woensdag 30 mei 2007

Nieuwe bewoners in Villa Stip!

Gisteren zijn deze twee schattige parkietjes bij ons komen wonen! Het zijn de vogeltjes van onze jongentjeskever van 10, die plechtig beloofd heeft er zelf voor te zorgen. Ze zijn een week of zes oud, en bijna al tam. Als je je hand in de kooi steekt gaan ze er al opzitten

Het gele vogeltje is een popje (dat is vaktaal voor een vrouwtje) en zij heet Saba, het groene exemplaar is een mannetje en hij heet voorlopig, we zijn er nog niet helemaal zeker van, Sammie. Saba en Sammie hebben beloofd dat ze géén lieveheersbeestjes lusten, maar voor

alle zekerheid hebben wij ze toch maar in een kooitje geplaatst. Misschien kunnen ze na een paar weken wel lekker los door de kamer vliegen. Vandaag zijn kevertje en ik leuke speelgoedjes, etensbakjes, grit, zand en voedsel gaan kopen, en de kooi ziet er nu nog leuker uit dan op de foto. Sammie stortte zich metteen op het speelgoed en Saba knabbelde lekker op een snoepstokje van vogelzaadjes en honing.. Het zijn overigens een broertje en zusje en ze zitten gezellig te babbelen en te 'vlooien' met elkaar..


Deze schatjes heb ik gemaakt van een paar restjes stof (je ziet vast steeds dezelfde stofjes voorbij komen..). Ik heb ze gezien op een braziliaanse website, maar ben dus helemaal kwijt van wie dit ontwerp is.. sorry mevrouw uit Brasil. Ik heb de poppetjes ongeveer 7 cm hoog gemaakt.


En bedacht mij dat het ook heel leuk zou zijn om ze voor een baby-tractatie te gebruiken. Alle maal in het roze, blauw of zacht geel. Dat moet toch een super leuk gezicht zijn.

Het allerkleinste lieveheersbeestje heeft er al veel mee gespeeld, vooral het dekentje er om heen wikkelen vindt hij leuk !

3 opmerkingen:

gea zei

och wat een schattige popjes!!
wat een bezige bij ben je zeg,er komen hier zulke leuke dingen voor bij :) :)

Heidi zei

Mag ik jouw blogje op mijn blogje zetten? Vind ik zo leuk om te delen met anderen.....

Hilde zei

De popjes zijn heel mooi en schattig! Ze doen mij denken aan Zuid-Amerikaanse 'zorgenpopjes': popjes aan wie je al je zorgen kan toevertrouwen waardoor je je er zelf van verlicht voelt.
De parkieten zien er lief uit, ze lijken me ideaal als huisdier!
Veel plezier ermee!
Groetjes,
Hilde