donderdag 16 april 2009

Pasen is weer voorbij, de Lente is begonnen! Easter is over, spring begun!


De paasdagen zijn weer voorbij, maar we hebben er mooie herinneringen aan. Gelukkig was het deze keer stukken beter weer dan vorig jaar met Pasen...

...toen we een wakker werden met een pak sneeuw! (wat de kinderen natuurlijk prachtig vonden!)


Nee, moeders vindt dit heerlijke zonnetje toch fijner. Dit is overigens onze kersenboom die midden in de voortuin staat. Hij is zeven jaar geleden gepland als een soort spriet van een meter hoor, en nu begint hij op een echte boom te lijken. Ik hou van deze boom, het is een soort symbool van het leven... Nu zit hij weer vol prachtige bloesem, en straks hebben we misschien wel weer kersen genoeg om jam van te maken (één klein foutje van mama Lieveheersbeestje;ik koos een kersenboom uit in de veronderstelling dat alle kersen zoet zijn...nou, deze zijn niet te eten zo zuur! Maar heerlijk om jam van te maken.)


...when we woke up with a layer of snow! (the children loved it of cource!)


No, mom loves the sunny springweather better. By the way, this is our cherrishtree that is in the middle of our frontyard. We planted it seven years ago, when it was very tiny and looked like a big stick, about a meter high. I love this tree, it is a kind of symbol of live... Nou it is full with lovely blossems, and later on we might have enough cherrish again to make marmelade (one mistake from me; I thought that all cherrish where sweet tasting...this one is awful! But very good to make marmalade).Pasen was een heel gezellig weekeind. De eerste paasdag gingen we natuurlijk eitjes zoeken in huis, lekker een paasontbijtje eten en 's middags bij opa en oma een heerlijke brunch eten.10 opmerkingen:

Bellavien zei

Wat een leuke Hollandse impressie, mooie fotos hoor. Geloof wel dat ze net iets meer witte interieurs in Zweden hebben, dat kom m.n. ook omdat veel plafond, wanden en vloeren van hout zijn, en als je dit wit verft gaat dit een hele poos mee toch. Voorheen waren alle kamertjes natuurlijk ook klein in de oude huizen dit ivm met de kou: dan heb je een kleine ruimte sneller warm en als je dit wit verft dan oogt het natuurlijk ook veel groter, dus jaaaa wij hebben ook alles wit, behalve de vloeren omdat die er zo mooi ondervan kwamen die heb ik wel in een witte olie gezet. Hoop dat ik je vraag zo voldoende heb beantwoord! Groetjes en een fijne dag!

English style zei

Wat een gezellige foto's heb je gemaakt, mooie fleurige Paastafel !
Wij hadden het er ook nog over dat er vorig jaar met pasen sneeuw lag, was dit jaar niet voor te stellen, vond dit toch fijner :-)
Prachtige bloesem heb je aan de bomen !!
Tsja die schoentjes, ik heb er een heel stel, dat is echt een tic, ze zijn allemaal weer verschillend,niet allemaal even gaaf, maar dat kan ook haast niet, ze zijn namelijk allemaal van rond 1880- begin 1900, sommige met een heel verhaal
je moet er net tegen aan lopen, maar ze zijn vrij zeldzaam, en de meeste komen uit Amerika die ik heb
heb nog weer een paar binnen gekregen, dat zijn ook zulke schatjes, ben er helemaal verliefd op, zal er wel weer eens een post aan gaan wijden :-)
Groeten Yvonne

Crea Annemieke zei

Wat een gezelligheid in huize Lieveheersbeestje.Ik vond het weer nu ook heel wat leuker dan vorig jaar.Het ene uiterste in het andere uiterste.Maar goed we hebben genoten.En nu maar genieten van dit fraaie weer.
Fijne dag nog met de hartelijke groetjes van Annemieke

jente zei

Gezellige foto's en leuk je jongste zoontje bij de kersenboom! Mooi hé, fruitbomen met bloesem erin. Bij ons begint de appelboom nu ook bijna met bloeien en in de voortuin staan lei-peren vol bloesem. Die hebben nog nooit vruchten gegeven zei de buurvrouw, ze hoopte er dit jaar erg op. Nou, wij ook! Veel plezier met al je mini-moestuin plannen! Heb je al iets gezaaid?
groetjes Jente

Bonnie zei

Grappig zeg was er vorig jaar echt sneeuw??? Brrr.......
Vandaag is het ook wat kouder maar goed we hebben een paar goeie dagen gehad.
Wat een lief klein jongetje staat daar in beeld zeg, wat een snoepie.
Fijne dag

my day zei

Zo te zien hebben jullie ook een gezellige pasen achter de rug,blijft leuk hè eieren zoeken.
En je boompje is erg mooi met de bloesem,hadden we vorig jaar echt sneeuw,helemaal vergeten.
Vind het zonnetje toch fijner.
Fijne dag,groetjes Ingrid.

ingrid zei

Volgens mij was het erg gezellig ; zo ziet het er in ieder geval uit op de foto's !
Fijn weekeinde , groetjes Ingrid.

Lenie zei

Wat en gezellige en leuke blog heb je zeg. Ik ga je volgen !! Leuk !!

Anoniem zei

Mooie boom !!! Ik vind jouw kleine mannetje ook zo mooi zoals hij er bij staat.
Het ziet er erg gezellig uit op de foto's, jullie hebben vast hele fijne dagen gehad.
Een heel fijn weekend !

Brad zei

How adorable. I love the pictures.
Brad