maandag 24 augustus 2009

Gebreide tuintjes, het vervolg van het gat en swappen.


Ik ontdekte dat er een boek bestaat dat Knitted Gardens heet. Na wat gegoogle op het internet kwam ik er ook wat foto's van tegen...


Of dit mooie kasteel er ook in stond weet ik niet, maar het is erg mooi!


Voor de echte moestuinier.


Een echte speelboerderij...En een dekbed met kussen zelfs!

Het boek is in het engels en heet 'Knitted Gardens', geschreven door Jan Messent. Hier zie je het bij Bol.com; http://www.bol.com/nl/p/boeken-engels/jan-messent-s-knitted-gardens/1001004004842110/index.html . Ik voel het kriebelen...

De eerste echte schoolweek is voorbij voor de basisschool en vandaag zijn de groten ook naar school voor allerlei introductie programma's. Het gat was diep hoor (zie vorige blog)! Maar ik moet bekennen dat ik gewoon heel druk bezig ben met het huishouden en dan plotseling schrik als het alweer half 12 is (om kwart voor 12 gaan de kleuters al uit). Het is stil en saai in huis, maar ja. Misschien toch eens een tuintje breien voor mijn kleinste studentje...als ik ergens de tijd kan vinden.

Ik ben overigens ook begonnen met swappen! Kijk maar eens op http://www.swap-bot.com/
Voorzichtig ben ik begonnen met het swappen van bladzijden uit oude schoolboeken en dat was hartstikke goed gegaan. Nu doe ik nog weer mee met een swap van souvenir sleutelhangers en een hollandse sinterklaaskadootjes swap.. het is gewoon heel erg leuk! (Ik swap, jij swapt, wij swappen...stom woord eigenlijk! Het betekend dus gewoon; ruilen.)

Fijne week toegewenst en de groetjes uit Villa Stip, mama Lieveheersbeestje.

11 opmerkingen:

Elly zei

Wat gaaf zeg al die breisels! Lijkt me nog best moeilijk. Maar het gaat jou vast lukken.
Morgen gaat onze oudste voor het eerst naar de middelbare, dat zal ook wel even wennen zijn, maar goed, voor je het weet is het weer "gewoon".
Bedankt voor je grappige, leuke commentaar op m'n blog!
Groetjes Elly

Mama Monique zei

Wat grappig zeg! Zo zie je maar dat je enorm veel kunt doen met een paar luttele draadjes ;o)

Grietjekarwietje zei

Het kasteel vind ik wel heel wijs!Ik hoop dat je de tijd kunt vinden om zo'n bijzonder breisel te maken ;-)

Groetjes,
Grietje

LiLi M. zei

Ik vind die tuintjes er wel heel spannend uitzien. Ik ben benieuwd of je er aan toekomt, want volgens mij loop jij ook altijd over van de plannetjes en ken je, net als ik, het woord vervelen niet. Vandaag is bij mij de eerste naar school en ook ik vind het maar nix. Die vakantie die is toch altijd veel te kort?
De schoentjes kocht ik in de Pijpenla, tenminste ik dacht dat het winkeltje zo heette. Heel smal en ook nog een kelder vol spulletjes. Eigenlijk vind ik zo'n winkel te duur, maar ik vond dat ik wel een leuk souvenir aan zo'n dag mocht kopen, had ook verder niets gekocht. Overigens lukte het goed om af te dingen! Helaas kom ik zelf nooit bij mijn schoonzus in de salon, het is te ver, jammer genoeg! Fijne week, al zal het helemaal stil zijn :-(

Miriam zei

Dat boek ga ik zo meteen bestellen, ik vind het echt geweldig!! En SWAPpen is leuk en verslavend. Ik ben momenteel bezig met een sprookjesSWAP, het onderwerp van mn maatje is Draken. Ik ben dus hevig draken aan het creëren. Zo leuk!

Groetjes
Miriam

Crea Annemieke zei

Wat enig die kleine breisels.Is het niet om te maken danwel om te bekijken.Maar als alles naar school is kan je toch wel lekker wat knutselen.Of swappen!

groetjes van Annemieke

Brad zei

It's amazing what you do with needles :)
Brad

Tineke zei

Hoi, eerst even een vraagje.. Hoe is het met je kleine kevertje, vind ie het leuk op school? Ik ben zo benieuwd. Leuk boek hè, ik ben dol op dat soort boeken! Die swapsite kende ik helemaal niet. Ga er zo even kijken. Heb in het verleden wel geswapt en dat vond ik altijd heel erg leuk. Wie weet wat er nog van komt...

Franca zei

Hallo Lieveheersbeestje.
En smaakte het brood? Leuk dat je er een verzoek om kreeg. Dat breiboek met tuintjes lijkt me geweldig voor een ervaren breidster. Voor mij zou het een verschrikkelijke opgave zijn. Ben je al een beetje gewend aan het alleen thuis zijn? Of komt het door later startende middelbare schoolkinderen en een man met onregelmatige diensten nog niet veel voor? Ik weet zeker dat je je best bezig kunt houden, maar zo'n gezellig mannetje om je heen zul je best missen. Ik ga vannacht of morgenochtend weer aan het werk, nou proberen om wat rust van de vakantie vast te houden. Al heb ik al ondervonden, dat dat huis niet altijd meevalt. Toch wil ik door dingen iets anders aan te pakken, tijd overhouden voor die dingen waar ik soms niet aan toe kom. Of het lukt? De tijd zal het leren.
groetjes, Franca.

ilse zei

Hoe gaat het met het "gat". Is het nog steeds zo groot of kan je het al aardig vullen.

zo'n grbreide tuin vraagt wel on een groot gat denk ik zo ....hihihi

Gingini zei

Wat een gezellige blog heb je! Laat ik nou stapeldol zijn op lieveheersbeestjes! :D
In de 80er jaren stonden gebreide tuintjes in de Ariadne. Heb ik nog tijden bewaard, maar nooit gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het met het swappen gaat, heb me ooit al eens aangemeld, moet alleen nog opzoeken wat mijn wachtwoord èn inlognaam was. ;)