maandag 12 oktober 2009


Er is deze week al weer flink geknutseld in Villa Stip. In allerlei leuke kinder-knutsel tijdschriften staan er voorbeelden die ik samen met het jongste lieveheersbeestje gemaakt heb. We doen het niet allemaal precies na natuurlijk; eigenlijk zijn lieveheersbeestjes daar veel te creatief voor, maar als je nog maar vier jaar bent is het al heel wat...

Zo heeft het kleine manneke deze eekhoorn uitgeprikt in plaats van uitgeknipt, want het karton was iets te dik. Het lijkt nu toch wel een beetje een wollig vachtje van een dier, ook hebben we een beetje stempelinkt langs de randjes geveegd, en een halve closetrol gebruikt voor het bakje achter zijn rug (oorspronkelijk was dit van karton en zat er een heel grote denneappel in als staartje). Nu wil het kleinste lieveheersbeestje het aan zijn neefje van drie geven, met 'iets lekkers' er in. (hij wil altijd kadootjes voor het neefje maken waneer deze bij oma in de buurt komt logeren; neefjes wonen ver weg, maar voor het baby neefje weet hij niets te maken. 'die is toch nog veel te klein hoor mama' krijg ik te horen op de vraag wat hij dan voor het kleinste neefje gaat maken...).

Nu het buiten weer wat kouder wordt is het weer eens tijd om wat op koopjes te jagen die het huis wat opfleuren! Deze cyclaampjes heb ik bij de Praxis bemachtigd in de uitverkoop; vier stuks voor maar vier euro! Ze gaan wel een poosje mee, zodat ik lang bloemen in huis heb.

En wat is er nu meer nodig in de herfst dan een paar regenlaarsjes? Helaas had onze jongste geen laarsjes meer. In de schuur van Villa Stip staan laarsjes maat (hou je vast) 22, 24, 26, 30, 33, 35, 38 (twee paar), 39, 40, 42 en 43, keurig op een rijtje. Te wachten op wat komen gaat.. Maar, omdat onze kleine kever al maat 28 heeft (vier jaar oud en nog geen meter lang, heel grote voeten dus), en deze niet in de collectie stond, ging ik ijverig op zoek. Bij de kringloop vond ik deze leuke regenboog laarsjes die goed in de smaak vielen omdat de vorige (maat 26) ook regenboog laarsjes waren! Kinderen hechten zich echt aan zoiets en mama vindt ze ook zo geinig... (1,50 eurootjes; nog meer lol dus!)
Nu de regen weer tegen de ramen striemt, ben ik ijverig aan het handwerken gegaan.. Ik kan helaas niets laten zien, omdat het allemaal kerstkadootjes zijn en de ontvangers ook wel eens op deze blog kijken... Via Marktplaats (I Love Marktplaats!) heb ik dit boek met Libelles van het eerste kwartaal van 1940 (!) op de kop getikt (12,50 incl. verzendkosten; mooi prijsje volgens mij?!). Het is heerlijk om te lezen!! Ik kruip op de bank met een heerlijke kop groene thee (ik heb gelezen dat groene thee erg gezond is...lekker ook!), en geniet van deze heerlijke verhalen en handwerkjes. Zelfs de advertenties zijn leuk!

Er staan leuke patronen in, zelfs een gehaakte bh!
En dochter lieveheersbeestje vond allerlei plaatjes van schoenen, die je nu ook weer in de winkels kunt vinden.

Ook op het gebied van onderhoud, schoonmaken, en recycling (van een damesmantel een meisjesmanteltje naaien!) staat er veel in..
De meneer die mij deze libelles verkocht, mailde mij later nog met de mededeling dat hij nog een kwartaal gebonden Libelles had gekocht van 1950, of ik daar nog belangstelling voor had..haah! Natuurlijk heb ik deze ook gekocht en dus kan ik weer heel lang vooruit met mijn leesvoer...

En voor de lol heb ik deze leuke dingen nog gekocht (50 cent), gewoon leuk ,..

Maar waarom er nou een klein haaknaaldje in zit? Geen idee!

Zijn jullie al een beetje aan het 'verhuiselijken' nu de herfst er aankomt? Ik denk er ook over om nieuwe kussenhoesjes voor op de bank te maken en heb een leuk herfstig applicatie patroontje gevonden. Maar ik wil een witte basis, wat voor stof zal ik daar voor gebruiken...zou je er lakens voor kunnen nemen? Ik ga deze week eens wat experimenteren....
Fijne week toegewenst en groetjes vanuit een lekker warm Vila Stip waar ik bij een snorrend kacheltje zit!
p.s. Ik heb heel wat nieuwe blogs toegevoegd aan mijn bloglist, misschien zie je daar nog wat leuks nieuws bij...

9 opmerkingen:

Brad zei

Cute squirrels.
I love reading through older magazines !
Brad

my day zei

Hoi mama Lieveheersbeestje,
met al die mooie oude libelles kom jij de donkere avonden wel door,geweldig dat je die op de kop hebt getikt. Jullie knutsels zien er ook wee toppie uit en ja cyclamen staan hier ook binnen en buiten (ook van de praxis).
Heb weer genoten van je post, en succes met het handwerken.
Groetjes, Ingrid.

English style zei

Wat een talent in huize stip zeg !
super dat eekhoorntje, en je zoontje leeft idd wel op grote voet haha
mijn dochter is net 6 geworden en met de winterlaarzen moest madame aan een maatje 27 :-))
leuk die spulletjes ook van mp, heerlijk om daar op te struinen he
heb genoten van je lekkere lange post !
groetjes Yvonne

THEA zei

Die haaknaald zit er in,om gebreide spullen(truien, sokken)op te halen.Als er een gaatje in komt gaat het ladderen, net zoals een nylonkous.En met de haaknaald werd de steek dan weer naar boven gehaakt, zal ik maar zeggen. Tot op de plek waar het gat zat, en daar dan weer vastgemaakt met naald en draad. Ik hoop dat je er iets van snapt!!!!

Groetjes Thea

willy zei

Wat een heerlijk herfstlogje. Fijn dat er kringloop en marktplaats bestaat.Leuk winkelen.
Groetjes.

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een prachtige herfstknutsels hebben jullie samen gemaakt. Heerlijk met eenvoudige middelen toch de prachtigste creaties maken. Je hebt mooie koopjes op de kop getikt met de bloemen en laarzen.
Groet Thea

josefien zei

dag beestje,
Je naam is me te lang, maar de site voelt vertrouwd, gezellig vertrouwd.
Leuk om door heen te scrallen!
Haaknaalden zijn altijd handig om lastige draadjes op te halen, om mastworpjes te leggen( afbindtechniek bij seizoenpopjes) en ook heel leuk om te haken!
groetjes Josefien, knutselmoeder van drie kinderen van7-bijna9 en 10

Anoniem zei

leuke eekhoorn!
Heb je misschien een voorbeeld.. Ik wil hem namelijk ook maken met mijn groep 4!
Alvast bedankt!
Groetjes Jessica

Wijtske Jousma zei

Zou je het patroon van de gehaakte BH ook met mij willen delen?
met vriendelijke groet, Wijtske
http://tassen-die-bij-je-passen.blogspot.nl/