donderdag 28 juni 2007

muizenissen op donderdag.

Vandaag kwam er een super-leuke enveloppe met de post! De geadresseerde was het kleinste lieveheersbeestje, die helemaal stomverbaast en blij verrast reargeerde. Hij krijgt alleen post met zijn eigen verjaardag, dus dit was hem een raadsel. Er zat een prachtige tekening in van zijn kleine neefje Krekel, nu anderhalf jaar oud! Wat is het toch heerlijk om post te krijgen... Ons kleine kevertje laat nu iedereen die hier binnenkomt (en dat zijn altijd hele kuddes insecten, meestal nog kleintjes) heel serieus zijn post zien, en alles moet daar dan voor wijken. Bedankt neefje Krekel, je hebt "grote"neef Lieveheersbeest heel gelukkig gemaakt vandaag!

Met restjes stof, vilt, garen en wat vulling, kun je heel leuke dingen doen... Op deze site http://sewingstars.typepad.com/ heb ik een gratis patroon ontdekt voor lieve muisjes http://sewingstars.com/mousepattern.htm . Je kunt het patroon even printen en klaar is kees. Ik heb ongeveer een uurtje over iedere muis gedaan en het was heel leuk werk. Je hebt ook maar heel kleine lapjes nodig, dus het ruimt lekker de lapjesmand op.

Het roze en beige-bruine muisje zijn geaddopteerd door neefje Krekel, die vond ze ook leuk!

Muizen houden ook erg van kaas...
...en ze komen nooit alleen!

(Nu ik deze foto's zo zie, mag mama Lieveheersbeestje ook wel eens het gras maaien!) Voor de
oortjes en het staartje heb ik vilt gebruikt en sommige muizen hebben katoenen snorhaartjes gekregen. Je zou ook het hele muisje van vilt kunnen maken, van fleeze of van tricot, maar ik heb gewoon katoen gebruikt. Lekker zomers karweitje!
Fijne dag, groetjes uit Villa Stip.

1 opmerking:

Linda zei

Oooo, wat zijn ze schattig! Van zodra ik de naaimachine terug in onze living kan installeren, ga ik het ook eens proberen! Bedankt voor de link! Linda