vrijdag 11 januari 2008

Ideetjes gevraagd..
Hoera! Ik heb eindelijk een paar leuke penvriendinnen gevonden!! Dankzij Michelle en Nicole uit de Verenigde Staten, Eunice uit Groot Brittanie en Monique uit Nederland ben ik weer een enthousiaste brievenschrijfster geworden! Het is zo heerlijk om een leuke, lange brief te krijgen, terwijl je gewoon aan het stofzuigen bent.. Laat de boel de boel en lees even lekker je brief, je kikkert er echt van op hoor. Eigenlijk zou iedereen het moeten proberen, het is een vergeten hobby, ben ik bang.


Zo probeerde mama lieveheersbeestje een paar weken geleden eens wat leuk postpapier te kopen, nou dat heeft de boekhandel, v&d of de wibra niet meer. Alleen dat kinderlijke diddl spul, leuk, voor kindertjes. Misschien moet ik gewoon mijn eigen leuke postpapier gaan maken!


Is er nog iemand die leuke ideetjes heeft hoe je mooi, elegant of grappig postpapier kunt maken? Ik sta open voor alle suggesties. Envelop-ideetjes zijn ook erg welkom.


Verder nog een heel fijn weekeind toegewenst! Wij hebben feest, want ons jongste kevertje wordt zondag alweer drie jaar..

9 opmerkingen:

Elly zei

Jeetje, alweer een jarige? Wat weer een feest! Alvast van harte gefeliciteerd! Tja, en dat briefpapier, kun je niet een leuk (nostalgisch) plaatje van internet afhalen en bovenin op een a4-tje printen? Zo kun je ook telkens een andere afbeelding nemen, voor de broodnodige variatie.
Nou ja, verder schiet me ook zo 1, 2, 3 niet iets te binnen!
In ieder geval een hele fijne zondag!

Yolanda zei

Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van het jongste kevertje vandaag!

Over het briefpapier, ik zat net op internet te surfen en zag bij de webwinkel "oldstuffshop" erg leuk briefpapier uit 1905.
Mischien is dat ook een ideetje voor je.

groet, en heen heel fijn weekend nog!

corina zei

Van jarte gefeliciteerd met jou verjaardag en misschien vind je iets leuk op
http://papierenavonturen.blogspot.com/ (zoek envelopes)
of
http://rainbow-barbara.blogspot.com/ (fabric papier)

M. zei

Van harte gefeliciteerd en allerbeste wensen voor jullie jongste! Ik heb zelf net het stempelen ontdekt en ben er helemaal weg van. Je vindt zulke stempels met een leuke tekst of een afbeelding in hobbywinkels en je kunt er prachtige dingen mee maken. Verder droog ik ook vaak bloemetjes die ik daarna - als ze goed gedroogd zijn - op mijn papier in een bovenhoek plak. Of je knipt uit een oude krant bloemetjesvormen uit en plakt die dan op je papier. Misschien kun je ook wat ideetjes opdoen bij dames die scrapbooken? Groetjes

het lieveheersbeestje zei

Wat een goede tips en ideetjes! Dank jullie wel! Ik ga zo eens even naar de genoemde sites en dat met stempelen is inderdaad ook een heel leuk idee.. Werk aan de winkel dus!
Allemaal hartelijk bedankt voor de lieve felicitaties, het kleinste lieveheersbeestje is nu officieel drie jaar en heeft een spetterende verjaardag gehad.

ilse zei

Hip Hip hoera voor het "grote" kleinste kevertje !


Leuk al die brieven in de post ! ik moest direct terugdenken aan de brieven die ik kreeg van mijn schatteke, toen we nog niet getrouwd waren, hij schreef me ellenlange brieven en telkens in een heel bijzondere envelop. Hij gebruikte telkens een blad uit een tijdschrift of reclameblad met een mooie natuurfoto, persoon erop. Ik wist direct wanneer er een brief van hem in de bus zat, die sprong er letterlijk uit tussenal die witte exemplaren.
succes!!

Monique zei

Hoi,
hier een linkje voor postpapier dat je zelf kunt printen !!!

http://rainbowrowgraphics.com/printables/notepaper/index.html

groetjes

MariecusBruyn zei

Ik heb vroeger, heel lang geleden, op kamp briefpapier gemaakt. Materiaal: tijdschriften, wit papier en white spirit. Je zoekt een mooi fotootje uit, legt dit met de goede kant op het witte papier en wrijft erover met een doekje in white spirit gedompeld. Op deze manier krijg je een lichte afdruk van de foto (in spiegelbeeld) op je witte blad. Ik vond het hele mooie resultaten geven. Maar het is wel iets dat je buiten moet kunnen doen, met die dampen... Veel succes ermee!

D@nielle zei

Ik kom hier af en toe genieten van alle mooie knutselwerkjes of de verhaaltjes en wilde even aanbieden om je wat briefpapier te sturen. Ik heb nl. nog het eea liggen en ik moet opruimen en zelf schrijf ik geen brieven meer .Tja het digitale tijdperk he .... Mail me maar even dtmvanderaa01@hotmail.com