maandag 23 november 2009

Haken en zebravinkjes.

Oh, dit gaat een lange foto-blogpost worden hoor! Alle slingers heb ik weer opgeborgen en met de laatste kruimels heeft de stofzuiger korte metten gemaakt. Het was een heerlijke, rommelige en feestelijke week met veel visite, kadootjes en kaartjes. (die hangen er nog hoor, tot de kerstkaartjes komen) Ik wil iedereen die ons felicitaties heeft 'gestuurd' via dit blog ook heel hartelijk bedanken, erg lief! Nu moeten we weer wachten tot het jongste lieveheersbeestje jarig wordt, dat zal half januari zijn..

Maar ik heb niet stilgezeten hoor! De nieuwe afghan of deken is ook klaar, hoera! Op het laatst heb ik er geen zin meer in en dan wegen de loodjes zo zwaar...

Ik heb deze afghan gemaakt als een 'granny' blok, maar dan heel groot, en dat ging lekker snel! Het is ook lekker warm, ik heb gewoon de acryl van Wibra gebruikt. (Ruim drie bollen van elke kleur, dus maar acht euro!) Uit ervaring weet ik dat deze acryl goed blijft in de wasmachine en dat is wel nodig met zo'n bank-dekentje. Het is nu de vierde die ik gemaakt heb en drie daarvan hebben we thuis veelvuldig in gebruik; lekker bij het hangen op de bank!

Maar omdat mama lieveheersbeestje het ook koud had achter de computer (je zit dan zo stil..), is deze speciaal voor mij!

Het randje heb ik afgewerkt met een soort lussig iets, lekker romantisch...

En dan nu de update van de zebravinken familie die hier woont!
Hier begon het mee, negen eitjes. Er gingen er twee kapot (zo lagen ze op de bodem van de kooi) en er zijn er twee niet uitgekomen, maar vijf wel en dus hebben we vijf lief-van-lelijkheid jonge vogeltjes. Volgens de kinderen zijn het echte 'aliens', en inderdaad, ET heeft er wel goed naar gekeken...

Deze foto is gemaakt op maandag 16 november, nu dus één week geleden. Zie je die bekjes? Vergroot de foto maar eens (er op klikken). Er zit een soort spikkeltjes patroontje op hun tongetjes en gehemelte, zou dit zijn om de ouders te wijzen op het juiste punt?? Het viel op dat alleen papa zebravink de babies voerde, moeder wist niet goed wat ze er nu mee aan moest.

Maar gelukkig is het kwartje nu gevallen en voert mams net zo fanatiek. Dit is het beeld vandaag, maandag 23 november. Ze zijn dus nu 8 dagen oud.

Aan de zijkanten van de koppies zie je de krop zitten, het lijken wel blazen vol voer. Er zijn zo te zien drie donkere vogeltjes en twee lichtere. Nu de veertjes gaan groeien is het zichtbaar. Eén vogeltje is veel groter dan de club en één is veel kleiner, ik vermoed dat die grootste gewoon een dag eerder is geboren en de kleinste als laatste. (Omdat de vogels op een kast staan en ik ze niet wilde storen bij het broeden, heb ik niet iedere dag in het nestje gekeken.) Ze maken ook al een heleboel lawaai bij het voederen, echt met de dag harder. En ik zag vanmorgen het dikste vogeltje even zijn oogjes openen, heel kleine spleetjes... En als alles goed gaat, gaan ze na twee weken de wereld buiten het nest ontdekken...ik zit klaar met de camera hoor!
Groetjes mama lieveheersbeestje.

17 opmerkingen:

Sjaantje zei

Echt knap zijn de zebravinkjes id nog niet ;-) Creatief hoor zo'n gehaakt kleedje de kids genieten er zo te zien ook van !!

Julianna zei

De deken is erg mooi geworden.Ook de kleur bevalt me heel goed.
Dat zal wel echt een drukke week geweest zijn. Nu kan je weer ebentjes doorademen :))

Een prettige week wenst Julianna

Grietje zei

Wat een heerlijke deken, ziet er lekker warm uit.

Leuk dat je foto's maakt van de vinkjes, ik was zo nieuwsgierig hoe ze er uit zouden zien.
Ik hoop dat ze het allemaal goed blijven doen, super lief die kleine beesies.

Groetjes,
Grietje

lut zei

Wat een leuke plaid! En wat een goed idee om deze eens zo te haken.

Karien zei

Ik zal ook eens naar de Wibra gaan voor acryl! Altijd handig, ervaringen van anderen. Je deken ziet er trouwens schitterend uit.

mamma oca zei

hello! I like your works and your blog, I'm sorry I canno't read your language but the photos explain a little. Yours new born are very nice! BRAVA

Franca zei

Mooi zijn ze niet, die vinkjes.
In tegenstelling tot je deken! Die is heel mooi geworden!
Wacht met jullie af, hoe het verder gaat in het vinkennestje.

Willy zei

Leuk om even bij de Zebravinkjes op kraamvisite te zijn geweest. Hoop dat ze snel zo'n heerlijk warm verendekentje hebben als jij je mooie plaid.
Groetjes

lenteroos zei

Het is maar goed dat je een berichtje bij de foto's hebt gemaakt over wat wat is want ik kan er geen voor- of achterkant van onderscheiden.
Je kleed is erg mooi en met acryl van de wibra ook erg voordelig. De Wibra zit niet zo dicht bij mij in de buurt, maar ik ga er toch eens heen, het scheelt een hele berg geld...
Groetjes van Anneke.

Vlijtig Liesje zei

Ik werd dit logje ingetrokken door de prachtige Afghan. Zelf ben ik ooit begonnen aan zo'n deken met granny squares, maar ik ben bij twee squares blijven steken.

Gelukkig heb ik er een bij de Kringloop gevonden!

Brechtje zei

Wat leuk zeg om de vogeltjes zo te volgen. Je dekentjes is prachtig en erg elegant. Heerlijke wol om mee te werken hè, ik gebruik het ook vaak. Knuffel voor je kleine kevertje.

sillie zei

oh wauw snoezig die zebravinkjes...

N(euro)otje zei

Erg leuk, die kleine zebravinkjes! Had er vroeger ook veel van (ook gewoon met 2 begonnen, gaat verder helemaal vanzelf...)
Na al die mooie gehaakte dekens hier en bij Lilian ga ik ook maar weer eens verder met mijn kleedje ;-)

Monique zei

Je kleed is fantastisch geworden. Ik vind de kleurencombinatie ook heel erg mooi.
Wat een lieve kleine pluizenbolletjes heb jij en ik vind dat de kinderen helemaal gelijk hebben, het zijn net kleine aliens ; )
Een hele fijne dag toegewenst !!!

liset zei

Wauwerdewauw wat een bericht. De bevalling van een geweldige deken en een nest vogels. TOF!! Hele mooie deken zeg.
Zin om mee te doen aan een cadeautjes/ruil/verkoop actie voor het aids fonds? Zou tof zijn!! Zie mijn blog.

Kitsch and Curious zei

Congratulations! You have won my blog giveaway!
Please email me - dollseyes[at]blueyonder.co.uk so that I can get your address.
http://kitschandcurious.blogspot.com/2009/12/winner.html

Monique zei

Wat ontzettend leuk!! Ben benieuwd naar de vervolg-foto's.