zaterdag 9 mei 2009

En het weekje golfde weer voorbij... And the week rippled over again...

Mijn rippled afghan is af!! Jippie!!!

My rippled afghan is finnished!! Huray!


Het kleinste lieveheersbeestje is er heel blij mee, want het is echt 'zijn' dekentje. Hij wil graag even poseren...

The smallest lieveheersbeestje is so happy, as this is 'his' personal blanjet. He loves to model for a moment...


We hebben weer een 'lesje' tekenen gedaan, en het is deze keer een schilderij! Hier is de link naar de les;

http://www.artprojectsforkids.org/2009/04/maud-lewis-cat-painting.html en hier het orginele schilderij van de Amerikaanse schilderes Maud Lewis.

This week we did another art lesson ( this is the link; http://www.artprojectsforkids.org/2009/04/maud-lewis-cat-painting.html ) and this time it is this painting, by Maud Lewis.

Ik heb de kinderen gewoon lekker hun gang laten gaan. Eerst moesten ze het aquarel-papier helemaal beschilderen met heel natte waterverf. Daarna kwam de kat er op en als laatste de bloempjes. De kat en bloempjes hebben we met waterverfpotloden getekend en daarna met water en penseel uitgewerkt. Omdat iedereen zijn eigen inbreng heeft gegeven aan dit projectje, zijn toch alle werkjes anders geworden.

I desidet that the children could make this on their own way. First they had to paint the aquarel paper with very wet paint (back ground). Than they had to make the cat and the flowers with waterpaintpencils (aquarel pensils). And finaly work these out with a small brush and water.

Deze poes is van het oudste lieveheersbeestjeskind. Ze wilde het orgineel niet zien, zodat zij het helemaal zelf kon invullen.

This cat is made by our oldest lieveheersbeestchild. She did not want to see the original, so she could make is all by her own fantasy.

Ons negenjarig lieveheersbeestje heeft heel erg zijn best gedaan en het schilderij precies nagemaakt. Hij vond het werken met waterverfpotlood best nog wel moeilijk, vooral bij de kat, maar hij had er veel plezier in. Ik vind het er heel mooi uitzien!

Our nine years old lieveheerbeestje did his utmost best and copied the original painting exactly. He loved to do this lesson, although the waterpaintpensils where a bit difficult for him in the beginning. I love it!

En als laatste het katje van onze jongste. Hij staat rechtop zijn achterpootjes, links staat er een boomhut (trappetje op de stam) en rechts een vogelhuisje.Het kopje van de poes is met watervaste marker getekend en hij heeft geen potlood gebruikt, alleen maar waterverf. Dat vond hij het allerleukste. Volgende week weer een ander lesje!And finaly the cat of our youngest. He is standing right up his backfeet, on the left is a treehouse (stairsteps) and on the right is a birdhouse. The face of the cat is made by waterproof marker. He did not used the waterpaintpencils, but only waterpaint...he loves that so much. Next week, another lesson!

Dan heb ik nog een vraag voor al mijn lezers... Dit bordje-schildje heb ik op de kop getikt, maar ik weet niet wat het precies is. Dat het Maria voorsteld, dat had ik al begrepen natuurlijk, maar wat het nou is... Wij dachten dat het misschien op een grafsteen had gezeten of in een kerk of zo. Dit is de tekst die er op staat; Maria Immaculata (rechts) - ora -pro-nobis. Ik denk dat dat laatse iets van 'bid voor ons' betekend.. Het schildje is ongeveer twintig centimeter hoog, 10 centimeter breed. Gemaakt van ijzer en goud gespoten. En boven en onder zitten er schroeven in die helemaal vast zitten. Omdat er hier niet veel katholieke mensen wonen kan ik het ook niet aan iemand vragen, misschien dat iemand van jullie mij kan vertellen wat dit is? Ik heb het direct in de kamer gehangen, omdat ik het mooi vond.
And here I have a question for all my readers... This shield that I bought at the triftstore, is so beautiful, but I have no idea what it exactly is. I can see that it's Maria and on the right it says Maria Immaculata and on the left; ora-pro-nobis. I thought that this last means something like 'pray for us'... The shield is made of iron, painted in gold collor. It is about 20 cm high and 10 cm broad. As there are not so much catholic people overhere, I can't ask anyone, maybe some of you know what this shield is used for? I put it on the wall inmedeatly, it is so beautiful.
En ik moet eerlijk bekennen; ik ben ondertussen echt verslaafd aan het haken van deze golfjes geworden! Dus, maar weer met een nieuw dekentje begonnen! heb je ook zin om te beginnen? Hier http://home.att.net/~susanBinKC/patterns/ripple.html staat het patroon! Het is wel in het engels, maar supermakkelijk.
And I have to admit; I am totaly addicted to this ripple crocheting! So, another blanket is on his way... Do you also love to start ? Here http://home.att.net/~susanBinKC/patterns/ripple.html you can find the pattern.

Fijne week toegewenst! Have a good week!

21 opmerkingen:

sunnymama zei

What a beautiful blanket, and the model too!

Consumpje zei

Wat een schitterende werkjes hebben je kids gemaakt. Trouwens je deken is ook mooi geworden. Ik ben even op de site wezen kijken, maar het leek mij nog zeer ingewikkeld. Ik ga nog wel even googelen, kijken wat ik daar kan vinden.
Een hele fijne moederdag.

Bellavien zei

Wat ben je weer creatief geweest, de deken is prachtig geworden en natuurlijk ook de mooie katschilderingen, heel leuk om te zien. Kan je ook niet helpen met het Mariaschildje: maar 1 dezer dagen zal je het vast te weten komen.

Fijne dag

Purperpolletje zei

Wat leuk, die drie heel verschillende uitwerkingen van hetzelfde thema, van dezelfde techniek!
En wat geniet jongste zichtbaar van zijn dekentje! Doet me denken aan dat figuurtje Linus in de strips over Charlie Brown...

Rafraffel zei

Hoi wat een mooi dekentje, ik wou dat ik kon haken maar ik kom niet verder dan bloemetjes. Erg mooi. Enne geniet van koekjes bakken vandaag. Fijne moederdag met z'n allen

Julianna zei

Wat een schattige deken heb je daar gemaakt. Ik haak ook graag die golfjes, ziet er altijd goed uit.

een gezellige moederdag, Julianna

Miriam zei

Wat een heerlijk dekentje is dat geworden zeg! Zo leuk!! En dan de kunstwerken: wow. Kan niet wachten om zoiets zelf te doen met zoonlief.

Groetjes en een fijne moederdag vandaag.
Miriam

my day zei

Hoi mama Lieveheersbeestje,
wat geweldig knap van je dat je dit dekentje hebt gehaakt.Misschien als mijn granny square af is begin ik zoiets,alleen in het engels snap ik er niets van,daar moet ik echt nog even op oefenen.jullie hebben ook hele leuke geverfde poezen gemaakt,knap hoor.
En over het plaatje met Maria erop kan ik je helaas niets vertellen,sorry maar misschien iemand anders wel.
En leuk joh dat je de plantjes gevonden hebt,hier staat hij al uitbundig te bloeien.
Fijne dag nog,groetjes Ingrid.

Maureen zei

Wat is je deken mooi geworden zeg!
Ik heb ook zin om er één te maken, maar moet toch echt eerst degene waarik mee bezig ben afmaken.

En wat een mooi donker ventje heb je toch!

Liefs,
Maureen

Mylene zei

Well done on the rippled afghan, it is beautiful and great paintings of the kids.

Bonnie zei

En voor wie wordt dit heerlijke dekentje.....mooi zeg..
En leuk zo crea-bea met je kids. Ze hebben echt talent.
Zeker van hun mama.
Fijne dag

rosabeer zei

Leuk is ie geworden je dekentje, en ik kan me voorstellen dat je alweer aan de volgende begonnen bent. Ik ben zelf allemaal blokjes (granny's) aan het haken voor een sprei en vind het een heerlijk ontspannend klusje om te doen. De kleine lieveheersbeestjes zijn ook weer heel creatief geweest.
groetjes en een fijne week.

Crea Annemieke zei

Wat een schattige deken.Met een prachtig ventje erop.
Wat kunnen jullie leuk verven zeg.Allemaal even mooi.Leuk om het te zien en te lezen.
Mag ik je een fijne dag toewensen,
Annemieke

franca zei

Een creatieve mama en creatieve kinderen. Ik vind ze poezewerkstukjes van een ongelooflijk hoog niveau ! Wat goed om zulke mooie resutaten neer te zetten!
groetjes, Franca.

lut zei

Je deken is heel mooi geworden.
Ik ga even naar het patroon kijken.

ingrid. zei

Wat zijn jullie lekker creatief bezig geweest !
Leuk blog !
Fijne dag , groetjes Ingrid.

trudette, zei

Wat een leuke Blog heb je , en wat maak je een mooie dingen. (en je zoon ook natuurlijk :)
Ik ga je Blog volgen vanaf nu !

Elly zei

Wat is je deken mooi geworden!!!! En nog wel door zo'n super model geshowed! Leuke verslaving! Je nieuwe kleurtjes vind ook ook erg mooi.
Ik sta elke keer te kijken van het talent van jouw kindertjes. Echt kunstwerkjes zijn het geworden!

Brad zei

Beautiful afghan.
I'm a little,no actually very rusty with my Latin, so I can't tell you what the shield says, though it's beautiful.
Brad :)

Marieke zei

Hoi hoi,

even kort een reactie:
ora pro nobis betekend inderaad bid voor ons
Immaculata (zo uit mijn hoofd) betekend ongeveer iets als maagd, onbezoedeld, rein (denk ook aan het engelse immaculate)

wat betreft het schildje... ik kan me zo voorstellen dat het in een katholiek huishouden een plekje heeft gehad, net als het meer gebruikelijke kruisbeeld. Maar het kan net zo goed elders vandaan komen.

groet Marieke

Brad zei

I have a little surprise for you.
Come see at :http://heretoannarbor.blogspot.com/2009/05/award-from-armanda-premio.html
Have a great weekend !
Brad