vrijdag 8 januari 2010


Het is winter. Mama lieveheersbeest strompeld in het halfdonker, 's morgens naar de basis school met de jongste lieveheersbeestjes. En dat dus vier keer per dag, en weer terug. En ik GENIET van de sneeuw! Wat een geklaag over de kou en het te dunne ijs en de gladheid..bah! Geniet er toch van, winters horen zó te zijn...
Hier nog wat leuke plaatjes van de tuin en omgeving, lekker sfeervol he? Je moet nu mooie plaatjes maken voor de kerstkaarten van volgend jaar!
ttp://1.bp.blogspot.com/_BgQ-Bzb6B8w/S0eu1UM2CkI/AAAAAAAAE-4/bETbmorQ4aI/s1600-h/DSCF8936.JPG">

Binnen is het warm, het gaskacheltje snort en ik zit op de bank gezellig te breien en te haken (tussen de bedrijven door..). Een wollige grijze sjaal met kabels is in de maak (nog 1/3 deel) en ik ben net begonnen aan een rippled afghan... Bij de Wibra hebben ze deze week de wol in de aanbieding (acryl, 3 bollen voor 2 euro), en ik bezweek voor de donkerrode kleur...

De amarillis groeit goed en de zebravinkjes krijgen steeds meer hun volwassen verenkleed. Er zijn er drie die er uit zien als hun moeder; grijze rug, witte buik en van die bruine wangetjes, en één is gewoon wit en één is er helemaal grijs! Ze maken lekkere heibel en zijn erg gezellig. Ondertussen heeft mams alweer vijf eitjes gelegd, maar omdat er overdag niemand op zit, zullen ze niet uitkomen. Ik ga op zoek naar een klein kooitje voor boven op de kast, dan kunnen pa en ma weer apart zitten.
Groetjes uit winters drenthe,
Mama lieveheersbeestje.

14 opmerkingen:

LiLi M. zei

Je kunt nog heerlijk genieten hoor, want het winterse weer blijft nog even begreep ik. Lekker met z'n allen de schaatsen onder binden! Heel veel plezier dit weekend!

Brigitta zei

Tja, het zal wel lekker zijn en er bij horen maar voor een hartpatient is deze kou toch echt niet prettig hoor, ik doe wat ik doen moet buiten en verder zit ik lekker bij de verwarming.
Maar ik zou zo zeggen: geniet jij maar lekker van de winter en voor mij wordt het vanzelf weer lente hahahaha.

Fijn weekend!

Anoniem zei

Hoi !!
Wat zien die plaatjes er mooi uit hé ??
Wat leuk dat het zo goed gaat met de vinkjes.
Een heel fijn weekend !!

Huize steen zei

Ik ben het helemaal met je eens hoor !! Het is al zo lang geleden dat we een echt winter hebben gehad !

plukdedagsandra zei

Sneeuw is mooi, maar ik heb koude voeten gehad en dat is écht niet prettig. Gelukkig heb ik nu ook sneeuwlaarzen en dat is inderdaad al een pak "anders". En te voet ploeteren vind ik ook niet erg, maar het blijft wel overal goed opletten. Hoeveel mensen ik al zien vallen heb zijn niet meer op twee handen te tellen. En voor mensen die elke dag kilometers moeten rijden en daardoor nog vroeger moeten vertrekken naar hun werk en nog later thuis zijn is het niet prettig.

Maar inderdaad. Goed ingepakt kan het best genieten zijn.
Het is een echte winter en ik denk dat dat wel weer even wennen is.

Maar lieveheersbeestje. Geniet ervan!

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
nou genieten doen we hoor,lekker schaatsen en we maken de mooiste foto's.En kou hoort daarbij, hoewel nu met die harde wind het wel heeeeel koud is.Maar het is dan natuurlijk nog fijner om weer heerlijk de warmte van binnen op te zoeken met warme chocolademelk.
Onze zebravinkjes hebben eitjes gelegd maar er word niet echt veel gebroed, dus ik ben bang dat het niets gaat worden,we zullen zien.
Fijne dag,groetjes Ingrid.

Anoniem zei

Dat ziet er echt mooi uit bij jullie.Niet dat ik nooit geen sneeuw gezien heb....maar voor jullie is het toch erg veel.
Maar de natuur ziet er dan wel prachtig uit.
Hier is nog steeds niet veel.
Leuk dat het de vogeltjes zo goed gaat.

Groetjes, Lilly

Elly zei

Buiten lijkt alles stil te staan, maar in huize Stip gebeurd er van alles zo te lezen! Fijn hè, dat breien, vind het ook zo'n lekker rustgevend werkje. Maar dat geldt ook voor stitchery en daar ben ik nu helemaal voor gevallen.
Ik ga ook zo weer even wat freubelen, heerlijk met dit weer! Fijn weekend!!!!

rosabeer zei

Door het koude weer zijn we met zijn allen verplicht om een stapje terug te doen. Dat is natuurlijk even wennen, we zijn zo gewoon om maar door te gaan. Maar de natuur laat zich niet sturen hoe graag heelveel mensen dat ook zouden willen.
Wij hebben ons ingesteld op een weekend binnen blijven en ik moet zeggen dat valt helemaal niet tegen. Heerlijk warm huis, kopje thee, kopje koffie haakwerkje, krantje. Wat wil je nog meer.
Gewoon rustig aan !!!
Nog een heel fijn weekend.
groetjes Marja.

Twa zei

Ja, geweldig he, dit weer. Ik geniet er ook zo van. Mij hoor je niet klagen hoor. Zo horen de winter te zijn. De schaatsbaan is nu ook open in het dorp dus de kids genieten volop. Ik ben benieuwd naar je zebravinkjes en je sjaal (foto's!).
Prettige zondag!
Groetjes Antoinette

Ilona zei

Zo hoort het ook, heerlijk genieten van de winterse winters. Daarvoor heet het toch ook winter? Die horen lekker koud, heerlijk schaatsen en sleeen met een dik pak sneeuw. Dat is genieten van de winter!

Lieve groet Ilona
ps ben benieuwd naar de sjaal.

rosabeer zei

Daar ben ik weer even. De groen/grijze wol komt gewoon bij Zeeman vandaan en kost maar 99 cent per 100 gr.
groetjes Marja

Crea Annemieke zei

Wat leuk dat je vogeltjes het goed maken.Je zult er wel werk aan hebben.Ik heb hier ook twee kooien en soms maken ze zo'n rommel, zitten maar te fladderen en te rommelen.Maar ik vind het ook heel gezellig, die geluidjes.Pas had ik de doktersassistente aan de telefoon, zegt ze wat hoor ik daar leuke vogelgeluidjes.
Laten we nog maar even heerlijk genieten van het winterweer.....
Nog een fijne dag met de groetjes van Annemieke

Aritha Vermeulen zei

Leuke, gezellige blog!

Groetjes: Aritha