woensdag 21 januari 2009

Recycling. Recycle.

Hebben jullie dat nou ook? Dat heerlijke gevoel als je iets leuks op de kop getikt hebt? Het is bijna of je succesvol van een jacht terugkeert... Deze week had ik wel heel veel geluk!

Do you recognise that feeling of finding lovely items? It is almost like comming home from a succesful hunt... This week I was so lucky!


Hier zie je het hoekje van onze jongste. Omdat hij geen eigen slaapkamertje heeft, staat het meeste van zijn speelgoed hier. Vorige week kregen ze op de basisschool van onze jongens nieuw linoleum en meubels. Daarom moesten er heel veel spullen worden opgeruimd; er komt ook heel veel nieuw materiaal. Gelukkig had ik maandag 'luizenmiddag', ik ben luizenmoeder, en zag ik wat er allemaal in de container verdween.... Dus ben ik gaan redden wat er nog te redden viel! Deze leuke oude schooltafeltjes waren het begin....

Here you see the corner of our youngest. He has no room of his own, so most of his toys are placed here. Last week the school of our boys got new flooring, furnuture and materials. I was in school last mondayafternoon as I am a licemom, and I saw what was trown away in the container.... So, I did some rescue-work! These lovely vintage schooltables where the beginning...


Daarna kwam dit leuke spel, het viel metteen in de smaak! Je moet de kaartjes met de mensen in de bak leggen en dan de bijbehorende atributen er op leggen.

Than I found this cute game, our youngest loved it inmedeatly! You have to put the cards with the people in the tray and the cards with the objects that belongs with them on top.


Dit is een echt oud en versleten spel; een soort zoek lotto.

This is a real vintage and worn out game; kind of lotto.


Er waren nog wat doosjes met kaartjes oorzaak-gevolg, met heel grappige tekeningen. Mijn grote kinderen herinneren zich veel van deze spellen nog heel goed.

There where some boxes with cardsgames, and funny deco's. My older children recognised them very well.


En nog twee kaartjes bij elkaar zoeken... (Ilse, als je dit ziet, dit is wat voor jullie kleine roodkapje-Linde!)

And another combinegame with two equal cards.


Het mooiste en nieuwste waren deze cijferpuzzels!

These number puzzels where the most modern and beautiful looking!Ieder cijfer is in het eigen aantal stukjes verdeeld.

Each number is divided in it's own number of pieces.Nummer zes heeft zes stukjes...

Number six is devided in six pieces...En dan nog deze mooie doos met magneetbord en magnetische relief letters, super! Ik ben begonnen om onze jongste het alfabet te leren en hij kan hier heerlijk mee rommelen...

And than there is this box with magneticbord and relief letters, super! I stardet to learn our youngest the alphabet and with this he can play beautifully...


Vandaag maakten we de letter A. van Appel. De letter is uitgeprikt en de appels zijn stempeltjes.

Today we made the letter A of Appel. The letter was torn out with a needle and the apples are stamps.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk zeg !! Sommige dingen herken ik van de tijd dat ik voor kleuterjuf studeerde. De soort puzzels hadden ze ook op de stage school ; )
Van harte met alle mooie spullen !!

N(euro)otje zei

Dat gevoel ken ik inderdaad. Ongelooflijk toch, dat ze dat allemaal weggooien! 't Ziet er nog goed uit ook!

Miriam zei

Wat leuk zeg! Was dat een vuilcontainer?! Ik mag hopen van niet, zulke spullen kunnen toch nog naar de kringloop/ruilwinkel/weetikveel. Zonde om zomaar weg te gooien (wel heel leuk om het zo op de kop te tikken) Veel plezier ermee!

Groetjes,
Miriam

Franca zei

Je hebt echt geluk gehad dat je"toevallig" daar was.Wat een superleuke spulletjes!
groetjes, Franca.

Miriam zei

Nóg een berichtje van mij. Ik heb je getagged! Dat wil zeggen dat je de 4e foto uit je 4e mapje van de pc/laptop neemt en die op je blog plaatst. Daarna weer 4 bloggers taggen.

Groetjes en een fijne dag verder,
Miriam

Mylene zei

Those are great things for the children. It seems not so long ago when we played those items with their first years of school.

Ik vind het prima als je in het Nederlands schrijft, beter voor me eigenlijk maar ik twijfel vaak hoe ik moet een zin schrijven dus ik doe dan altijd in het engels.

ilse zei

Zat dat ECHT allemaal in die container !!!!
Ik val hier bijna van mijn stoel.

Haha, ja dat roodkapjes spel zou wel in de smaak vallen bij mijn roodkapje.

Maar ik ga helemaal mee met jouw gevoel hoor, het is echt alsof een ongelooflijk gevoel als je mooie dingen op de kop kunt tikken, er stroomt op dat moment ook altijd heel veel adrenaline door mijn lijfje. E nook al moet ik dan helemaal in die container kruipen en halsbrekende toeren uithalen, dat zou me niets kunnen maken, ik ga dan voor die spullen hihihi. oooh heerlijk !!

Geniet van al je vondsten !
xxxxx

Thea zei

Wat een prachtige dingen heb je gescoord uit de container en wat zal je jongste blij zijn met al zijn nieuwe spulletjes.
Leuk dat je ook luizenmoeder bent.
Ik heb het jarenlang gedaan in de klas van mijn kinderen, dit jaar zijn ze schoolbreed gaan luizen en ben ik afgehaakt omdat ik dat te veel vond.

ingrid zei

Wat een geluk dat je dat allemaal hebt onderschept ; kan ie het weekeinde lekker mee aan de slag !
Groetjes Ingrid.

Daan zei

Wauw wat een schat en wat ongelovelijk dat dat zo weggemikt zou worden (breng het dan naar een kringloper)

Een prachtige beloning voor een luizenmoeder! :-)

Twa zei

Wat super al die schoolspullen zeg! Zonde dat ze dat allemaal zomaar weg gooien. Maar gelukkig was jij daar om de boel te redden.