vrijdag 10 april 2009

Goede Vrijdag. Good Fryday.

Vandaag wissel ik mijn eigen foto's af met plaatjes die ik her en der opgepikt heb, eigenlijk zijn het oude ansichtkaarten.
Today I show some lovely old card-pictures that I found on the internet.

Ik heb nog wat uitgeblazen eitjes versierd...
I decorated some more blown out eggs...


...en de drie met rood lint heb ik aan een lieve mevrouw gegeven.
...and those three with the red ribbon where a gift for a lovely lady I know.
Deze blauwe heb ik zelf gehouden.
These bleu ones I kept for myself.

Met de eitjes van de vorige keer en de paashaas-handafdrukjes van het kleine lieveheersbeestje heb ik een slinger gemaakt. Hiervoor heb ik behangpapier gebruikt, probeer eens zo'n behangboek te pakken te krijgen; da's echt reuze handig met knutselen!
With the foil-eggs of last time and the bunny-handstamps of the little Lieveheersbeestje, I made a banner. I used wallpaper, try to get such a sample-book of wallpaper, that's very handy for crafting!

In de Albert Heyn AH van deze maand, vond ik het recept voor engelse cross-buns. Deze broodjes worden in Engeland gegeten met goede vrijdag. Op de broodjes zit een kruis, dat de kruiziging van Jezus symboliseerd. Hier kun je het recept vinden : http://www.ah.nl/recepten/recept?id=538884&rq=buns
Natuurlijk heb ik het even uitgeprobeerd, en ze zijn echt heerlijk! Wel heb ik ze veel korter in de oven gezet want ik heb een hete lucht oven en het kostte maar 20 minuten om ze gaar te bakken.
In a brochure of a shop I saw that the English people make cross-buns for the good fryday. I never heard of them and I liked them so much, that I tried to bake them today. On the top of the buns is a cross that the crusificion symbolises of Jezus Christ. I tried to find this recepy in english and this is what I came up with:
As I use an hot air oven, I only baked them for about 20 minutes.


Ze waren heerlijk hoor! Ik heb de helft mét en de helft zonder rozijnen gemaakt, omdat niet alle Lieveheersbeestjes van rozijnen houden, maar mét zijn ze wel veel lekkerder.
They tasted lovely! I baked half the amount wíth raisins and the other half withouth, as not all Lieveheersbeestjes love raisins, but wíth raisins they taste better.

Nog even dit 'kracht-woord' dat het derde lieveheersbeestkind mee nam van school ('cool').De tuinkers groeit lekker snel en is heerlijk!
This is a word that our thirth child came up with when they had to make a 'kraft' word at school. It is growing fast and I love to eat it.
Fijne Paasdagen toegewenst allemaal!
Happy Easter wishes for you all!

13 opmerkingen:

Creamama zei

Wat een hoop leuke paasdingen heb jij allemaal gemaakt. dat van dat behangboek is wel een goede tip, maar of je zo gemakkelijk aan zo'n boek komt vraag ik me af.

Jullie ook een fijn paasweekend!

monique zei

Hoi Manon,
Eindelijk is het weeer mogelijk om online te zijn,voordat we gingen verhuizen hadden ze ons al van het internet afgesloten en konden ze het niet meer aansluiten tot gisteren.Ik heb een kaartje klaar liggen om naar je toe te sturen met het nieuwe adres.
Ik ga gauw nog even rondkijken hier.
Eeen heel fijn weekend.
groetjes,
Monique.

English style zei

Wat een leuke eieren heb je gemaakt en die paasslinger, super hoor !
de vintage plaatjes vind ik ook leuk, lekker nostalgisch !
Fijne dagen gewenst!
groeten Yvonne

Crea Annemieke zei

Hallo Caroline,

Weer leuk je blog te lezen.Mooie versierde eitjes zeg!Ik heb de Allerhande ook nog liggen eens kijken of ik nog ga bakken.Prachtige ouderwetse plaatjes.Voor jou ook fijne en goede dagen toegewenst.
Groetjes van Annemieke

Franca zei

Hallo Lieveheersbeestje,
Mooie slinger. Lief dat je nu weer die eitjes voor iemand hebt gemaakt( laatst ook al de paasmandjes).
Wens jou en je familie hele fijne Paasdagen!
groetjes, Franca.

Bonnie zei

Apart zeg dat brood......ziet er heerlijk uit.
Nu het is heerlijk weer dus lekker genieten maar deze dagen.
Tot gauw.
Voor lieveheersbeestjes is dit een ideale dag

Jente zei

Hele fijne dagen gewenst met je gezin! Je hebt trouwens erg veel leuke dingen gemaakt de laatste tijd. Die haasjes van Tilda vind ik super, zijn die moeilijk te maken?
Enne.. bedankt voor al je leuke reacties de laatste tijd, ik fleur altijd helemaal op als ik weer zo'n verhaaltje van je lees :-)
Groetjes Jente

~Bobbi~ zei

LOVE the blown out eggs! They are gorgeous!

Mylene zei

Wish you all a Happy Easter weekend!

Something White zei

Lieve M., we zijn net weer thuis van een paar dagen Nederland bij familie en bij thuiskomst wachtte dat prachtige feestpakket op me!! Wat een schitterende eieren heeft je moeder gemaakt, ik ben vol bewondering voor de fijnheid van die kunstwerkjes! Echt waardevolle kleinoden die ik goed zal bewaren. Heel hartelijk dank ook voor alle leuke hebbedingetjes en knutselmaterialen die je er ook nog bij hebt gedaan en kortom: voor alles wat er uit die feestdoos tevoorschijn kwam! :D
Ik ben er heel blij mee en ook de kinderen hebben veel plezier van hun eigen prikblocs. Ik antwoord binnenkort nog op je mail, goed?
Heel hartelijk dank nogmaals, voor jullie allen mooie en gezegende Paasdagen en veel liefs,
Marjolijn

Brad zei

Your eggs and other ornaments are amazing !
Brad

Anoniem zei

Het ziet er allemaal heel erg mooi uit en de buns lijken mij heel erg lekker.
Ik hoop dat jullie een hele fijne pasen hebben gehad.
Een hele fijne dag !!!!

Bellavien zei

Wat een mooie en bijzondere kaarten heb je er op staan, leuke eitjes. Fijne dag