donderdag 29 september 2011

Het duurde een poosje, maar ik ben er nog hoor! We hadden het erg druk hier in huize Lieveheersbeestje. Er kwamen twee Zweedse studentes logeren, een weekje, en dat kostte veel tijd. Wel leuk en interressant om uit te vinden dat de jeugd in Malmö eigenlijk net zo leeft als hier..zelfde kleding en muziek, zelfde eten en hobby's...grappig om eens te horen. Ze spraken ook heel goed engels, deze dames. We hebben ook al eens een studente uit Spanje te logeren gehad die bijna geen woord engels sprak..dat was ingewikkeld!Na al de drukte, ben ik maar eens even gaan snuffelen in de kringloopwinkel, waar een korting was van vijftig procent op alle aankopen. En ja hoor, een zak vol bolletjes garen kon ik natuurlijk weer niet laten liggen..voor maar één euro. Maar wat moet je daar nou eens van maken?

Nou de bovenstaande agenda-omslag dus! Geboren in de sixties, leek mij deze maffe hippie-kleurencombinatie wel eens leuk. Ik heb aan de binnenkant gewoon elastiek er door geregen, kan het er makkelijk af om eens te wassen. Ook een lintje er tussen voor de dagaanwijzing en klaar is kees. Het patroon waren gewoon granny's met een randje stokjes er omheen gehaakt. (naald 3,5). Het oranje en donkergroene garen was overduidelijk katoen, maar het lichtgroene? Een soort dunne acryl denk ik, afgehaalde wol met van die krullen-ribbeltjes.

Toppunt van recycling?


Maar haken was niet het enige waar ik druk mee ben geweest. Ik ben ook begonnen met een cursus acrylschilderen! Dit was de eerste opdract. We moeten een andere schilder namaken, en dan gaat het over de kleurenleer. Hmmm, thuis heb ik het nogmaals geprobeerd en dat vond ik toch ook beter.

Deze dus. Ik vond de kleur beter.

En als je één maal begint met schilderen, ga je het iedere dag doen hoor! Dit dametje heb ik nageschilderd van een heel oude ansichtkaart.

Nu is het ook nog eens mooi weer, dus veel computertijd heb ik nog steeds niet haha! Maar af en toe, 's avonds laat, speur ik alle blogjes na hoor!

Groetjes van mama lieveheersbeestje.

5 opmerkingen:

Judith zei

wow jij bent goed bezig zeg! heb net 9 grote granny's af voor een kussen..nu alles aan elkaar maken en afhechten...

Anoniem zei

En jij doet een cursus?! Volgens mij heb je die helemaal niet nodig! Wat een mooie schilderijen heb je gemaakt!

En met de woorden van Barry: GEWOON DOORGAAN !!!!!!!

Liefs Inge

Gingini zei

Hallo! Toch maar even langsgekomen.Tenslotte zijn we zowat buurtjes hè! ;)
Wat een goed idee van die boekenkaft! Helemaal als superrecycle project! Ik kom wel weer langs!

franca zei

Alles goed?
Ik heb al zo lang niks van je gehoord!
groetjes, Franca.

reginascottage zei

great!!!!!
merry christmas to you and yours!!
christmas blessings,
regina
reginassimplelife.blogspot.com