zaterdag 6 oktober 2007

Geniet-maar-mee-zaterdag !


Hier zie je mijn allernieuwste aanwinst, waar ik gisteren al over vertelde. Het Margriet
kookboek. Gevonden bij de plaatselijke kringloopwinkel, voor het sappige prijsje van maar vijftig eurocentjes. Ik denk dat het boek ergens uit het begin van de zestiger jaren stamt, er staat n.l. geen datum in, maar het kan ook nog wel uit het eind van de vijftiger jaren zijn. Ik ben wat gaan zoeken op het internet, maar de meeste mensen noemen toch de zestiger jaren. Hier zie je wat leuke tekeningen, waar het hele boek mee vol staat. Zelfs de kleine lieveheersbeestje vinden het leuk om het boek te bekijken. Het 'stinkt' volgens hen wel naar 'oude boeken', maar dat is logisch, de bladzijden zijn ook wel wat geelig geworden.

Er staan heel veel lekkere hapjes in zoals voorafjes, borrelhapjes, koekjes en nagerechten. En dat terwijl mama lieveheersbeestje aan het 'sonjabakkeren' is. (gaat prima overigens!) Het oudste kevertje wil al aan het bakken gaan, we zijn benieuwd wat ze gaat maken...


Hier zien jullie nog onze herfsttafel. Er staan wat stenen paddestoelen, poppetjes en een bonsai-kastanjeboompje op (ja, eigen kweek. Mama lieveheersbeestje heeft groene vingers!) En natuurlijk nog kastanjes, eikeltjes, hazelnoten, bladeren wat mooie stenen en een eekhoorntje.
Ooit heb ik eens vilten poppetjes gemaakt, maar die zijn gewoon compleet verdwenen, vandaar dus de vervanging in steen. Ondertussen heb ik ook nog een gehaakte paddestoel met een egeltje er in op de tafel gezet, maar die staat nog niet op de foto. Ergens op dit blog wel...ik zal eens even zoeken!

Voor de gezelligheid heb ik nog wat piepkleine lampjes er bij gelegd. En het geheel is op een groot dienblad geschikt, dat ik kan weg zetten als ik de tafel moet dekken.


En deze kunststukjes heeft ons lieveheersbeest-jongentje-van-zeven gemaakt op zijn tekenclubje. Hij mocht echte herfstbladeren natekenen met krijt en dan met ecoline eroverheen schilderen. Dat geeft altijd een prachtig effect!
Gezellig weekeind toegewenst!

1 opmerking:

Monique zei

Wat een leuk herfststukje !! Dat is echt een idee zeg !!
De tekening is echt prachtig dat heeft hij heel mooi gemaakt !!
Een hele fijne begin van de week toegewenst