zondag 9 augustus 2009


Deze boompje in wording zijn Loquat. Wat? Ja , zie deze link http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://blogimages.seniorennet.be/tropische_planten_bloemen/272897-500c9f968b243aee99d3a1f40cdb19a1.jpg&imgrefurl=http://blog.seniorennet.be/tropische_planten_bloemen/archief.php%3FID%3D279203&usg=__Ka-EqjJ4KwkI8vokc4bbLcpCKhI=&h=555&w=634&sz=103&hl=nl&start=84&um=1&tbnid=p8cTBAUbMcuBEM:&tbnh=120&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dvrucht%2Bmarokko%26ndsp%3D20%26hl%3Dnl%26rls%3DHPEA,HPEA:2005-01,HPEA:nl%26sa%3DN%26start%3D80%26um%3D1
Mijn vriendin heeft een jaar of vier, vijf geleden deze vruchten gegeten en de kinderen hadden de pitjes in de tuin gegooid. Met als resultaat twee grote bomen (nu al ongeveer twee meter!) met leerachtig blad. Ze hebben afgelopen winter prima overleefd en groeien ook in de winter gewoon door! De vruchten zien er zó uit in het 'echt'..


Maar of er in Nederland ooit vruchten aan zullen groeien? Ik ben bang van niet! Toch is het een mooie boom omdat hij ook in de winter groen blijft en je ziet hem niet vaak. Nu staan de plantjes nog in de vensterbank, maar ze gaan naar buiten om te wennen aan de volle grond. Ik hou jullie op de hoogte...Deze aankopen deed ik op de rommelmarkt, natuurlijk wit gespoten en geverfd. Al heeft de kandelaar nog wel een extra laagje nodig...Deze kandelaartjes waren al wit, gelukkig maar...twee voor één euro, lekker koopje!

Ik heb heerlijk snel en lekker brood gebakken, volgens Franca's recept; http://hetkeukenraam.blogspot.com/2009/07/snob.html . Zij heeft het ook weer ergens anders vandaan, maar het is reuze simpel en lekker ook nog!


Nu weer verder met ons interieur...herinneren jullie je deze nog?? Hij was wel errug bruinnn....

Dus...

schuren...

grondverven....En nu genieten we van een witte kast! Als echte 'zuunigers' (tegenwoordig heet dat officieel 'consuminderaars'), was weggooien natuurlijk geen optie. Deze kast heeft een zee aan opbergruimte en verkopen zet tegenwoordig ook geen zoden aan de dijk. Maar de kwast wel! We hebben de kapotte slotjes vervangen door knopjes en door de verflaag hebben we geen magneet slotjes nodig, de kastjes zitten gewoon dicht. Ook de laden glijden nog, dus dit project is helemaal


geslaagd!

Maar dan deze (de meest rechtse) computerkast...brrr...ik vond hem echt een 'blok' in de kamer. Maar aangezien we nog lang geen laptop zullen bezitten, moest ook hier wat mee gebeuren...


Dus de computer afgedekt, heeeel goed, heel lang geschuurd met de machine (ja; in de huiskamer! Je wil niet weten hoeveel stof er los kwam..)...en daarna in de verf.En dit is het resultaat! We zijn hier ook superblij mee!!!

19 opmerkingen:

Julianna zei

Hallo,

Ik moet zeggen, die witte meubelen bevallen me veel beter als die donkere.Maakt alles gelijk veel heller.
Leuke dingetjes heb je weer gevonden op de rommelmarkt.
Dat broodrecept ga ik gelijk nakijken.

Groetjes, Julianna

Annemiek zei

Mag ik als toevallige voorbijganger op je blog vragen welke verf je hebt gebruikt om je meubels zo mooi wit te verven ?????
Wij overwegen ook om onze [ grenen] meubels te verven , maar ben nog steeds op zoek naar tips voor goede verf ...
Groetjes Annemiek

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Wat heb je hard gewerkt!
Het ziet er strak uit.
Knap gedaan hoor.
groetjes, Franca.

Molly zei

I really miss the English translation but still enjoy the photos

Bonjade zei

Leuk weer wat post van je te zien.
Je hebt het druk gehad zie ik. Wat een metamorfose....het ziet er super uit.
Fijne avond

Elly zei

Wauw..... ben even sprakeloos!!!! Wat zijn die 2 kasten PRACHTIG geworden!!!!!!!! En ik weet hoe een verschrikkelijk karwei het is, dus echt petje af! En het staat gewoon perfect zo! En dat kandelaartje is ook zo schattig in het wit. Je hebt echt de smaak te pakken!
Die boom met vruchten ken ik niet, ziet er wel lekker en tropisch uit.
Wie weet, oogsten jullie over een paar jaar gewoon deze vruchten uit eigen tuin!

jente zei

Hoi! Ik heb eens flink bij gelezen :-) Wat zijn jullie lekker bezig geweest tijdens de vakantie. Het is erg mooi geworden! Jullie zullen er vast vol plezier en trots naar kijken. En ook je haakprojekt uit je vorige blog... erg mooi! Misschien ga ik me eraan wagen, maar ik ben nog geen haakheld moet dus nog wat koudwatervrees overwinnen om aan zo'n groot iets te beginnen ;-)
Groetjes en geniet nog maar even lekker van de laatste vakantie week, wat gaat het toch snel hè?
Groetjes Jente

Maureen zei

Je bent echt heel druk bezig en het ziet er allemaal zo lekker fris uit...

Het gehaakte dekentje is ook zo lief.
De mijne is ook af, maar dat volgt nog een keer op mijn blog....
Ik hoop dat mijn mannetje er net zoveel plezier aan zal beleven.

Liefs,
Maureen

het lieveheersbeestje zei

Even voor Annemiek; je hebt geen blog dus ik hoop dat je dit zelf leest. Wij hebben alles supergoed geschuurd en geverfd met grondverf van de Action en ook de hoogglans van Action (ze hebben ook matglans en andere kleuren). Deze lak droogt wel wat langzamer dan de duurdere, maar het prijsverschil is erg groot dus dat nemen we wel voor lief. Hier hebben we ook alle deuren, plinten, kozijnen en zelfs de stenen vensterbank mee gedaan. Of eigenlijk; papa lieveheersbeestje heeft het gedaan want ik ben super allergisch voor oplosmiddelen in de verf. Het kost 5,10 per potje.

Annemiek zei

Bedankt voor je reactie op mijn vraag , het lijkt me een mooie en vooral voordelige oplossing en ik vindt het er erg mooi uitzien !
Ik ga dit zeker onthouden en waarschijnlijk ook uitproberen ..
Gelukkig hebben wij hier ook een Action !
Veel succes met je blog verder , ik kom regelmatig langs om even bij te lezen..
Groetjes Annemiek

LiLi M. zei

Ooooh wat hebben jullie (jij hebt vast met een kopje koffie of thee of soep achter de werkende man gestaan dus: jullie ;-) weer hard gewerkt! En het resultaat mag er zeker zijn! GE-WEL-DIG! Dat wit geeft toch weer een heel andere uitstraling niet? En ondertussen zit jij ook nog broodjes te bakken, dat heb ik lang niet meer gedaan, dus ik ga ook eens naar het recept kijken, bedankt! Ik geniet ook altijd zo van het triomfantelijke gezicht van je zoontje die poseert bij veel van jullie ( ja jullie!) resultaten van inspanningen, net of hij steeds wil zeggen: 'Nou, wat vind je ervan? Petje af hè? En dat zijn nou MIJN ouders!' En weet je? Hij heeft nog gelijk ook! Geniet van de resultaten! Neem even rust voordat jullie weer verder gaan, want de vakantie (voor de kids) is zo voorbij! O ja en met die klimaatveranderingen wie weet hoe snel jullie aan de tropische vruchten zitten, is er toch nog iemand goed mee!

Crea Annemieke zei

Goedenmorgen,

Wat is het mooi geworden die witte meubels.Het is altijd maar afwachten hoe het wordt.En dat de Action verf verkoopt, wist ik niet eens.Zo kan je voordelig je huis restylen, en daar zijn we wel voor te vinden.Of we rommelmarkten.!!
Je brood zit er ook goed uit.Ik ga het ook proberen.Bedankt voor de tip.
Daaaaaag Annemieke

Gea zei

Mama Lieveheersbeestje ... de kasten zijn prachtig geworden! Ik kan me voorstellen dat je er super blij mee bent.

willy zei

Ik vind het super leuk staan, het is nu net een kamer uit het Noorse blad Vakre Hjem, daar staan ook van die prachtig fris witte interieurs in.

Tineke zei

Zo zeg, je hebt hard gewerkt. Maar wel met een heel mooi resultaat. Mijn complimenten hoor!

Brad zei

Your photos are beautiful.
Brad

Bellavien zei

Zo zeg, wat hebben jullie een boel gedaan in de zomer, voel me schuldig haahahah... heb niet zo veel interieur dingen gedaan!

Grappig van die boompjes, hoop dat het super bomen worden.

Groetjes uit Zweden.

Kreativ zei

Hello, thanks for signing my blog. You have a nice blog, too. But I dont understand it all, sorry. My english is not good. If you want a liitle bag for your chip(shopping), pleas tell me your adress.
Groetjes Doris

Twa zei

Wat zijn je kasten geweldig geworden zeg!! Supermooi. Wel een hele bereklus, maar het resultaat mag er wezen hoor. Dat wit geeft wel rust in huis. En dat gewoon met de verf van de action, wie had dat gedacht. Nu zijn jullie wel klaar in huis denk? Wat zien die broden er lekker uit, ik ga straks even bij het recept kijken. En je vruchtenboom, wat een aparte. Wie weet komen er ooit nog eens vruchten aan, maar tot die tijd heb je wel een mooie boom in de tuin, en een makkelijke boom volgens mij.