woensdag 23 september 2009

'gezins'-uitbreiding en wat creative dingetjes...

Het is zo ver! Onze kleine zebravinkjes hebben twee eitjes gelegd! We hadden helemaal niets in de gaten, maar toen ik vanavond de kooi schoon ging maken, zagen we ze liggen in het nestje. Zo klein, het lijken net uit de kluiten gewassen tik-tak snoepjes! Ik ben zo benieuwd of er nog meer eitjes bijkomen... Eigenlijk is het niet de goede tijd van het jaar om eitjes te leggen, maar trokken onze gepassioneerde vogeltjes zich niets van aan...We zijn benieuwd of het goed gaat en of de eieren bevrucht zijn.


Vorige week lazen de kinderen een leuk prentenboek waar grappige illustraties in stonden die geschilderd waren op krantenpapier. Omdat ik van die grappige motiefjes op het werkblad van het tijdschrift uit mijn vorige blog had staan, heb ik deze overgenomen op de krant en heb zo geschilderd, geknipt en geplakt...


tot ik een paar herfstkaartjes had gemaakt!


Naar wie zal ik ze eens versturen?


Het mag dan wel al herfst zijn, afgelopen zaterdag zijn de lieveheersbeestjes gezellig een dagje naar Ponypark Slagharen geweest en het was zulk heerlijk zonnig weer. Niet te warm (23 graden ongeveer) maar lekker. Papa lieveheersbeestjes' werk organiseerde een uitje voor het personeel mét het hele gezin. Nou, gratis naar een pretpark, je begrijpt dat we daar niet lang over na hoefden te denken, haha!

Hier zie je het kleinste lieveheersbeestje genieten van de fontein!

Misschien moet je dit bovenstaande plaatje even vergroten, want ik kon alleen een heel klein plaatje vinden, maar dit borduurwerk ben ik dus begonnen....ik hoop het binnen een jaar af te krijgen. Ja, ik kan jullie hóren lachen; "een jaar!" Maar ik doe natuurlijk nog een heleboel ander werk. Mijn gehaakte deken nr.4 is bijna af, maar nog niet helemaal, en ik ben ook al bezig met wat kerstkadootjes te maken (ze zijn geheim natuurlijk, dus hier laat ik ze niet zien hoor!) Afgelopen week had ik een superkoopje bij de kringloop; 1,5 meter bij 0,45 kaaslinnen (wit) en genoeg voor deze lap in het blauw-grijs, voor maar twintig centjes!!! (kaaslinnen kost hier in de winkel ongeveer 22 euro per meter..). Vandaar dat ik dit patroon heb gekocht. Het kostte bijna zes euro, maar er zitten ook vier strengen wit dmc-garen bij.

Als laatste, ter inspiratie, nog deze prachtige granny die ik ergens op het internet tegenkwam. Helaas weet ik niet meer waar, maar ik vindt hem erg leuk!
Groetjes van Mama Lieveheersbeestje. (die misschien beter de naam 'truus de mier' had kunnen kiezen..)

10 opmerkingen:

Twa zei

Wat ben je weer lekker bezig geweest met knutselen. Je herfstkaarten zijn hartstikke leuk zo. Wat je al niet met een krant kunt doen. En ik ben zeer benieuwd naar je zebravinken eitjes, of er wat uit komt. En naar al je nieuwe projecten. Hou ons op de hoogte!

Crea Annemieke zei

Nou veel succes met je borduurwerk.Wat een leuk koopje!Ik heb ook zebravinkjes die eitjes leggen maar toch worden ze steeds kapot gemaakt.Schijnt heel moeilijk te zijn om kleintjes te krijgen!
Nog een fijne dag en de hartelijke groetjes van Annemieke

rosabeer zei

Wat zijn de kleine lieveheersbeestjes weer heerlijk aan het knutselen geweest. Ook in de vorige post staan prachtige kunstwerkjes. Hebben jullie al kastanje's en eikeltjes gezocht?
Ben benieuwd naar je borduurwerk, goed om je zelf lekker veel tijd te geven. Dit zijn namelijk van die projecten welke je gewoon af en toe een stukje aan moet werken. De sprei ziet er ook al zo mooi uit, ik heb ook de smaak van de granny's te pakken. Het is lekker ontspannen werk en je kunt het overal mee naar toe nemen en bij televisie kijken.
groetjes en alvast een fijn weekend.

my day zei

Hoi Mama lieveheersbeestje (alias truus de mier hahaha),wat leuk dat de zebravinkjes eitjes hebben gelegd,nu maar hopen dat ze ze ook uitbroeden. Je kaarten vind ik ook erg mooi geknutseld.En dan nog een nieuw project,geweldig mooi.20 jaar geleden ben ik ook eens begonnen met een borduurwerk maar nu heb ik onderhand een groot vergrootglas nodig wil ik het ooit nog eens afkrijgen.Ach, misschien moet ik weer eens tevoorschijn halen.
Groetjes, Ingrid.

creagirl zei

wat super leuk die herfstkaarten.En ik hoop dat het goed komt de zebravinkjes hun eitjes

LiLi M. zei

Ah wat leuk, straks hebben jullie misschien van die piepkleine kuikentjes, spannend hoor! Je bent weer lekker bezig. Veel succes met al je projecten!

Monique zei

Wat een leuke kaarten !!!
De quilt is inderdaad heel erg mooi, allemaal granny blokjes !!
Ik ben nog steeds met mijn kussens bezig. Ik heb er al 4 af en ben met nummer 5 en 6 bezig ; )
Een hele fijne dag !!

Julianna zei

Die kaarten zijn erg leuk geworden.
Wat leuk dat met die eitjes. ben echt beniewd of ze uitkomen.

Dat wordt wel een werk zeg met dat borduren.Daar moet je echt veel geduld opbrengen.

Een gezellig weekend, Julianna

die stroopwafels zijn heerlijk :))

tantehilde zei

haha wat doe je me even verschieten, ik las in de rapte 'gezinsuitbreiding', maar ik vond niks over zwangerschap ofzo haha, toen las ik pas dat het je vogeltjes waren!

Annelies zei

Als ik zo'n sprei zie krijg ik zin om te gaan haken!

Leuk, die kaartjes. Ik hou de techniek in mijn achterhoofd. Komt vast weer eens van pas.