woensdag 11 november 2009

Zoals jullie wel weten, zijn de lieveheersbeestjes dól op 'gratis' én 'goedkoop'! Dus hebben we hier een abonnement op het consumindertijdschrift 'genoeg'. Leuk, inspirerend en het houdt ons bij de les. Er staan ook boekrecenties in over allerlei boeken.

Dit boek is een echte aanrader. Leven voor een habbekrats van Kath Kelly. Het is geschreven door een Engelse lerares en zij doet verslag van haar belevenissen in het jaar waarin zij (buiten de huur om) van een euro per dag leefde. Lekker om zo even in een weekeind te lezen en ook grappig. Ze doet van alles om 'onder de mensen' te blijven én om gratis eten en drinken te scoren! Zo gaat ze allerlei ateliers af die een opening hebben, werkt ze als vrijwilliger en snuffelt de kranten door (die ze ook gratis vindt in de oud papier bak van een buurvrouw) op jacht naar leuke dingen om te doen. Omdat ze maar één euro per dag uitgeeft, krijgt ze gaande weg steeds meer ideeen. En het boek heeft ook nog een leuk einde (ik heb zelf een hekel aan boeken met een open einde!). Nadat ik dit gelezen had, begon ik mij eens achter de oren te krabben, krats krats, en bedacht dat ik ook maar eens wat meer gratis dingen moest gaan doen...
Dus zijn het kleinste kevertje en ik afgelopen zaterdagochtend naar de openbare bibliotheek geweest en hebben geluisterd naar een fantastisch goede voorlees-meneer die twee kleuterboeken voorlas aan de hand van een thema. Leuk! Na het voorlezen gingen we naar de leeszaal en mochten de kinderen een kleurplaat maken, wat drinken en een paar snoepjes eten. Ze waren er serieus mee bezig. Ondertussen babbelden de ouders wat met elkaar en dronken zij de gratis koffie en warme chocolademelk (jummie!). Het kevertje en ik vonden het gezellig en leuk en volgende maand gaan we weer. Nu gaan we op zoek naar meer gratis pret, al is dat in ons kleine stadje niet makkelijk. Vanavond hebben de jongste lieveheersbeestzonen natuurlijk Sint Maarten gevierd. Ze hadden prachtige lampionnetjes gemaakt op school en zongen als nachtegaaltjes. Na anderhalf uur, begon ons kleinste kevertje te piepen dat zijn 'lijfje' zo'n pijn deed... (het rugzakje dat hij achterstevoren om had zat zó vol, het woog wel een kilo!) en zijn voetjes waren moe...dus terug naar huis en de buit bekijken. Nou, ze kunnen er echt weken mee vooruit... Wat zijn de mensen toch hartelijk en gul voor de kleintjes! (die overigens ook heel fanatiek zijn hoor!). Ik denk dat ons volgende 'gratis'-project, de Sinterklaas-intocht is aanstaande zaterdag. Ook pret voor niets. Van de zolder heb ik de sint-emmer (gratis emmer van de patatboer, ik gebruik ze als opbergsysteem; sinterklaasemmer, verjaardagsemmer, oranjefanemmer, kerstversieringsemmers, herfsttafelemmer en paasversieringsemmer...)gehaald waar de pietenpakjes en krullen pruik nog inzat en ook een zakje met nepkadootjes....heerlijk toneelspelen..

Hier is ook nog een leuk gratis grapje dat je met foto's kunt uithalen.

http://www.puricute.com/ Op deze site kun je je eigen foto's uploaden en dan in een kadertje plaatsen. Ook kun je ze opleuken met allerlei kleine plaatjes.

Daarna kun je ze opslaan (wel even Private aanvinken, anders komen ze op de site te staan) en ik hoop dat ik ze ook af kan drukken, hoe dat is gegaan, zal ik tegen die tijd wel even melden.
Hmm, mama lieveheersbeestje is een béétje kinderlijk, maar ik vindt het wel schattig...
Groetjes uit Villa Stip!
Mama Lieveheersbeestje.

13 opmerkingen:

English style zei

Wat een heerlijk stukje om te lezen!!
je schrijft het ook erg leuk, en idd als je eens wat meer in de gratis dingen verdiept, kom je denk ik een heel eind, al moeten wij het hier ook niet van ons dorp hebben, want gratis weten ze hier nog niet goed wat dat is, dus we zullen ietsje creatiever moeten zijn :-)
leuk gedaan met die foto's !!
Fijne dag gewenst!
Groetjes Yvonne

Bonjade zei

Ga je ons ook af en toe verblijden met leuke tips uit dit leuke blad.
Altijd welkom een bespaar tip.
Mooie foto's ook.
Fijne avond

Elly zei

Ik heb al veel over dit boek gelezen, maar het boek zelf nog niet, ik zal eens kijken of ze het bij de bieb hebben. Het is natuurlijk leuk om zo wat ideetjes aangereikt te krijgen, maar 1 euro per dag is wel héél erg weinig (en om bijvoorbeeld jezelf nou elke keer uit te nodigen bij iemand om te komen eten, tja... dat gaat mij wel wat te ver!Maar anders red je het toch bijna niet????) Het geeft vaak wel een boel inspiratie, getuige jouw gezellige verhaal! Ja, de bieb is echt een uitvinding hoor, zeker als er ook nog voorgelezen wordt!
En ook hier het St. Maarten achter de rug en morgen en overmorgen de intocht (dorpen liggen naast elkaar, maar houden al jaren hun "eigen" intocht-dag aan), weer feest voor de kids!
Leuk zo je foto's! Schattige afbeeldingen! Volgens mij moet je dat wel mooi af kunnen laten drukken hoor! Bedankt voor de link!
Heel fijn weekend!!!!!

jente zei

Leuk om weer over dit boekje te lezen. Er is al veel over geblogd, maar iedereen doet het op haar manier, leuk hoe je ermee aan de slag gaat! Dat geeft mij ook weer inspiratie (en motivatie)

Er zijn best veel leuke dingen die gratis zijn, zo hoop ik binnenkort met een vriendin naar een gratis repetitieavond te gaan in Z. van het Orkest van het Oosten en heb ik verschillende tijdschriften aangevraagd voor de kinderen (hopelijk op tijd binnen voor 5-12 ;-)

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
nog niet eerder van dit blad gehoord,er staan vast hele leuke tips in.En ja,die voorleesmiddagen vonden mijn kinderen vroeger ook erg leuk.Je hebt ook weer een leuke link gegeven,vind je foto's erg leuk geworden.
Groetjes, Ingrid.

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Leuk boekje. Ik las het (in het Engels) voor het hier uitgegeven was.
En het geeft inderdaad erorm veel inspiratie. Twee andere boekjes ( ook uit de genoeg) heb ik deze week in de boekhandel in staan kijken, maar die vond ik toch niet byzonder genoeg om meteen te kopen. In December komt de nieuwe Genoeg, kun jij je daar ook altijd zo op verheugen? Ook daar haal ik altijd zoveel inspiratie uit. Dochter en ik gingen naar een gratis Kerstfair( al kochten we wel wat spulletjes).
Sint Maarten daar hoor of zie je hier niks van, maar het klinkt heel gezellig.
Weet je trouwens dat jij ook veel inspiratie geeft met je blogjes? Ik lees ze met veel plezier.
groetjes, Franca.

Julianna zei

Ik heb nog nooit van dit boek gehoord. Kan zeker interessant zijn.

Hie haat het met de eitjes???

Liefs, Julianna

willy zei

Ik heb genoten van dit leuke gratis logje. Heel inspirerend.
Groetjes

Tineke zei

Wat is het weer gezellig bij je. Ik ben benieuwd geworden naar het boek, heb er onderweg in blogland al meer over gelezen. Misschien toch maar eens aanschaffen (met een gekregen boekenbon hoor). Veel plezier met je gratis en gezellig jacht...

Twa zei

Bedankt voor je boekentip. Het lijkt mij ook wel erg weinig om van 1 euro te moeten leven per dag. Maar ik vind wel dat als je wat minder tebesteden hebt, je wel creatiever wordt. Zoals de middag bij de bieb, wat een leuk idee. En nog een budget tip: om deze tijd kun je bij alle supermarkten wel je schoentje zetten, dus sleep het kleine kevertje maar mee. En meestal zijn het ook nog van die knutsel tekeningen die je moet kleuren, dus zijn ze er thuis ook nog even zoet mee. En ze krijgen ook nog wat leuks/lekkers.

Mama Monique zei

Jááá!! Het boek is goed hé? Ook ik ben er een tijdje geleden voor gevallen hoor! En om heel eerlijk te zijn? Als je er nóg bewuster van wordt, gaan sommige dingen haast vanzelf ;o)

Anoniem zei

Hm ja goedkoop is leuk, maar je moet niet gierig worden! Ik vind die vrouw uit dat boek wel gierig en een beetje 'leven op andermans zak' (uiteindelijk kost het een gallerie wel geld.) Als je brood onder je jas meeneemt keurt ook niemand dat goed natuurlijk!

MAAAR consuminderen is natuurlijk niet slecht! En leuke GRATIS dingen doen daar heb ik de afgelopen tijd ook over geleerd...

Anoniem zei

zeer interessant, bedankt