zaterdag 1 augustus 2009

Een brandende haaknaald en een lege portomonee.


Dit ventje is blij, eindelijk is zijn dekentje klaar! Het is weer een 'ripple afghan' geworden, maar aan de uiteinden heb ik wat vierkantjes gehaakt, zogenaamde 'granny squares' en ook langs de kanten heb ik de steek van deze vierkantjes gebruikt. Opeens vond ik dat er kwastjes aan moesten komen en dat viel ook leuk uit gelukkig!Ons huisje heeft alleen maar één gaskachel beneden, dus dekentjes op de bank is geen luxe hier...

Maar ja, we zijn wel met zes lieveheersbeestjes hier en er zijn nu nog maar twee dekentjes... (één heb ik weggegeven)..dus...direct maar weer aan de slag met een nieuwe! Deze keer heb ik acryl van de Wibra genomen en ben ik een enorme granny square (hoe zou het in het nederlands heten?) gaan maken in de kleuren zand en wit. Past leuk bij de nieuwe look van ons huis...

Dit is het beginnetje (na drie dagen, maar ik heb natuurlijk niet zo heel veel tijd..).

En dan deze kameraden! Jullie kennen ze vast wel; Sandy en Sponcebob van de t.v. Mijn kinderen vinden ze leuk en ik zag deze handpoppen op de rommelmarkt, samen voor €1,50...ik heb al heel wat privé voorstellingen gehad, want ik heb ook nog een sint en piet handpop op de kop kunnen tikken...

Deze grappige pannenlap (ik denk althans dat het een pannenlap is..), kocht ik samen met de onderstaande paddenstoel pannenlap en de briketten pannenlap bij het Leger des Heils..

Mijn neefje heeft een paddenstoelen slaapkamer en ik denk dat ik deze paddenstoel op een kussen ga appliceren voor op zijn bedje...(hopen dat zijn moeder dit niet leest).

En deze lap is volgens mij echt oud! Misschien kreeg je hem gratis bij de briketten? Wie herkent dit of weet er iets van? Ik heb het meegenomen omdat ik het zo grappig oud vond, al is mijn keukentje dan rood. Maar gewoon voor de 'heb' hoor...

Ook deze kanten zakdoekjes komen van het leger, een hele stapel heb ik meegenomen en gewassen in ... chloor! Ze leken wel nieuw! Ik weet dat het niet goed is voor de stof, maar ach.. De servetring kostte mij maar 25 cent, ook van de kinderrommelmarkt, ik denk dat ik zulke servetringen ga verzamelen, als ik er zes heb, kunnen we ze leuk gebruiken bij de katoenen servetten die ik bij de tafelkleden heb. Helaas ben ik nog maar met twee ringen gezegend, dus ik speur nog even verder.

Deze kandelaar kwam ooit eens van de kringloop, maar het rozenkransje kocht ik voor één eurootje op de rommelmarkt. Wie noemt dit nog ROMMELmarkt?? Het is hier in het stadje elke donderdag ochtend in de zomervakantie en ik ben er vroeg voor uit de veren hoor, en het zijn echt wel veel kinderen die daar zitten. Onze oudste zoon is ook een fanatieke verkoper en heeft na drie verkoopdagen al 208 euro verdient! (en ons huis opgeschoond..haha!)

Deze kandelaar is van gietijzer en kostte maar €1,50, volgens mij een echt koopje, al past de kaars er echt niet bij, maar dat kan de pret niet drukken natuurlijk. Ik heb er nu een lange dunne witte kaars in en dat ziet er mooier uit.
Verder waren er natuurlijk nog een paar praktische koopjes, ik zal ze hier even laten zien;

Schaatsjes voor de jongste met dubbele ijzers....

...een thermostheepotje van één liter, speciaal voor mama's kruidenthee...

...amerikaanse cup en spoon maatbekertjes (daar zat ik echt naar te zoeken, veel amerikaanse recepten werken met cups en dat is natuurlijk best wel handig omdat je dan geen weegschaal nodig bent)...

En deze schatjes, helemaal nieuw, hout en maar 75 cent (samen!).
Je zult wel begrijpen dat ik uitkijk naar volgende week donderdag!
Ik wens jullie een fijne vakantieweek toe, het wordt volgende week warm zomerweer, dus veel genieten,
Groetjes van Mama Lieveheersbeestje.

21 opmerkingen:

Julianna zei

Oh, is dat dekentje mooi geworden. Dat bevalt me heel erg goed met die hoekjes aan het einde.

En die kandelaars.......prachtig.


een gezellige zondag nog, Julianna

English style zei

Wat een prachtige "haakkunsten" vertoon je hier maar zo even zeg, je bent echt handig !!!
en wat mooi om te zien, dat blije snoetje in dat dekentje :-)
de spulletjes die je op de "rommel" markt hebt gescoord zijn ook stuk voor stuk leuk, hier zou ik ook vroeg voor uit de veren komen !
die brikettendoek vind ik heel bijzonder om te zien, echt een leuke aanwinst !
Groetjes en een fijne Zondag gewenst!!
Yvonne

Brigitta zei

Wat een prachtig dekentje!! Ik ben net aan Granny squares begonnen om een sprei te maken voor mijn dochter. En twee jaar geleden heb ik een grote square gemaakt als dekentje voor mijn nichtje haar baby.
Wat heb je schitterende spullen gevonden, vooral die zakdoekjes en die servettenring, helemaal super!!

Fijne zondag

Mama Monique zei

OOk ik vind de gehaakte kleedjes erg mooi geworden. Wat zal het lekker zijn om je er zo in te kunnen wikkelen! En die kwastjes? Prachtig er aan ;o)

Je rommelmarktvondsten vind ik ook erg leuk, vooral het oude brikettengevalletje.

Wens je een fijne zondag en natuurlijk veel plezier op een eventuele volgende rommelmarkt speurtocht ;o)

Francien zei

Nou dar geloof ik dat hij blij is...wat een prachtig dekentje zeg..heel mooi gedaan en mooie kleurtjes ook...heb geen idee hoe je de vierkantjes in het Nederlands heetten...ik denk dat Omavierkant niet zo leuk is...leuk hè? rommelmarkten ik kan er ook uren doorbrengen en heb al menig "rommëltje"gevonden ook...je bent goed geslaagd in iedergeval...fijne zondag verdre!!
groetjes Francien.

Purperpolletje zei

Superdepuper!

Miriam zei

Deze ripple afghan is ook weer schitterend en leuk afgewerkt met 'oma's vierkantjes' en kwastjes. Leuke koopjes heb je ook gedaan zeg!!

Groetjes
Miriam

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een prachtig dekentje is het geworden en het kindje past er qua kleur helemaal bij.
Wat een leuke koopjes heb je weer gescoord!
Groet Thea

LiLi M. zei

Wat een gezellige post weer! Wat kijkt je zoontje blij met zijn dekentje, dat gaat heerlijk warm worden als het straks herfst is. Ik ben ook dol op rommelmarkten. Je hebt gelijk dat je iedere keer op donderdag zo vroeg opstaat, want je haalt er leuke dingen vandaan. De servetten en de servetring vind ik prachtig, maar de briketten'doek' is ook heel mooi. Ik heb even gegoogled en kwam een reclame bord tegen voor GR briketten, het zal denk ik een handdoek zijn die van het bedrijf was of die 'toe' gegeven werd als je zoveel kilo briketten liet bezorgen. Hoe dan ook het is een mooie aanwinst! Fijne week weer, geniet nog van de vakantie, het wordt heerlijk weer!

Brad zei

your son looks so happy and contented with his new blanket.
I have a little surprise for you here :
http://heretoannarbor.blogspot.com/2009/08/premio-di-orogold-award.html
Brad

willy zei

Wat een log zeg. Maar toch eerst je dekentje. Ik vind 'm super. Je hebt er helemaal je eigen draai aan gegeven.Waar je nu mee bezig bent is ook leuk en mooie kleuren bij elkaar. Mooie aankopen van de markten dat is toch veel leuker dan nieuw.
Groetjes

Crea Annemieke zei

Die is even mooi geworden,prachtige kleuren ook.Leuk dat je ventje het zo'n fijn dekentje vind.Je kan trouwens toch lekker haken zie ik.
Je bent ook al zo'n rommelmarkt fan.Allerlei prachtige dingen laat je ons zien.Veel plezier ermee.
Een fijne dag toegewenst en de hartelijke groetjes.
A N N E M I E K E

Tineke zei

Nou zeg, wat laat je ons veel leuks zien, wauw! Mooie vondsten van de 'rommel'markt. Je dekentje is leuk joh. Vooral de foto waarin je zoon helemaal weggestopt zit is super. Ga zo door en jullie zullen het allemaal heerlijk warm hebben van de winter. Misschien vind je nog wel leuke wol op een van je strooptochten. Succes.

Anoniem zei

Hoi !!!
Wat een mooie vondsten allemaal, dan ga je echt met plezier naar de rommelmarkt.
Het dekentje is prachtig geworden en het nieuwe begin ziet er fantastisch uit. Ik vind dat ook een heerlijke manier van haken. Ben momenteel echter weer aan het breien geslagen. Ik moet nog een kussen afhaken, maar ik kan geen wol voor het kussen halen, want het winkeltje is voor vakantie dicht : ( Bij de Zeeman dus andere wol gehaald en ben nu bezig om een vest te breien met gehaakte mouwen. Dit houdt ons van de straat ; ) Een hele fijne dag !!!

lut zei

Wat is er hier weer veel moois te zien. Je deken is prachtig geworden!
Ik zou ook uitkijken naar de donderdag :-)

Franca zei

Hallo Lieveheersbeestje,
Mooi dekentje en mooi mannetje!
En leuke rommelmarkvondsten. Van de schepjes zul je veel plezier hebben. Heb je al iets uitgeprobeert ?
Veel plezier morgen,naar zo'n leuke markt zou ik ook wel willen gaan.
groetjes, Franca.

Luísa N. zei

Hi, come meet some of Brazil!
I love crafts. Your work is beautiful!
Congratulations on your blog
Luísa

Elly zei

Je bent echt supergoed geslaagd zeg, met al je aankopen! M'n favoriet is toch wel de paddestoelenpannelap, die is echt waanzinnig leuk! Je deken is ook weer een plaatje geworden, en volgens mij wordt je nieuwe dat ook weer. Mooi die zachte naturel kleuren, zal zeker goed passen in jullie nieuwe woonkamer. Bevalt het nog wel al het wit? Of krijg je alweer een beetje de kriebels naar kleur? Ach, het maakt niet uit, bij wit past eigenlijk alles!

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Ik heb je blog op mijn leeslijst gezet. Als je dat niet leuk vind, even laten weten dan haal ik het direct weg.
Overigens heeft dochterlief inmiddels twee keer naar huis gebeld, ze heeft het goed naar haar zin( gelukkig want 12 dagen kunnen best lang zijn, de eerste keer dat je zo lang van huis bent). Ik schrijf later nog wel een keer over het uitwisselingsproject met Ierland. Het is een byzonder project waar ze in totaal 2 jaar mee bezig zijn. Wat heel leerzaam en interessant is. Zoals gezegt, later meer.
groetjes, Franca.

Vanessa zei

wat een leuke dingetjes vind jij op de rommelmarkt zeg! En die ripple afghan, die wil ik ook graag eens uitproberen! Granny squares, daar ben ik helemaal dol op. Misschien kunnen we het grootmoe's vierkantje noemen...

Anoniem zei

Dag, ik weet niet hoe ik je kan mailen dus even hier een reaktie.

Vind dit dekentje (én jochie) geweldig !!! Ben voor het eerst ook 1 aan het haken en wil vragen of je het goed vind dat ik naar je link in een logje dat ik schrijf over over de ripple blanket.

marian'ne m
www.chatelaine.web-log.nl
19 juni 2010