woensdag 16 januari 2008

Verjaardag en piñata's.

Hier zijn nog wat (wazige, helaas..) foto's van ons laatste kinderfeest! Het jongste kevertje is nu alweer drie jaar oud...wat vliegen de jaren toch voorbij. Het lijkt wel gisteren dat ik hem in mijn armen kreeg. Hij huilde niet eens na de (perfect verlopen) geboorte (thuis). Hij was heel tevreden en dat is hij nog steeds.. Wij hebben sinds een paar maanden een nieuwe familie traditie! De piñata! Dat is een papiermaché bal die gevuld is met snoepjes, confettie en soms ook nog wat kleine kadootjes. Wij hadden er snoep en fluitjes ingedaan deze keer, samen met van die piepschuimen vulings-ships. Groot succes! Hier http://nl.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1ata kun je lezen waar de pinata vandaan komt. En op deze site zie een een aantal voorbeelden; http://www.het-feestbeest.nl/carnavalskleding/259/pinata.html?gclid=CJ_T5Pmr-5ACFQthMAodpyUivw ze zijn om te kopen, maar je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Het moeilijkste van het maken, is de geheimhouding!


Deze actie-foto is van het kleinste kevertje met zijn piñata, hij slaat hem kapot met een...koekenpan!
Op deze sites kun je ook lezen hoe je een piñata maakt.. //huis-en-tuin.infonu.nl/creatief/3204-zelf-pinatas-maken.html en met veel plaatjes, maar in het engels: ttp://www.dibujosparapintar.com/english_activities/crafts_pinata.html.


Natuurlijk was er ook een mooi versierde stoel..

En...KADOOTJES!!3 opmerkingen:

Elly zei

Wat leuk zo'n pinata! Dat vinden de kids natuurlijk prachtig! Volgens mij heeft jongste kevertje een prachtige verjaardag gehad!

Hilde zei

Wat een leuke, nieuwe familietraditie! Ik heb zelf nog nooit van een pinata gehoord, weer wat bijgeleerd dus! Nog proficiat met de derde verjaardag van jullie jongste kevertje (wat gaat het allemaal toch snel, hè)!

Celeste zei

Das leuk! Wij hebben sinds 2 jaar hier ook de pinata traditie.. De overige gezinsleden maken de pinata voor de jarige job..
Gefelicteerd met jou jarige job!