dinsdag 19 mei 2009

Gewonnen, gekocht, gewit, gezorgd en gelezen. Won, bought,painted,cared for and red.

Hoera! De familie Lieveheersbeest gaat lekker Budget koken!! Bij de mooie en soms ontroerende site van Franca heb ik een leuke give-away gewonnen, en vandaag kwam de postbode met een dikke enveloppe. Een prachtig en inspirerend boekje én een gezellig briefje. Dank je wel Franca!!! Ik (wij; ze eten tenslotte allemaal mee nietwaar) ben er erg blij mee...dit is Franca's bloglink; http://hetkeukenraam.blogspot.com/
Huray! The family Lieveheersbeest is going to eat lovely and cheap food!! At the lovely site of Franca I won a give away and today the mailman delivered a big envelope. This inspiring cookingbook ánd a sweet letter. Thank you so much Franca!!! I (we, at least the family eats together) am very happy with this beautiful present... This is Franca's blog link;
http://hetkeukenraam.blogspot.com/
Het is overigens niet makkelijk om nog een plekkie te vinden om te koken hier...tussen de schuurblokjes, schroevendraaiers en goudvissen...
Although it is not easy to find a place to cook here...in between the sandpaper, screwdrivers and goldfishes...

Toch is het nog gelukt om een broccoli taartje uit de oven te toveren!
Still I managed to make a broccoli pie from the oven!
We hebben ook laminaat besteld, van Berry Floors, in de kleur Meditaraine Den. Het is mooi wit en toch een houtstructuur. Én het plafond is gewit! (moet wel nog een keer, maar ziet er al heel mooi uit).
We ordered Laminate in the collor Mediteranian Pine..lovely white and still a wood structure. Ánd the ceiling was painted white! (looks great already, but it needs another layer of paint).
De Stucadoor is ook geweest; herinner je je deze nog?
Do you remember this one?
Nu ziet het er zó uit, al moet het nog wel even drogen, toch een mooie verbetering!
Now it looks like this, although it still has to dry, it is much better!
Het is wel 'kamperen in eigen huis' hier (nu weet ik weer waarom ik dus niet zo van kamperen hou..), de planten uit de woonkamer staan bij het oudste lieveheersbeestje op de kamer...
We are realy 'camping in our own house' overhere (now I remember why I did not like camping again..), the house plants from the livingroom are at the oldest Lieveheersbeest-childs' room...
En als je met de lego wilt spelen moet dat maar op mama's bed (en dat is niet zonder risico's voor papa en mama...auw!).
And if you like to play with the Lego bricks you have to do that on your parents'bed (and that is risky for papa and mama...auch!)
Het jongste manneke heeft zijn 'kantoor/ateliertje' verhuist naar de kamer van zijn zus, waar dit gelukkig precies past.
Our youngest man moved his 'office/creative studio' to the room of his big sister, where was just enough space.
En op maandagmorgen, ik zou bijna zeggen; tussen neus en lippen door, kreeg onze kleinste ook nog 'even' buisjes in zijn oren. De vierde keer al in drie jaar...
And in the mean time , I can almost say 'in between', our smallest boy was operated and got eartubes. For the fourth time in 3 years...

Hier zie je hem onder nacose, hij had alleen maar een zere keel toen hij wakker werd, van die tube, verder ging het prima!
Here you can see him in sleep, het had a sore mouth when he waked up, from the tube in his mouth, further things went fine!
Van de zuster kreeg hij nog wat te drinken en te eten en een lekker waterijsje en om half 11 stonden we alweer in huis. Met een heel gewoon jongentje, alsof er niets gebeurd was...
The nurse gave him something to drink and a cookie and a lovely icecream. And at 10.30 we where at home again with a total normal boy. Like nothing happend...
Oh, ik heb ook nog een leuke blog ontdekt http://yarnends.blogspot.com/ ze is nog maar net begonnen, maar het ziet er leuk uit hoor!
Oh, I also found a nice new blog http://yarnends.blogspot.com/ she had just stardet the blog, but it looks great!

24 opmerkingen:

N(euro)otje zei

Oh, wat een werk...Ik ga me helemaal schuldig voelen, wij moeten ook nog zoveel doen en we stellen maar uit... (Nou ja, we hebben wel een nieuw raamkozijn en morgen gaat het glas erin :-D)
Sterkte met de jongste. Heb ik geen ervaring mee, buisjes in oren, maar het klinkt altijd erg naar.

Bonnie zei

Leuk zeg hier en zulke leuke tips. Ik hou van budgetkoken.....leuk boekje.
Enne heb je een recept van die overheerlijke taart???
Gelukkig gaat het met je mannetje weer goed, zo'n zielig plaatje daar in het bed.
Fijne dag en kampeer ze.

jente zei

Beterschap met jullie kleine ventje. Sneu dat het al zo vaak opnieuw moest met die buisjes.

En wat een werk in jullie huis, succes ermee. Als het straks klaar is, is het driedubbel genieten! En tot die tijd sterkte met het kamperen en behelpen, al lukt het koken je nog goed. Ziet er lekker uit die taart! Groetjes Jente

Elly zei

Hmmm.... dat ziet er echt heerlijk uit! Leuk om zo'n boekje te winnen, en volgens mij is het ook precies iets voor jou! Nou niet elke keer van die overheerlijke schotels laten zien hoor, dan valt het hier helemaal zo tegen!
Fijn om te horen dat het met jullie kleine mannetje gelijk weer zo goed ging, hij begint er vast aan te wennen! Sneu hoor dat het alweer de 4e keer was!
Pfffttt.... en zo te zien staat jullie hele huis ook nog eens op z'n kop, succes met alles!

Julianna zei

Nou, daar heb je heel wat te doen.als ik dat zo lees.Leuke tips zijn erbij.
Het beste met de kleine.

Groetjes, Julianna

Twa zei

Nou, nou, er wordt bij jullie hard gewerkt! Het is inderdaad wel een bende in huis als er geklust word, maar na afloop ben je dat alweer vergeten. Bij ons is het ook een troep, de ene verbouwing is eigenlijk nog niet eens afgerond, en de volgende diende zich weer aan. Lekkage op het dakkapel. Dus mijn tuintje staat vol met hout en betuum e.d. Het dak is wel al geplakt, maar de troep ligt er nog.
Wat sneu voor je kleine mannetje dat ie alweer naar het ziekenhuis moest. Maar gelukkig gaat het al weer goed met hem. Hij begint er ondertussen aan te wenne denk.

my day zei

Hoi lieveheersbeestje,
wat een leuk boekje heb je gewonnen en dan al gelijk zo'n lekker taartje gemaakt,mmmm ziet er erg lekker uit.
En vandaag heb ik eindelijk de behangtafel kunnen opruimen,er is hier ook gewit,geverfd en dus behangen.Nog even volhouden hoor,als het af is ben je de rommel zo weer vergeten.
Ben blij dat jullie kleinste lieveheersbeestje gelukkig niet zoveel last had van z'n buisjes krijgen.Blijft toch een beetje vervelend voor ze.
Fijne avond,groetjes Ingrid.

Thea zei

Kamperen in eigen huis,eerlijk gezegd ook helemaal niets voor mij.
Het wordt vast heel erg mooi bij jullie, nog even volhouden!
Hier geen ervaring met buisjes in de oren maar hoop dat het kleine lieveheersbeestje snel weer opknapt!
Groet Thea

LiLi M. zei

Een prijs winnen is toch altijd leuk en dan zeker eentje waar je wat aan hebt! Je huis gaat natuurlijk hartstikke mooi worden en dan is het afzien vast weer snel vergeten, totdat je met het volgende begint en weer 'o ja zo was het' denkt! Veel succes! Gelukkig dat jullie kleinste mannetje weer zo goed opgeknapt is. Geniet van het komende lange weekend, veel plezier!

English style zei

Gefeliciteerd met je budget receptenboek !! leuk hoor, en wat je hebt gemaakt, ziet er ook nog eens heerlijk uit !!!
wat een werk word er bij jou verzet zeg,pffftt, houd voor ogen dat het mooier zal worden :-)
en wat een klein kanjertje zeg dat ie geen krimp geeft, goed hoor !!!
Mijn nichtje heeft ook 4 paar buisjes versleten in een paar jaar tijd, maar nu is ze er toch wel goed van opgeknapt, dus heb goede hoop !!
Fijne dag vandaag ! Groetjes Yvonne

ga je linken even bekijken, leuk !

Lien zei

Zo bij jullie wordt hard geklusd.
Gelukkig dat alles zo goed ging met je kleine kereltje. Leuk kookboekje heb je gewonnen.

Groetjes Roelina

Leah zei

Thank you for linking to my new blog!

I like yours as well. Glad to hear your little boy is doing well!

Yelle zei

Hallo mama Lieveheersbeestje, leuk dat je wat hebt gewonnen! En niet leuk dat het kleine lieveheersbeestje weer buisjes moest...
Ik wilde eens aan zo'n mooi gehaakt dekentje beginnen, maar ik kan niet zoveel wijs uit de engelse handleiding. Heb jij ook iets in het nederlands toevallig?
Groetjes!

Brad zei

Aw, that little guy is in the hospital. I bet Mamma Het will surely have him on his feet and at home in no time.
Get well , little fellow !
Brad
P.s. when you have time , there is a little award for you on my blog.
Brad

hartelijk zei

Nou Mama Lieveheersbeestje, je bent een duizendpootje geloof ik...
Mooi laminaat uitgezocht...als je later de foto's van deze periode terug kijkt dan 'had het toch ook wel weer wat'
:) groetjes Adriana

Crea Annemieke zei

Goedenavond Lieveheersbeestje,

Wat is er veel te vertellen bij jou.Mag het weer gaan met je kleine ventje.Grappig die foto's in het ziekenhuis.Veel succes bij het klussen.
Ik draag ook nooit broeken vandaar die rokkenparade.Dat labeltje heb ik zelf gemaakt op mijn borduurmachine.Vind ik net ietsje meer af staan.Rok staat heel leuk.
Nou de groetjes en tot horens, Annemieke

Brad zei

I misread the post the first time.
I'm glad he is back home, with the surgery behind him :)
Have a great weekend !
Brad

Mama Monique zei

Oohh... maar dat is toch héérlijk? Kamperen ;o)

Fijn dat kindlief verder geen last heeft gehad. Krijg de ervaringen van dichtbij mee; de meiden van mijn zusje hebben er ook zo'n gedoe van :-(

franca zei

Zet um op Lieveheersbeestje!
Nog even kamperen en je hebt weer een fijne huiskamer.
Wat knap van het kleine lieveheersbeestje om weer zo snel op de been te zijn( hoe trek je het om zo'n dagje ziekenhuis er even tussendoor te doen). Goed zeg, dat iedereen een tijdelijk eigen plekje heeft kunnen veroveren. Ben erg benieuwd naar het vervolg van dit bouwverhaal.
groetjes, Franca.
Hartelijk dank (bloos) voor het lieve stukje over mijn site!

lut zei

Net even bij gelezen. Veel succes met kamperen, schilderen en behangen. Je taart ziet er heerlijk uit!

muchodinero zei

Kamperen is ook niet mijn ding, maar als je huis er mooi van opknapt heb ik het er graag voor over om even af te zien, leuke blog ik heb je meteen even gelinkt

Swinge gedichten zei

hoi lieverheersbeestje,
Via via kwam ik op je blog, wat en leuk boekje! en het eten zag er goed uit! leuke verhalen schrijf je en fijn dat het met je zoontje weer goed gaat! ik ga je volgen;)

Groetjes Inge

Brad zei

I have a surprise for you, right here :
http://heretoannarbor.blogspot.com/2009/05/premio-award-from-armanda.html
I hope you like it and congratulations.
Brad :)

Mylene zei

Good to hear your youngest is doing well.