zijn broer wil niet meer bij de winkel staan bedelen, dat vind hij niet leuk, maar heeft al wel een andere taktiek bedacht; we splitsen ons op en gaan in twee verschillende rijen bij de kassa staan. Dan goed kijken of er oudere mensen staan en daar achter gaan staan. En inderdaad, dit levert ook nog wel eens plaatjes op!
Deze week kreeg je plaatjes bij twee komkommers, dus hebben we er vier gekocht...komen wel op in dit huis. Dochterlief heeft dit heerlijke gerecht gemaakt en er al twee verwerkt in het zuur er bij (atjar). Het is weer een recept uit de allerhande, kipketjap met komkommeratjar, vind je ook op de website van Allerhande AH. Het is toch een lekker tijdschriftje, die Allerhande vinden jullie ook niet? Er staan lekkere dingen in..zelfs meisjes van zeventien gaan er spontaan van (helemaal zelfstandig, ook de boodschappen gedaan) kokkerellen en boeken groot succes! Ik moet bekennen dat ik er altijd drie meeneem, ja foei, ik gebruik er één om te bewaren, één om uit te koken (die wordt dus vies, je kent me nu wel, ik draag niet voor niets altijd schorten..) en dan nog één om weg te geven. Er is altijd wel weer iemand die het leuk vindt om hem ook te lezen. (We hebben ook wel eens een memoryspel gemaakt met behulp van twee dezelfde Allerhandes...) Nu is er ook nog een nieuw gratis blad, de Wathandig, die komt in maart weer uit. Ook leuk, maar meer reclame. Nog een beetje in de opbouw vind ik, misschien zouden ze wat meer 'doe'ideetjes er in moeten zetten? In ieder geval ben ik heel blij met de Allerhande!

Zoals je ziet, zit onze jongste vaak bovenop de tafel...hier schaakt hij een potje met zijn broer, die dit prachtige schaakspel een dik jaar geleden voor zijn verjaardag kreeg (kringloopvondst). Hij begint het steeds beter te snappen! (mama niet; hartstikke ingewikkeld dat schaken! Geef mij maar wat breinaalden of zo..). Zou het een goede schaker worden? Zijn broer was vorig jaar de kampioen van de school en kreeg een super mooie beker. Dat is natuurlijk wel een stimulans. Eén meester op de basisschool geeft aan groep 6,7 en 8 na schooltijd schaakles en daarna beginnen de competities...spannend hoor! Nu hij in groep zeven zit zijn de verschillen nog maar heel erg klein en staat hij op een gedeelde derde plaats voorlopig...we wachten maar af.
Groeten uit Villa Stip (waar eindelijk een nieuwe voordeur in zit! Nu nog verfen..donkerblauw),
Mama lieveheersbeestje.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh wat fijn, dat je de naaimaschine al hebt.Dat je er veelplezier van mag hebben.
Is toch een koopje vind ik.

Dat eten ziet er echt lekker uit.

Groetjes, Lilly

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Veel plezier met je cadeau,af en toe toch wel gemakkelijk zo'n naaimachine in huis.
Groet Thea

Saskia zei

Ik heb ook een Toyota naaimachine ander model maar ook in de aanbieding en hij doet het prima. Dus dat jij er net als ik er veel plezier van mag hebben. En knap hoor dat schaken, dat is ook niets voor mij.
groetjes Saskia

magriet zei

leuk die naaimachine! Ik heb hem ook en hij doet het inderdaad prima!

Geniet er van!

groetjes Magriet

Pierelantijntjes zei

Gefeliciteerd met je nieuwe naaimachine hoor! Die kan je inderdaad niet missen.
Ja, ook hier is de voetbalplaatjes koorts toegeslagen, en met behulp van vrienden buren en familie komt het boek al een end vol.
Mijn zoontje vind schaken ook zo leuk, maar helaas geven ze geen les op school. Gelukkig weet mijn man hoe het werkt, en de rest verzind hij er gewoon bij ;-)
Ja, die allerhande is een geweldig blad. Dat eten ziet er heerlijk uit trouwens.
Fijne week,
lieve groet van Ester

De Merle zei

Hallo,
Wat een leuk gezellig blog heb je. Ik ga je volgen!
Groetjes,
Karin ---De Merle---

Merytonsfinestcupcakes zei

Oh, wat leuk, die naaimachine! Hij staat hier op het verlanglijstje... Veel plezier ermee!

Monique zei

Nou.. ik heb ook zo'n Toyotaatje, maar die doet het goed hoor! Ik ben er enorm blij mee, ondanks dat er inderdaad een hoop plastic in verwerkt is.
En ook die plaatjes.. ja.. herkenbaar.. mama zit soms een halve middag te zoeken en te plakken voor die kleine knul ;o)
Met tot slot de Allerhande: heerlijke recepten, altijd variatie en niet altijd de moeilijkste recepten. Héérlijk!

Marianne@Songbird zei

Wat een heerlijke 'bijklets' post.
Gefeliciteerd met je nieuwe naaimachine. Die oude van mij begint kuren te vertonen dus ik droom ook van een nieuwe, maar ik ben bang dat zo eentje van de kruidvat het bij mij niet lang uithoudt. Naai toch te veel en vaak ook nog moeilijke materialen.
En ja die allerhande. Ik nam ze ook altijd mee, en dan lagen ze op een stapel om recepten uit te knippen, en dan lagen die recepten weer op een stapel om uit te zoeken en in een map te doen...
Ik heb besloten hem maar niet meer mee te nemen, maakt het leven eenvoudiger, de recepten zoek ik nu op op de site.
Groetjes en fijne week! Marianne

scrappy jen d zei

Hoi lieve mama Lieveheerstbeest,
Wat een schitternede naaimachine en geloof me: ook minder dure spullen werken goed, hoor! Nee, we kunnen echt niet zonder naaimachine, alhoewel ik ook nog veel met de hand naai. Het duurt wat langer, maar ach....
Soms heb ik dik spijkerstof of een lastige rits (verpleegdeken van Björn) en dat wil gewoon niet onder een normale naaimachine door. Het went, ha, ha...
Dat gerecht ziet er verrukkelijk uit! Ja, de Allerhande vinden we hier ook leuk! Als je me mailt welke plaatjes van de AH er nog moeten komen, dan stuur ik je ze met liefde op! Ik kom ook niet vaak bij de AH, maar ik krijg veel van ouders (Kinderdagverblijf).
Als je zo met deje kids het boek vol kunt krijgen, dan help ik graag!
Laat het me weten!
Lieve groetjes, Jen.

Trudy zei

Over de allerhandes, ik neem er altijd 5 mee! En deze week beloofde ik m'n vriendin de volgende keer er óók nog één voor haar mee te nemen...en dat is zes......

Judith zei

mooie naaimachine hoor! en mmm dat bordje eten ziet er lekker uit. ja geef mij ook maar breinaalden ipv een schaakspel.. heb paar keer geprobeerd het te leren maar ik begreep er niets van

Anoniem zei

Wat een mooie machine, ja het is moeilijk zonder machine. De mijne is best al wel oud. Eerst heb ik de oude pfaff van mijn moeder gehad, maar later heb ik zelf een andere machine gekocht. In de tijd dat ze nog niet zo duur waren.

Dat recept ziet er heerlijk uit !!
Op dit moment loop ik te prakizeren over het eten van de komende week, dus alle tips zijn welkom ; )
Naar aanleiding van alle reclames etc. maak ik een weekmenu en daarna maak ik het boodschappenlijstje.
Een hele fijne dag !!!

Grietje zei

Ja ja, naaimachines zijn niet echt goedkoop. De mijne komt wel bij de naaimachineboer vandaan maar toen was er een speciale inruilactie (kreeg 400euro voor mijn oude naaimachine)
Heel veel plezier met je mooie machine^_^
Ik was eerder ook heel druk met de allerhande, heb twee mappen vol met uitgeknipte (en daarna op a4 opgeplakt) recepten. Ik neem hem nu nog wel elke keer mee maar als ik hem gelezen heb...is het knipvoer voor de kinderen ;-)

Groetjes,
Grietje

Thendral zei

Wow, You got a new machine. It looks lovely too.