dinsdag 29 maart 2011

speldenkussentje voor in de lente!

Misschien heb ik een beetje de lente in 't hoofd, maar erg veel zin in bloggen heb ik momenteel niet...wel veel ideetjes maar het komt er gewoon niet van om de computer aan te zetten. Ik heb wat paasplannetjes onder de pet en ook wat naaiprojecten. Doe daarbij het mooie weer, activiteiten in de buurt, de kinderen, de tuin, de voorjaarsschoonmaak en je hebt het perfecte mengsel om een excuus te hebben....

Dan maar eens wat kortere berichtjes...

Voor een vriendin waar ik iedere week mee naar naaicursus ga in het plaatselijke buurthuis (en die altijd míjn speldekussen moet lenen...) heb ik deze speldenpot-kussentje gemaakt. Je maakt een paar rondjes (schoteltjes in verschillende grootes omtrekken), naaien en opvullen. Je naait dan de versierdraad door het midden en verdeeld de schijf in partjes door steeds van onder naar boven er door heen te naaien. Daarna zet je de twee schijfjes vast, knoopje bovenop en wat lijm er tussen. In de plastic deksel van de pot heb ik ook twee gaten gemaakt zodat je de hele taart daar aan kunt naaien. Oh, de deksel heb ik beplakt met stof en een lintje vóór dat het taartje er op kwam.

Als laatste heb ik nog de glazen pot betekend met een watervaste witte stift (dunne punt). Dit droogt op als een soort laklaagje en is ook weer te verwijderen met een hard afwas sponsje als het moet. Ook handig voor op kruidenpotjes! Het is bij gewoon gebruik watervast.

Vriendinnetje wat erg blij met de speldentaart en hij is al druk in gebruik!

Geniet lekker van de zon, groetjes van mama lieveheersbeestje.

8 opmerkingen:

franca zei

Ook hier weinig bloganimo. Leuk speldenkussentje trouwens.
groetjes, Franca.

Merytonsfinestcupcakes zei

Herkenbaar hoor, met die mooie dagen heb ik geen zin om te zitten achter de PC, maar ben ik liever druk bezig!
Lief taartje..

Esther zei

Wat een leuk speldenkussentje heb je gemaakt. Groetjes Esther.

Judith zei

Nou zo af en toe bloggen is toch ook goed.tis jouw blog dus je moet niets en wie geniet er nu niet van t lekkere weer.iedereen wil de tuin in .

wilmi zei

ontzettend leuke taartenspeldenkussen!
En een beetje minder bloggen moet kunnen hoor!
Er is overal een tijd van toch?

scrappy jen d zei

Hoi mama Lieveheersbeestje,
Wat een ongelooflijk MOOIE speldenkussenpot heb je gemaakt! Echt SUPERRRRRRR!!!!
Wat zal je vriendin hiermee onwijs blij mee zijn!
Geniet van de lente!
Het bloggen komt wel weer!
Lieve groetjes,
Jen.

Mirella zei

wat een geweldige spelden pot kussen !!
Hier ook ideeën genoeg, patronen en stof genoeg, maar... geen puf vaak ;-)

franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Fijn dat je weer een berichtje achterliet op mijn blogje. Ik had al een tijdje niks gehoord. Voorlopig heb ik even wat vrije dagen. Na al het werken en poetsen ga ik morgen lekker met mijn beste vriendin en nichtje op pad. Er is een lentefair vlakbij waar we gezellig gaan snuffelen. En nu maar hopen dat ik niet teveel leuks zie. Dan is er van het rustige zo niks meer te vinden.
Ik geniet trouwens onwijs van het huis zo. Kan me nu indenken hoe het voor jou was, na die grote verbouwing van vorig jaar. Genieten niet?
groetjes, Franca.