woensdag 20 juli 2011

Breiwerkjes!

Dit zijn twee heel oude slabbertjes. Ooit gebreid door een oudtante, voor mijn babyzusje (in de zeventiger jaren) in hippe kleurtjes. Appelgroen, oranje en er waren ook nog een paarse en bruine. Het zijn dus door en doorgebruikte slabbers. En, zelfs nu hangen bepaalde gezinsleden er één om hun nekjes bij het eten van tomatensausjes en dergelijke... Nu was deze lieve tante wat slechtziend en kon ze eigenlijk alleen nog simpele patroontjes breien omdat dat zo'n beetje op 't gevoel kon. Wij oudere neefjes en nichtjes werden verrast met gebreide washandjes. Ook gewoon in ribbelpatroontjes. Tante leefde mee met de jeugd want ze had als argument dat het goed tegen de puistjes was! Nou weet ik niet of dát nu echt zo was, maar lekker waren ze wel, die ribbelige washandjes. Ze masseren en maken goed schoon als er vieze kinderknietjes zijn. Ik had al eens kleuterwashandjes gemaakt, maar waarom eigenlijk niet eens wat voor mijzelf gebreid?


Hier dus een eerste probeersel. Helaas was de katoen iets te dun voor naald drie, maar toch, nu het gewassen is, ziet het er goed uit en werkt het super!


Het is niet zo lang want als je het nat maakt, rekt het giga uit. Misschien ook omdat het wat losjes gebreid is. Nou kwam ik vorige week in de kringloop winkel een zak met zeven bollen ongebleekte breikantoen tegen én ik zat de leuke blog van http://www.erdbeerdiamant.blogspot.com/ te bekijken. Deze dame breidt prachtige vaatdoekjes (en ze haakt er ook vrolijk op los..) en ik kreeg helemaal zin in nieuwe washandjes...


Hier dus een beginnetje....


Als iemand mij zoekt, zit ik in de tuin te breien hoor! (ik snap ook niets van het weerbericht..het is hier al twee dagen droog en zelfs lekker warm tuinzitweer...)


Groetjes van mama lieveheersbeestje.


P.s. Heel erg bedankt voor jullie medeleven met de duim! Ik krijg al een heel klein stukje nieuwe nagel onderop te zien...er is hoop!

4 opmerkingen:

" me " zei

hoe droog en warm ! waar zit jij dan ???
Tof verhaal van die slabbetjes. En ik kom in de verleiding om ook eens zo'n washandjes te maken... ooit... als alle andere plannen die ik heb af zijn ....

Grietje zei

Wat leuk zo'n washandje!
Hier is het redelijk weer, af en toe een klein beetje regen.

Groetjes,
Grietje

TIO zei

oh, leuk seg, wist eigenlijk helemaal niet dat je dat ook kon breien :-)

Anoniem zei

Wat een leuk idee! Ik heb een verwijzing op mijn blog gezet ik hoop dat dit mocht? Ik ga er zeker breien maar zou je ook de steken verhouding er bij kunnen zetten?