woensdag 21 april 2010

De kersenboom bloeit!Ja, de lente is toch echt begonnen hoor, al was het gisteren en vandaag zó koud dat we de dikke winterjassen weer aan hebben, de tulpen zijn op hun mooist en zoals je kunt zien, daar genieten we erg van! (ons kleinste lieveheersbeestje lijkt er helemaal van weg te dromen...)!


En het állemooiste is onze bloeiende kersenboom. Hij (of zij) staat er weer schitterend bij en nodigt uit tot het maken van foto's met enthousiaste fotomodellen...

Ter vergelijking; hieronder zie je het model met de boom vorig jaar deze tijd. (toen hadden we dus al korte mouwen aan...!).
Mal hoor, de heg was toen al veel groener, de roos (vooraan rechts) en de druif (vooraan links) al uitgelopen en de narcissen nog in bloei (die zijn nu al uitgebloeid)... Het is toch ieder jaar weer een beetje anders. Maar de kersenbloesem blijft, als een soort ijkpunt van de lente..


En hier de boom twéé jaar geleden, wat een kleintje nog he? En helemaal niet veel bloessems...
Ik heb de jampotjes al verzameld om kersen jam te maken, van die leuke potjes met roodwit geruitte dekseltjes, gekregen van fanatieke jam-eters (haha, oma en opa, jullie doen goed je best hoor! Jullie krijgen natuurlijk ook een potje jam als het zover is.).

Maar dan nog een heel iets anders, gisteren kregen we te horen dat onze woning door de woningstichting eindelijk wordt 'geupdated'! We krijgen spouwmuurissolatie (zie bovenste plaatje) en écht HR dubbelglas.... en zelfs de zolder gaat geïsoleerd worden met 10 centimeter dik issolatie materiaal! Ook de douche krijgt wat aanpassingen en de wc gaat geheel gesloopt worden en dan komt er een nieuwe pot en tegels.. De buitenboel gaat geschilderd worden en we krijgen een nieuwe vliesotrap en dakraam op de zolder.
Zomaar, zonder huurverhoging, voorlopig althans...
Toevallig lees ik net het boek van de No Impact Man, over een man die met vrouw en kind in New York woont en een jaar lang een poging doet om een heel kleine voetafdruk achter te laten in de wereld...daar dacht ik dus aan. Ik hoop dat wij ook minder hoeven te stoken als alles geïsoleerd is. Bewoners met centrale verwarming kunnen ook nog een zonneboiler huren! (wij hebben een gaskachel en die houden we voorlopig).
Het hele project moet in oktober 2011 klaar zijn, dus dat duurt nog wel even. Ik hou jullie op de hoogte!
Groetjes, mama lieveheersbeestje.

13 opmerkingen:

Franca zei

Grappig, hoe het boek bij iedereen een impact heeft. Iedereen denkt er in ieder geval eens goed over. En meestal komt er een kleine(of grote) verandering van. Geweldig dat een boek dat teweeg kan brengen! De kersenbloesem is prachtig.
Jaren geleden hadden wij een prachtige oude kersenboom vlak voor ons slaapkamerraam. Helaas kwam ik op een dag uit het werk,om te ontdekken dat opa de boom omgezaagd had. Er kwamen toch niet veel kersen meer aan, zo redeneerde hij. Het doet me nog pijn als ik er aan denk. We hebben weer een klein boompje geplant, maar of die nog ooit tot het slaapkamerraam zal geraken...

Granny's Place zei

Ik ken het boek niet, maar zo te horen is dat een gemis. Wat fijn zeg van je woning, dat zal zeker wel gaan schelen alhoewel je ook een tijdje weer in de rommel zit, maar voor een goed doel. Grappig om te zien dat eenzelfde tuin toch ieder jaar anders is he! Ik had gister gewoon een topje aan en af en toe een vest toen ik aan het werk was in de tuin, kan je nagaan hoe het verschilt!
Groetjes Madelon

Anoniem zei

Hallo,

nou zeg,dat is niet gek met de woning.
Watleuk, dat bij jullie al wat bloeit.
Ik was net in de tuin....niets te zien!!!

Groetjes, Lilly

Ilona zei

Wauw zeg wat een mooie kersenbloesem zeg! Als ik dit zo zie dan zou ik ookwel zo'n prachtige boom in mijn tuin willen hebben, helaas is het bij ons allemaal bestraat, heeft ook zo zijn voordelen hoor.

Lieve groetjes Ilona

wilmi zei

Lief lieveheersbeestjesmama, wat een schattig jong fotomodelletje heb je toch, ik moet het toch iedere keer weer even zeggen hoor! Hij staat erbij alsof hij de boom wel een grote kroel wil geven, haha..
Maar hij is mooi, je kersenboom, of je al die potjes vol zal krijgen, ik weet het niet hoor, geen idee wat zo'n boom opbrengt aan vrucht.
Ja, de impact man, heb ik ook van gelezen! Jij leest vast ook de "genoeg" (?) daar stond een artikel in. Boeiend. Ik doe mijn best, maar ben bang dat onze voetstap toch best groot is jammergenoeg..
Hee, en dat wordt wel een rommeltje bij je straks, met al dat renoveren en verbouwen? Maar inderdaad, isolatie is niet verkeerd! Succes met alles!
groetjes,
Wilmi

jente zei

Heerlijk hè, hoe de tuin weer helemaal groen en 'bloemig' wordt. Vooral bloesem in je fruitboom is altijd genieten, denkend aan al het lekkers dat er het jaar ervoor in zat :-) Wat zit je jongste heerlijk bij die tulpen trouwens..

Fijn dat jullie woning zo grondig onder handen wordt genomen, dat scheelt waarschijnlijk flink in de stookkosten! Wel even flinke rommel, maar ja, dat hoort erbij. Ik heb me op de valreep ook nog aangemeld voor het boek, het lijkt me erg interessant om te lezen.

Groetjes Jente

wilmi zei

haha, ik denk dat je me verkeerd begreep... ik heb het boek niet gelezen, maar een artikel erover..
ben wel met een ander boek bezig, ook uit de genoeg: domweg gelukkig in de kalverstraat.
Ook interessant! Maar ik doe er lang over, tijdgebrek :-(
groetjes hoor, en leuk zo'n lange reactie :-) !!

Grietje zei

Wauw zeg! Ik wist niet dat zo,n boompje zo snel kon groeien, wat is ie moooooi *wilt nu ook een kersenboompje*

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een prachtige kersenboom hebben jullie in de tuin en nu maar hopen dat de jam lekker smaakt.
Heerlijk dat je huis opgeknapt wordt, wij hebben het net achter de rug.
Zolder geisoleerd, nieuwe kunsstof ramen en deuren maar o zo mooi , spouwmuurisolatie, de dakranden zijn geverfd. Net voor de kerst kregen we de nieuwe deuren en ramen en we hebben er met de koude winter meteen al van kunnen profiteren, de was was binnen één dag droog.
Volgens mij hebben we het nu gehad, ik ben er heel erg blij mee maar het was af en toe wel afzien maar het resultaat is prachtig !
Groet Thea

Mama Monique zei

Wat is die kers mooi hé?!

rosabeer zei

Ik ga zeker ook op zoek naar het want ben toch wel nieuwsgierig geworden. Ik ben hier al een hele tijd niet langs geweest, ik heb door het mooie weer en een pup in huis veel minder tijd om eens even achter de computer te gaan zitten. Dus heb ik veel in te halen. Daar ga ik nu dan ook mee verder.
groetjes Marja.

miss Potter zei

Your child has a smile that illuminates, adorable!

Beautiful tulips, in fact alive in olanda :D

Sandy

miss Potter zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.