zaterdag 19 februari 2011

Valentijnsverwennerijtjes en nog wat...

Al is het dan bijna alweer een week geleden, valentijn is hier in villa Stip ook gevierd! Ik maakte voor papa Lieveheersbeestje een lekker challe-hart, een joods vlechtbrood. Ik versier de vlechtjes altijd met maanzaadjes, sesamzaadjes of uienzaadjes (die kun je bij de marokaanse winkel wel kopen). De uienzaadjes zijn mijn favorieten!

Gewoonlijk maak ik vlechtjes, maar voor deze keer dus een hartje. Ik moet zeggen dat ze zó op waren! Lekker bij de thee als een soort hapje want het is wat zoetig brood. Ik droom nu al weg bij het zien van dit leuke terrasje...broodje er bij, kopje thee, handwerkje en een lekker zonnetjes...heerlijk! Maar het is nog winter natuurlijk, hier is het nog onder nul en er waait een harde wind die dwars door je kleding lijkt te komen...
Niks terasje, gewoon lekker in huis zitten dus! Hier nog wat leuks dat ik van het internet heb geplukt, je kunt van de sluitingen van broodzakjes grappige monstertjes maken. Ik zag ook nog ergens een sneeuwpopje dat er van gemaakt was...leuk om deze vakantie te maken...
Of zijn jullie al begonnen met de grote schoonmaak? Ik heb eerlijk gezegd nog geen inspratie, meestal begint dat in Maart bij mij, maar ik zag al diverse bloggende dames die aan de slag waren gegaan.

Hier nog wat inspiratie. Ik heb dit ook ergens gelezen, maar weet echt niet meer waar...erg he? In ieder geval ging het om een dame die in noord amerika woont in een heel koel klimaat. Ze kon in de grond daar geen groente kweken, maar had wel een muur die lekker warm werd door de zon.
Ze hing een aantal regengoten op, een heel ander model dan bij ons maar wel uitvoerbaar, en probeerde te zaaien. Zoals je ziet is het prima gelukt! Ik zit nu te denken om het ook bij ons aan de schutting te proberen...dan ben ik de naaktslakken te snel af ,haha!
Wat een schattige lampjes heb ik gekregen he? Je kunt er een waxinelichtje in hangen en het schijnt heel mooi als je ze brand...lekker romantisch..Wat ietsie minder romantisch is; deze lichtjes kosten bij Action maar 1,65 Euro, terwijl ze bij Intratuin 10,95 kosten! Niet te geloven, hetzelfde doosje, alleen bij Intratuin staat er een andere naam op 'riverside' en bij Action 'country land'. Ik heb medelijden met de mensen die dit zo duur betaald hebben...
Dan kreeg ik ook nog heel leuke vorkjes en lepeltje, het lijken ware kunststukjes! Op de vorkjes staan schattige taartjes en op de lepeltjes zitten kopjes, een theepot, suikerpot en melkkannetje.
(ook van Action natuurlijk!). Zo schattig!
Ik was vorige week even aan het snuffelen bij de Intratuin want daar maken ze altijd van die leuke style stukjes. Maar daarna ren ik naar de action om die dingen te kopen die ik nodig heb om het na te maken haha! Ik had twee leuke kaarsen, wat nep-bloemen en mos en was maar drie eurootjes kwijt. Helaas voor de intratuinfans; daar kostte mij dezelfde grap meer dan een tientje..
Ik heb deze week veel gehandwerkt. Mijn breiwerk (een vestje voor mijzelf) schiet nu wel lekker op, het achterpand en een half voorpand is klaar. Nu de rest nog..volgende week zal ik het even fotograferen, eerst even het voorpand afmaken.
Verder heb ik nog nieuwe keukengordijntjes genaaid op mijn nieuwe naaimachine. Rood met witte blokjes, ze staan schattig in mijn mini keukentje. Minder leuk nieuws is dat vannacht een tand is afgebroken...zomaar! Maandag dus maar weer eens de tandarts bellen. Gelukkig hebben we een hele week vakantie!

Groetjes van Mama lieveheersbeestje.
P.s. gaat er nog iemand van jullie naar de handwerk beurs in Zwolle?

12 opmerkingen:

Monique zei

Goedemorgen Lieveheersbeestje. Wat heb je vandaag weer een gezellig blogje vól ideetjes! Die van die sluitingen heb ik opgeslagen en ook die dakgootbakken vin dik een súper idee. Op die manier zou ik toch een heleboel groen op het balkon moeten kunnen kweken, niet? In gedachten zie ik het al voor me hoor ;o)

Dank je wel voor het delen!

wilmi zei

Hoi Lieveheersbeestjesmama,
Wat een gezellige post weer...
Inderdaad,je hebt gelijk dat je bij de action koopt. Het is soms belachelijk wat sommige produkten kosten bij tuincentra.
Die plantgoten zijn heel leuk, lijkt me handig. Ik weet alleen niet of je de slakken te snel af bent.. zij kruipen 's nachts langs de muren hoor!
Sterkte bij de tandarts en een prettige vakantie!
groetjes,
Wilmi

Anoniem zei

Hoi,
wat heb jij veel gedaan zeg. Ik heb het idee dat ik op dit moment niet vooruit te branden ben. Mijn breiwerk ligt al weer even onaangeroerd. Vanavond maar weer wat pennetjes breien.
Hier is de grote schoonmaak ook nog niet begonnen hoor. Ik wacht echt op een overtuigend zonnetje ; )
Wat vervelend van je tand zeg.Ik hoop dat het goed te repareren is !!

franca zei

De grote schoonmaak zal hier misschien wel snel los moeten barsten!
Als de collega's van mijn team hier mijn jubileum komen vieren zal het toch wat netter moeten zijn.
Superleuke spulletjes heb je gevonden.
Nu maar wachten op de foto van je vest. Ik ben benieuwd!
groetjes, Franca.

Saskia zei

Wat een lang verhaal, ik heb het twee keer gelezen om alles op te kunnen slaan. Zo veel leuke ideeetjes en inderdaad de Action hebben we hier ook ontdekt hoor.
Groetjes Saskia

Anoniem zei

Dat vlechtbrood ziet er heerlijk uit, de monstertjes van broodzakclipjes (wat een gek woord!) zijn ook erg leuk! Jij bent een slimme shopper: eerst ideeën opdoen en het vervolgens namaken met goedkopere spullen! Het ziet er ontzettend leuk uit!
Groetjes Esther

Elly-My Everyday Things zei

Wat weer een gezellige post! Ik heb zitten likkebaarden bij je zelfgebakken broodjes, die zien er heerlijk uit. Moest glimlachen om de "hangende" moestuin, wat een uitvinding! Tja, en dat prijsverschil tussen gewone winkels en de Action, dat is voor de gewone winkeliers om te huilen. Wij hebben ook weleens iets ingekocht dat een paar weken later bij de Action lag voor nog minder dan wat wij er inkoop voor betaald hadden (zij kopen restpartijen op voor een prikkie). Daar kun je als gewone winkelier dus nooit tegenop. Maar goed, voor de klant is het natuurlijk wel prettig!
En yep, ik ga naar Zwolle!!!! Heb er zo ontzettend veel zin in! Ik ga vijdag, en jij????? Zou toch leuk zijn om elkaar eens in het echie te ontmoeten!
Wie weet!

Merytonsfinestcupcakes zei

Oh, dat doe ik ook graag, mijn inspiratie ergens vandaan halen en lekker goedkoper namaken en iedereen vind het leuk! Mooie lichtjes, ik spring morgen even de action binnen en wat een gezellige serre! Hier liggen de honden er vaak op een oude bank, maar ik droom ook wel van zoiets!

Jolanda zei

Wat een gezellige doe-dingen allemaal. Fijn dat de kids al vakantie hebben. Wij zitten in het carnaval-vierend gedeelte dus hier moeten de kids het nog twee weken volhouden op school.

Judith zei

wat een superleuke dingen heb je er op gezet en je hebt gelijk.. zo heb je leuke dingen voor weinig geld! waarom zou je meer betalen? lekker brood zeg? heb je ook een recept daarvoor. Ik ga niet naar Zwolle, alhoewel ik wel twijfel. een paar mensen van t breicafe waar ik kom gaan wel

Thendral zei

The heart you have made is beautiful. It might also taste delicious. Is it your garden? Lovely!!!

kasthurirajam zei

lovely garden