donderdag 22 oktober 2009

Ja, ook hier in Villa Stip branden de kaarsjes weer....de lange winteravonden zijn weer begonnen. Ik heb van opa en oma Lieveheersbeest een stolpje gekregen voor het kleine maria-met-kind beeldje, zodat het niet zo stoffig wordt want het is gemaakt van heel poreuse steen.
Staat wel leuk he?


Nu ook het gedoe met sjaals, handschoenen en mutsen weer aanbreekt, hadden we een grotere mand nodig voor bij de kapstok. Hier zijn in huis (er leven hier 6 lieveheersbeestjes) 13 paar handschoenen en wanten, 7 mutsen, 2 hoedjes en een stuk of 15 (tjsa, ik heb er nu eenmaal een zwak voor...) sjaals! Het begint al 's morgens om zeven uur als manlief naar zijn werk snelt en altijd zijn handschoenen en sjaal kwijt is ('waar heb je mijn handschoenen gelaten' - alsof ík die wíl dragen!), de volgende crisis is om klokslag 7.45 uur wanneer de grote lieveheersbeestkinderen het pand verlaten en op het laatste moment nog moeten beslissen welke sjaals en handschoenen ze aan willen trekken....


Daarna, om kwart over 8 ongeveer gaan de twee kleinste lieveheersbeestjes en ik zelf naar de basisschool en graaien we dus weer in de mand. Vandaar deze GROTE mand dus...


Hij is wel wat beschadigd, maar dan moeten we hem volgend zomer maar een beetje bij werken met wat hoogglanslak, nu zullen we maar gewoon zeggen dat hij 'vintage' is haha!

Hij is van rotan gemaakt, dus lekker stevig!


Het kleinste lieveheersbeestje heeft met mama deze lege potjes met een soort japans papier bekleed. Eerst hebben we het papier in stukjes gescheurd, daarna met behanglijm er op geplakt..



Daarna lekker laten drogen ...


Elk een soort 'pompoen-gezicht' er op getekend....

En een waxine lichtje er in gezet...


En onze 'pompoen' lichtjes waren klaar!
We hebben dit ook al eens gemaakt voor Valentijnsdag...je kunt natuurlijk ook iets met het Sinterklaas-thema, of Kerst, Huwlijk, Seizoenen, Verjaardagen e.d....
Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

7 opmerkingen:

Splashes of Pink and Mint zei

Hè, heerlijk weer even bijgelezen op je blog! Wat een leuke dingen heb je toch gemaakt! Je paddestoeltjes zijn echt superschattig, en je halloween lichtjes zijn ook weer helemaal geweldig! En je mand is gaaf zeg! Tja, geloof dat ik 'em gewoon zo zou laten, voor je het weet zijn de butsen er weer van af en inderdaad, het staat lekker shabby en vintage! Alvast een heel fijn weekend gewenst!

Anoniem zei

Ja, dat is altijd een heel gedoe...handschoenen en sjaals!

Wat ziet het er gezellig uit bij jou!

Die taartvormpjes met een lichtje erin doen het goed, niet?

Ik heb er ook een aantal,staat leuk!!

Groetjes Thea

Marjanne zei

hartstikke leuk blog heb je! ik kom zeker vaker kijken, bedankt voor je bezoekje bij mij!

Crea Annemieke zei

Gezellig die lichtjes.je bent ook altijd bezig.En ik vind het zo leuk omdat het vaak zelf gemaakt is.Mooie opbergmand voor al die winterspulletjes.Opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen.

mag ik je nog een fijne dag toewensen, Annemieke

Muggensteekjes zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
eindelijk even tijd om hier langs te komen en bij te lezen.Wat jammer dat het zebravinkje niet meer leeft,hoop dat de andere eitjes toch nog uitkomen.Jullie haloween knutsels zien er super uit,we moeten hier ook nog aan de slag.Een haloween tafeltje staat altijd zo gezellig vind ik, en het mandje voor de sjaals en handschoenen is super, ik zou hem ook zo laten, helemaal goed zo.
Fijne week, groetjes Ingrid.

Julianna zei

Wat ziet het er gezellig uit bij je.
En leuke dingen hebben jullie weer genutselt.

Tot horens, Julianna

Anoniem zei

moet controleren:)