maandag 5 oktober 2009


Het was gisteren vier oktober; wereld dierendag. Onze jongste heeft een mooie kleurplaat gemaakt voor zijn vogeltjes, en als je goed kijkt, zie je dat hij bij sommige dieren ook nog eens een Ipod op het hoofd heeft getekent. (En dat terwijl hier in Villa Stip niemand een Ipod of zoiets heeft! Kun je nagaan wat reclame voor invloed heeft op een vierjarige...)

Ondertussen heeft ons zebravinkenpaartje ons verrast met nóg twee eitjes...volgens mij hadden de eerste twee al uit moeten komen, maar nu begint ze pas ijverig te broeden. Als moeder zebravink even gaat eten en de 'veren gaat strekken', gaat vader ijverig verder broeden!

Dit is mijn nieuwste 'lakenproject'. Een doek voor over de vogelkooi van de parkieten. Als wij veel mensen in huis hebben, worden ze namelijk nogal dol en schreeuwen hun longetjes uit hun lijf... Nu zijn ze stil en ook nog eens in de witte vintage stijl...

Langs alle naden heb ik een kantje genaaid.

Ons kleinste lieveheersbeestje en mama hebben natuurlijk ook nog even wat feestelijke slingers gemaakt ter ere van deze feestelijke dag. En leuk dat ze het vonden! ;)

Vandaag kwam de postbode een pakje brengen. Wat een heerlijke verrassing! En dat op maandagochtend...heel erg leuk Julianna!! (blogadres; www.julianchen.blogspot.com) Ik was erg blij dat ik zo'n leuke omslagdoek (baktus noemen jullie dat toch in Oostenrijk?) van je heb gekregen, want hier begint het ook fris te worden en dit zit nu heerlijk om mijn schouders terwijl ik zit te typen!

En ondertussen zit er zo'n heerlijke Mozart-kugel in mijn mond weg te smelten...heerlijk!
En omdat Julianna zo prachtig kan handwerken, ben ik natuurlijk trots op mijn mooie speldenkussentje!

Omdat het niet alleen in Oostenrijk herfst is geworden, hier in huis hebben we ook de herfsttafel ingericht.
Deze etagere heb ik bij de Action op de kop getikt, voor maar acht euro. Ze hadden hem een paar weken geleden ook al, maar ik heb hem toen niet gekocht...en een spijt dat ik er van had! Ze waren natuurlijk gewoon op en dan is het maar afwachten of ze weer nieuwe krijgen...

Zo'n etagere kun je natuurlijk leuk als seizoenentafeltje gebruiken, maar ook vol met lekkere hapjes, snoep of schelpjes zou het er leuk uit zien, denk ik...
Fijne week toegewenst voor jullie allemaal, groetjes vanuit Villa Stip; mama Lieveheersbeestje.

8 opmerkingen:

Something White zei

Hmm, die Mozartkugeln zijn een van mijn favoriete chocolade-hapjes! :)
Ik ben alweer een tijdje niet meer op visite geweest bij jou. Die vogelkooi-doek is een goed idee, ik had het zelfs al eens op tv gezien in een uitzending over de behandeling van dieren. Jouw vogeltjes krijgen gelijk een mooi vintage-exemplaar boven hun kopje :)
Je kleine zoon heeft nogal futuristische ideeën met die Ipods op de hoofden van die dieren, haha. Leuk gevonden! Ik heb in de winter ook vaak een wollen sjaal over mijn schouders liggen, omdat ik het nogal vlug koud krijg in mijn gewrichten dan en stram word. Het helpt echt om warm te blijven, net als de polswarmers die ik altijd draag in koude dagen.
Alles goed bij jullie verder? Lieve groeten en tot gauw,
Marjolijn

Franca zei

De slingers voor de vogeltjes!
Geweldig wat een vonst.
De vogelkooidoek zal ook wel prettig zijn, ze kunnen nogal schetteren die beestjes.
groetjes, Franca.

LiLi M. zei

Geweldig de beestjes met de ipods op, echte verwennerij zal jouw jongste gedacht hebben! En dan die slingers, wat leuk! Leuke prijs heb je gewonnen, daar kun je vanaf nu nog heel wat plezier van hebben. Fijne week!

Anoniem zei

Hi !!
Wat een leuke herfst etagère en wat een idee !!
Oh Mozartkugeln, lèèèèèèkkerrrrrr. Ik heb ze voor het eerst in Salzburg gegeten op vakantie met mijn lief, toen nog niet mijn man, maar kort daarna wel ; )
Wat een ontzettend leuke omslagdoek. Die kan je inderdaad goed gebruiken al het achter de computer wat killetjes is !!
Een hele fijne dag !!

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
wat een gezellige post hier, je hebt echt hele mooie kadootjes gekregen zeg,wat ontzettend lief.En je etagière ziet er ook al zo sfeervol uit.Leuk hè dat decoreren met spulletjes uit de natuur,de kinderen vinden dat hier ook nog steeds erg leuk.En hebben jullie inmiddels al baby-vogeltjes,hopelijk broed ze ze uit,dat zou echt geweldig zijn.
Fijne dag nog, (hier vanmiddag een K3 middag want zaterdag konden we de finale niet zien)groetjes Ingrid.

Crea Annemieke zei

Dat gaat wel de goede kant met die vogeleitjes, ben erg benieuwd hoe het af gaat lopen.Wat een mooie kadootjes heb je gehad.En nuttig en lekker.
De herfst is altijd een gezellige knutseltijd.En met weinig toch een heel leuk resultaat.
Fijne dag nog en groeten van Annemieke

monique zei

Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen zeg!
en wat een mooie vintage vogelkooi bedekker, echt erg leuk.
En zo met de slingers voor de dieren ziet het er erg gezellig uit bij jullie.
Groetjes,
Monique.

THEA zei

Wat is dat een mooie hoes geworden zo, bijne deftig! Heel herkenbaar,parkieten willen er altijd bovennuit komen!

Ik kom via Julianna op je blog terecht,en zet je meteen in m'n linkenlijst.Je schrijft over van alles wat(gezellig) en dus past de link het beste bij mijn vanallesennogwatblog,GREIJNTJES!!!!

Groetjes van Thea