zaterdag 16 mei 2009

Van veel naar weinig. Less is more.

Mama Lieveheersbeestje heeft een award ontvangen van Brad, helemaal uit Amerika! (Maar dat is in onze virtuele wereld geen afstand natuurlijk...) Hij heeft een leuke blog, over zijn leven, koken en de natuur, dit is de link: http://heretoannarbor.blogspot.com/.
Dit is een Walt Disney Award en ik wil hem graag doorgeven aan een aantal leuke 'zuinige' (maar heel gulle) blogdames:
Mama Lieveheersbeestje received an lovely Award from Brad, all the way from the USA! (but that is in this virtual world peanuts ofcource..) He has a beautiful blog, about his live, cooking and the nature surrounding him. This is the link to his blog; http://heretoannarbor.blogspot.com/ . This is a Walt Disney Award and I like to give it to some 'frugal' (but lovely) blogladies:

http://wieditleestisvrek.web-log.nl/vrekken_maar/ Dit blog is van (N)eurootje, en ik vindt het een heel leuk en inspirerend blog inzake consuminderen. (N)eurootje kan heel mooi schrijven en zet mij steeds weer aan het denken over zaken...

http://back2basics-b2b.blogspot.com/ Op dit blog van L. kun je ook allerlei leuke ideetjes vinden over het goedkopere, maar leukere leven, mooie foto's ook! Ik geniet er iedere keer weer van, goede tips en veel plezier in het leven kun je hier vinden.

http://eenvoudigleven.blogspot.com/ Dit blog is van Teunie, en zij is de supermoeder van de blogsters! Maar liefst gezegend met tien kinderen, kan deze moeder het allerbest consuminderen van ons allemaal! Soms geeft ze wat recepten, dan weer een leuk verhaal en goed bruikbare tips. (Ook leuk voor niet-moeders hoor!)


http://creaannemieke.blogspot.com/ En als laatste wil ik Annemieke nog nomineren voor deze award. Zij is heel creatief, heeft heel veel moois aan ons laten zien en inspireerd mij bijna iedere dag. Annemieke maakt leuke verhaaltjes, mooie foto's en is gewoon heel gezellig om te lezen.

As all these blogs are written into dutch, I will not translate this for you all, but please click on the links and take a look at them!

En dit is dan de Award!
Nu gaan we over op de orde van de dag...
Deze vis symboliseerd hoe de familie Lieveheersbeestje zich momenteel voelt..; Als een vis UIT het water, haha!
And this is the Award!
Now, we will continue to the daily live...
This fish symbolises how the Lieveheersbeestjes family is feeling at the moment...; like a fish OUT of the water, haah!

De woonkamer is ondertussen helemaal gestript en al het behang is er af.
Hier zie je de oude situatie: (was met paaseitjes zoeken)
The livingroom is totaly stripped and all the wallpaper is taken down.
Here you see the old situation; (this was with eastertime)

En zo ziet het er nu dus uit.. Deze deuren en kozijnen heb ik al geschuurd en moeten nu in de grondverf. Maar we hebben wel eerst even de woningstichting gebeld, om de muren een beetje bij te werken want de brokken cement vlogen (weer, bij de slaapkamers was dit ook al het geval) in het rond... Dit huis is in 1963 uit de grond gestampt en ik weet niet wat voor bouwtekeningen ze toen hadden, maar wij hebben niet eens een spouwmuur in de achterkamer... Daar kwamen we achter toen de buren een uitbouw gingen maken.
En this is how it looks now... These doors and woodframes of the windows I sandet and they will be painted. But we dit called the rental company, as the walls broke down a bit.. This house is build in no-time in 1963 and is not build correctly.

Ook zat er ooit een doorgeef kast in de achterkamer en dit houten schot kwam achter het behang tevoorschijn. We willen dit even gestuuct hebben...
Ones there was a big hole in this wall and we liked it to be repaired..

Het laatste behang is er in 91 opgeplakt (de vorige bewoners hebben de datum op de muur geschreven) en door ons ooit geel gemaakt. Maar de lijm die ze gebruikten was echt super hoor! Je ziet al de gele resten nog, dus dat wordt nog krabben...
After we took of the wallpaper, we found the dat of 1991. So this was terrible strong wallpaperglue...

Het idee is dat de hele woonkamer wit wordt, met een mooie lichte laminaatvloer...pffff.... Mama Lieveheersbeestje is bang dat het nog weeeeeken gaat duren...
Mama Lieveheersbeestje is dreaming of a romantic white room with some lovely light woodlaminate floors, but I am afraid that this wil take us weeeeeks...

Wisten jullie trouwens dat Michelle een moestuintje is begonnen? Leuk idee; Verbeter je buurt, leg een tuintje aan!
Ik ga weer aan de slag met klussen, een fijn weekeind toegewenst!
By the way, did you knew that Michell stardet a garden? Great Idea,; improve your neighborhood, Plant a garden!
Well, I go back to the walls, have a lovely weekend!

10 opmerkingen:

Bonnie zei

Wat fijn om weer wat van het lieve beestje te horen.....
Jij bent een druk beestje.
Enne die award is zo mooi zeg, wat een dotje is deze. Van harte.
Ik ga ff kijken bij je nominaties, ze lijken me allemaal erg van deze tijd, consuminderen ik hou er van.
Fijn weekend en klus ze.

franca zei

Hoi lieveheersbeestje,
Kijk je even op mijn blog?

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
wat een mooie Award heb je gekregen,van harte hoor.Ga ook even bij je nominaties kijken want die kende ik nog niet.
En wat een werk hè als je de kamer anders wil.Wij zijn ook al weken bezig maar het einde is in zicht,pffft.
Hopelijk gaat het bij jullie ook niet al te lang duren,succes nog.
Fijn weekend,groetjes Ingrid.

N(euro)otje zei

Hallo Mama Lieveheersbeestje: dankjewel voor je award! Ik was helemaal verrast, het is voor mij de eerste keer dat ik een award ontvang! Ik zal 'm met gepaste trots op mijn blog zetten. En nu moet ik 'm doorgeven is 't niet? Nogmaals, dankjewel enne... veel succes met de klus!

Crea Annemieke zei

Goedenavond Lieveheersbeestje,

Nog laat op de avond.Net is mijn visite weg.Heel gezellig geweest.Heb een etentje gemaakt voor mijn schoonzusjes.Kijk ik nog even op je blog, zie ik mijn naam staan voor een award.Helemaal verrast ,dat geeft moed om door te gaan.Ik blog nog niet zo lang, maar vind het heel erg leuk.Ik lees jouw blog altijd met verbazing, zoveel te melden.
Ik ga het nog even op mijn blog zetten,als het lukken wil.Mag ik je hartelijk bedanken dat je aan mij gedacht hebt.
Voor straks welterusten,daaag Annemieke

franca zei

Het is even doorbijten, maar dat heb je weer een huiskamer om van te genieten. Je zet toch wel die prachtige kast terug he.
Ik vind het een van de mooiste die ik ooit zag.
groetjes, Franca.

Elly zei

Gefeliciteerd met je award! Uit Amerika nog wel! Mama lieveheersbeestje goes USA! Ik heb al lekker zitten neuzen op de sites die jij weer genomineerd hebt. Een paar al bekend, maar toch ook weer een paar nieuwe.
Ik hoop voor je dat je interne verbouwing niet al te lang gaat duren, vooral als een woonkamer overhoop ligt is dat niet handig voor een gezin. Maar ja, het moet eerst slechter worden, wil het beteren! En het wordt vast prachtig! Echt leuk dat je man overstag is gegaan, en wit.... ach het blijft natuurlijk niet altijd wit hoor, hahaha!!! Het wasmachien draait hier soms overuren. Over m'n bank en stoel heb ik een kleed liggen, vooral ivm de honden, dus die moeten regelmatig in het sop. En de muren krijgen na verloop van tijd gewoon af en toe weer even een rollertje witte latex, is ook niet zoveel werk. En zo krijgen de deuren ook om de 2/3 jaar even een nieuw laagje. Er moet tenslotte ook wel geleefd kunnen worden!
Succes met alles!

Brad zei

Good afternoon Het, I certainly can relate.The house in which I live is over 100 years old Victorian, like most of the houses here.
Something always needs work and it's not well insulated, very hot in summer.
Have a great Sunday, my friend :)
Brad

miss Potter zei

Good morning, has created indeed a splendid cover bed, I like a lot your style! I have a novelty, this summer I will take a trip in olanda, I am enthusiastic, they say both indeed enchanting, flowers, city, culture...all very beautiful!

Ciao ciao
Sandy

Bellavien zei

Succes met verbouwen hahaha.... mooie award en altijd leuk om te krijgen gefeliciteerd hiermee. ga snel even op je genomineerde blogs kijken. Hoewel een enkele ken ik geloof ik wel. Groetjes