zondag 4 september 2011

De voortuin in september.

Bij de lieveheersbeestjes is september bijna een griekse maand. Nee, we zijn niet failliet (althans..nóg niet..) maar we hebben de hele voortuin volhangen met sappige druifjes! Allemaal langs de ramen en rondom de tuin langs een grote pergola. Ik hou niet van druifen maar de mannetjes hier smullen er van (de vogeltjes ook..).

Dan hebben we Habiba nog, de geredde tak van een vijgenboom. Wat een grote vijgen voor een plant van twee hebben we al he? Ik heb echter geen idee wanneer je ze moet oogsten of hoe groot ze moeten worden...


En dit is de marokaanse vrucht die ik vorig jaar zaaide en in de vensterbank opkweekte. Van de zes planten heb ik er twee over. Deze en aan de voet staat nog een ieniemienie boompje. Hij blijft lekker groen in de winter en groeit dan gewoon door...deze is dus twee jaar oud en hij komt al tot mijn borst.Deze jongens (of meisjes) hebben we in allerlei soorten en maten in de achtertuin. Het zijn net kleine helicopters die rond ons cirkelen! Maar ze zijn zó gedetailleerd!


Deze zat op het touw van de schommel en ik heb er heel veel foto's van gemaakt...
7 opmerkingen:

Mariette zei

Mooie plaatjes! Heerlijk die druiven!

Groetjes en fijn weekend, Mariëtte

Grietje zei

Gho, wij hebben dit jaar maar een paar trosjes druiven. Van vijgen heb ik totaal geen verstand...misschien dat je via Google wat kunt vinden. Het Marokaanse plantje ziet er heel mooi uit, ook mooi dat hij in de winter gewoon groen blijft...ik wil ook in de winter tegen groen aan kijken, anders is de tuin zo kaal;-)

Groetjes,
Grietje

evelien zei

op zich is het al tijd geweest voor de vijg.
als ie paars wordt en als je merkt dat ie wat indroogd.
wij hebben een grote vijgenboom met honderden vijgen. heerlijk!!!!!!

evelien zei

jouw "marokkaanse"boom ken ik vanuit italie en heet daar mispel. een heerlijke zoetzure vrucht die daar in het voorjaar groeit. met grote pitten.

Judith zei

wow wat een moois allemaal in jouw tuin.

Anoniem zei

Hallo,

wat een druivenpracht heb je in de tuin.Bij ons was dit jaar niets.
Gezellige fotos.
Ik vind de herfst erg gezellig.Wordt al vroeger donker,gezellig een kaarsje aan in de kamer.

Hier is voor morgen sneeuw aangezegd!!op 1.000 meter en ik zit op 800.Nou daar heb ik nu nog echt geen zin in.

een gezellig weekje wenst Lilly

Thendral zei

The grapes are very beautiful!