donderdag 15 oktober 2009

Hieperdepiep....ons eerste zebravink-babietje is geboren! (of uit het eitje gekropen...)
Ja, je moet deze foto wel een beetje vergroten, het vogeltje is dan ook maar drie centimeter lang! Ik heb echt nog nooit zo'n klein vogeltje gezien. Overigens, al die vogelpoep heb ik al een paar keer weggehaald, maar ze bevuilen het nestje steeds weer... We hebben geen ervaring met het zebavinkjes kweken, dus we hopen er maar het beste van. Het kleintje is erg actief, probeerd zijn grote (en zware) hoofdje op te tillen als het zijn ouders voelt. De oogjes zijn een soort grote balletjes en zitten nog dicht...
Ik hou jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen...
Groetjes van Mama Lieveheersbeestje.

11 opmerkingen:

LiLi M. zei

Ooh spannend, wel een teken dat de vogeltjes het gezellig bij jullie vinden! Van harte gefeliciteerd met deze gezinsuitbreiding!

Crea Annemieke zei

Dat is even leuk van die kleine vogeltjes.Kun je alles van heel dichtbij meemaken.Best spannend!!!

Daaaaaag Annemieke

jolanda zei

je zou bijna in voorjaarsstemming raken van zo´n geboorte! proficiat met de jongste telg.ik hoop dat de andere eitjes ook uitkomen.
groetjes van jolanda.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding, wat ontzettend leuk en heel kwetsbaar, zo lief !!! Ik hoop dat het allemaal goed blijft gaan !!

groetjes
Monique

Vero zei

Och kijk dan toch wat schattig!
Een nieuw leven blijft zo fascinerend he?

Genietse!

Groetjes, Veronique

Twa zei

Whoehaha. Sorry, maar ik moest toch wel even lachen dat ik het vogeltje zag. Want in eerste instantie zag ik eigenlijk niets, tot ik de foto ging vergroten, en ja, toe zag ik het kleine hummeltje. Het is net een kleine alien. Maar het word vast en zeker een heel mooi zebravinkje. En het is te hopen dat de andere eitjes ook gaan uitkomen. Wel heel bijzonder hoor, zo'n vogelnestje met eitjes van dichtbij meemaken. Dan voel je best wel een beetje een trotse moeder toch?

Jessica zei

Wat leuk!

Enne... je mag wel een kijkje nemen op http://zelfgemaaktkado.blogspot.com/

Kun je daar een berichtje achterlaten en dan meld ik je aan!

tantehilde zei

Proficiat met het kleintje!
En kom eens bij mij kijken, er is een award voor jou

Carine zei

Wat lief! Hier wordt ook wat geboren, maar dan meer in de zomer, geniet ervan.

Franca zei

Proficat met de kleine!
Moest wel even goed zoeken zeg.
Wat zal iedereen bij jullie om het nestje heen hangen.
groetjes, Franca.

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
aaah wat lief zeg, eindelijk een kleintje uit het eitje gekropen.Dat wordt beschuit met muisjes eten. Sinds een week zijn wij de adoptieouders (en kinderen) van maar liefst 5 zebravinkjes. Ze komen bij mijn zus vandaan die ze echt moest wegdoen vanwege de katten.Maar ze hebben het hier enorm naar hun zin en hopelijk gaan ze ook eitjes leggen. Laat ze nog wel eens een keer zien op m'n blog.
Fijn weekend, groetjes.