zaterdag 6 maart 2010

Een hele week niet geblogd...

Oh, ik heb een hele week niets van mij laten horen. Het was gewoon té druk deze week....
Omdat neefje Krekel deze week één jaar geworden is, heb ik een stoffen vlaggetjesslinger gemaakt. Gewoon de lappenmand ingedoken en rood-wit-blauwe lapjes opgeduikeld en met driehoekjes aan de slag gegaan. Het kost niet zoveel tijd, ik heb op de andere kant ook nog de naam van Neef gemaakt met opstrijkbare stof. Het knippen was ongeveer een uur, het naaien anderhalf uur. En Neef? Hij is natuurlijk nog veel te klein om iets mooi te vinden, maar zijn papa en mama waren erg blij met deze slinger.
Afgelopen zondag ben ik (helemaal alleen..) naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. En dat bleef natuurlijk niet zonder gevolgen.... Al die prachtige kramen, ik heb er heerlijk lopen snuffelen en uiteindelijk ben ik hiermee thuis gekomen. Ja, alsof ik nog niet genoeg plannen heb! Maar er kan natuurlijk áltijd wat inspiratie bij! Er waren prachtige Tilda stofjes, borduurmachienes en ontelbare prachtige wolletjes, boeken en viltpakketjes....ik voelde mij als een kind in luilekkerland. En dan nog al die gezellige dames om mij heen die ook van handwerken hielden. Heerlijk! Zulke mensen kom ik in mijn omgeving zelden of nooit tegen... Eerst maar eens een paar haaknaalden met een wat dikker handvat gekocht, bevallen wel goed, maar ze zijn van plastic en dat glijd niet zo lekker. Toch nog weer op zoek naar anderen, van metaal of bamboe...met een dikker handvat.
Deze oude Knitty staat vol met leuke ideetjes en dit sokken-brei-boekje kocht ik bij de schrijfster. Die overigens ook allerlei prachtige wolletjes te koop, maar ik heb mij beheerst...Mijn (tot nu toe geheime..)voornemen dit jaar is; sokken leren breien! Zo, het is er uit. Ja, ik wil graag zo'n ouderwets opoetje worden dat sokken kan breien. Ik heb al eens een poging gedaan, maar strandde bij de hiel. Nu ben ik niet sterk in wiskunde, maar zo'n hiel patroon was gewoon abracadabra... Deze sokken beginnen bij de teen, misschien snap ik het dan beter. Het bijkomende voordeel is dat ze ook geen 'randje' aan de binnenkant hebben. En dat is nu nét wat mijn jongens verafschuwen; randjes bij je tenen. Helemaal dol kunnen sommige er van worden! Nu, ik heb mooie rode wol gekocht en ga een poging wagen. Voorlopig echter nog niet, want ik ben ook met iets anders begonnen...
Een kussensloopje met zacht gekleurde granny's. Gemaakt van 100% katoen, gekocht op deze beurs.
Ondertussen heb ik er al zes, en het moeten er veertien worden. Ze komen niet bij ons op de bank, maar ik maak het voor de verkoop. Hoe? Waar? Geen idee! Maar dit wordt het derde kussensloopje en ik ben er helemaal enthousiast van geworden! Wordt dus vervolgd...

En dan nog een huiselijk berichtje. De lente is uitgebroken in Villa Stip! Afgelopen vrijdag is er weer een piepklein vogeltje geboren, een zebravinkje.
En vandaag, één dag later, waren er nog twee broertjes of zusjes bijgekomen. Gelukkig zitten de ouders er de hele dag boven op en worden ze goed gevoerd. (dat was bij het eerste nest wel anders...) Om de groote aan te geven; ongeveer twee centimeter! Piepklein dus..en dan te bedenken dat ze na twee weken al veren hebben en uit het nest komen. ..
Kennen jullie trouwens Klein Mannetje? Hij is erg populair in groep 1, en daarom tekende onze jongste van vijf hem maar eventjes na...
Leuk he? Hij is een echte tekenliefhebber en kleuren vindt hij ook zo leuk. Sinds hij ontdekt heeft dat je prentenboeken kunt natekenen is er geen houwen meer aan!
Fijn weekeind iedereen!

22 opmerkingen:

Sjaantje zei

wow je bent lekker bezig !! Leuk dat haken...lijkt mij ook wel eens leuk om te maken als ik het nog kan. Is wel heel lang geleden dat ik dat heb gedaan. Enige tekening trouwens !!

Anoniem zei

Ik dacht al dat je in Zwolle was gebleven :))

Wat een nieuws heb je daar te melden.
Je bent weer heel vlijtig bezig geweest.

Lieve groetjes, Lilly

Heleen zei

Ha, wat een leuke post! leuk sokken boek! en wat geweldig zo'n lief klein vogeltje! En ja klein mannetje lees ik ook regelmatig voor in groep 1-2, wel een mooie tekening zeg!

Esther zei

Leuke dingen heb je gekocht en er van gemaakt. groetjes Esther.

wilmi zei

Oh, ben jaloers op dat snuffelen in Zwolle. Veel te ver weg voor mij, jammer, jammer..
Leuke dingen heb je gemaakt en dat sokken breien, moedig hoor!
Je zoontje heeft talent! Zo jong en al zo mooi tekenen, knap hoor!
groetjes, fijn weekend verder.

LiLi M. zei

Gezellige post weer! Ja, heerlijk lenteweertje, al waait het nog wel koud, maar daar hebben de zebravinkjes achter glas natuurlijk geen last van. Wat een leuk voornemen dat sokken breien, het lijkt mij ook ingewikkeld, heel veel succes. Prachtige tekening van je jongste, complimenten aan hem en voor iedereen een fijn weekend!

Sandra zei

Maar wel een heerlijk blogje vol vanalles. Leuke vlaggetjes ook!

Unknown zei

Wat een leuke materialen heb je gekocht op de handwerkbeurs.
Het boekje van die sokken breien heb ik net gezien bij een vriendin en mag ik van haar lenen als zij haar eerste paar sokken af heeft !
Ze was met haar tweede sok bezig en het eerste kindersokje was prachtig geworden, dat wil ik ook leren, volgens mijn vriendin kan iedereen het leren met dat mooie boek!
Groet Thea
Groet Thea

Anoniem zei

Wat een mooie tekening zeg. Het lijkt echt goed !!
Weer jonge vogeltjes, wat goed zeg. Hoe gaat het met de andere ??
Mooie kleurtjes voor het kussensloopje. Hartstikke goed !!
Wat leuk dat je lekker naar die beurs bent geweest. Dat lijkt mij nou ook wel wat.
Een hele fijne dag en nog gefeliciteerd met jullie neefje !!

* Marinda * zei

Leuk die vlaggenslinger. Ik ben ook aan een slinger begonnen, maar heb nog niet zo'n grote voorraad stof helaas ;)
Naaide jij het lint later op de vlaggen of deed je het lint in de vlaggen? Ik denk dat het lint erop mooier is zeker?

Die kleine zebravinkjes zijn errug schattig. Nu maar hopen, dat er geen katten in de buurt van ze komen!

groetjes,

Ruth H. zei

You say the nicest things when you visit my website. Thank you! (Dank u wel!) I am glad you liked the skirts, they were very fun to make. I do not know very much about photography, but I have a wonderful photo editing tool, which makes my poor pictures look much better: www.picnik.com.

I hope you have a good week!

Annemiek zei

Wat een gezellig logje! Die vlaggetjesslinger is geweldig! Staat ook nog op mijn lijstje-met-dingen-die-ik-ooit-wil-maken... En ja, ik wil ook ooit nog leren sokken breien.

Dat vogeltje is echt zoooo schattig!

crea annemieke zei

Wat een mooie aankopen heb je gedaan in Zwolle,kan je lekker gaan freuebelen, haken en breien.De vogeltjes doen het goed bij jullie......leuk om van zo dichtbij mee te maken.
De zon schijnt hier heerlijk en ik ga snel aan de slag.....
Fijne dag nog met de groetjes van Annemieke

Corina zei

Leuke dingen heb je gekocht en je zebravinkjes vind ik zo lief!!
Groetjes Corina

Splashes of Pink and Mint zei

Wat jammer toch dat we elkaar niet tegen gekomen zijn in Zwolle, had het echt helemaal geweldig gevonden. Volgende keer spreken we wat af hoor!
Super is je slinger geworden zeg! en je kussen.... owww dat wordt ook een plaatje! Wat leuk dat je ze gaat verkopen! Begin je toch gewoon eerst eens op je blog met het laten zien wat je verkopen wilt, kun je later altijd nog een webwinkel openenen. Je kunt natuurlijk ook op fairs gaan staan. Spannend hoor, ben benieuwd!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
basiclabelSweden zei

Wat een heerlijke dingen, fijn toch dat je zo lekker bezig bent! Ik denk ook dat de meeste blogsters in het voorjaar druk zijn, heerlijk naar buiten als we kunnen! Wat super lief dat vogelnestje, zo leuk dat nieuwe leven.

liefs bellavien

Brechtje zei

Wat een heerlijk bericht schrijf je. Ik zit hier gewoon te genieten achter mijn beeldscherm. Het is net of ik bij je aan de keukentafel zat met een kop koffie en we even bij zaten te kletsen...Heerlijk! Heb je de haaknaalden van Clover wel eens geprobeerd? Die gebruik ik met heel veel plezier. Ze zijn ook wat dikker om vast te houden en haken fantastisch! Fijn weekend.

lenteroos zei

Ik heb afgelopen winter ook een sokkenbreiboek gekocht om te proberen sokken te breien maar ik ben er niet zo goed in. Werd helemaal kriegel van die vijf breipennen. En het schoot voor geen meter op. Nu zei mijn schoonzus dat zij ze breit met een rondbreinaald. Later kwam ik een boekje tegen van een knifty knitter en daarmee schijn je dus ook sokken te kunnen breien. Ik moet beide methoden nog uitproberen maar wil dat dit jaar wel gaan doen. Ben benieuwd hoe het jou vergaat...
Succes,
Anneke.

ria zei

Hallo,

volg je blog al een tijdje maar nog nooit gereageerd! Volgens mij woon je ergens in het noorden des lands toch? weet nog wel een leuk adresje voor je waar je je zelfgemaakte spulletjes kunt verkopen. Mocht je interesse hebben neem dan maar contact op.

ik blijf genieten van je blog! groetjes Ria

muchodinero zei

Succes met het sokken breien, ik ben er helemaal verslaafd aan geraakt. Als je er nog niet uit komt met de hiel moet je eens op knittinghelp kijken, daar hebben ze een video hoe ze de hiel van een babysokje breien. Zo heb ik het geleerd, ik bleef ook altijd steken bij de hiel. Ik mis nog de veranda en de schommelstoel, voor de rest dus een breimuts ;-)

Anna zei

leuk die Granni's hé? en zo verslavend...Ik ben begonnen om een sprei ermee te haken en heb er ong. 220 nodig...Ik heb er nu al 90stuks gedaan!!!
heerlijk ontspannend!
groetjes