zondag 30 mei 2010

Het is vandaag echt hopeloos weer..de regen klettert op het terras en het ziet er niet naar uit dat het vandaag nog droog wordt... Tijd om te bloggen! Ik vertelde jullie over het boek dat ik gelezen had van de 'no-impact man'. Daarin beschrijft hij een eindeloze zoektocht naar een boodschappennetje. Hij zag ze in zijn studietijd in Parijs en bedacht dat zo'n tasje een mooi alternatief was voor een plastic zakje van de winkel. Ha! Ik bedacht mij toen, ik heb nog een oud haakboekje van Phildar waar zo'n gehaakt tasje instaat. Ja, uit 1982 nog wel...


Dus snel even langs de kringloop en daar kocht ik deze bollen katoenen garen voor 1 euro per bolletje. Een haaknaald gezocht en aan de slag.


Ziehier het resultaat... Ik heb de tas de hele week al in gebruik (het regende toen nog niet), en hij bevalt prima. Het hengsel heb ik zo lang gemaakt dat in het over mijn schouder kan hangen én schuin om mijn andere schouder. (In het orginele patroon hadden ze een handvat van bamboe gebruikt.) Terwijl ik hier mee bezig was,ontdekte ik nog veel meer van dit soort haakpatroontjes op het internet. Maar ja, de no-impact man deed niet aan handwerken...
Zit de regen jou ook thuis te houden? Dan hier nog een paar leuke handwerk linkjes.
*(http://cache.lionbrand.com/ Hier moet je je even registreren, maar dan zul je je ook nooit meer vervelen! Alle patronen zijn wel in het engels. Ik ben helemaal dol op de gehaakte sjaals....
*http://classiceliteyarns.com/pattern_intro.php#Free Ook dit is een site van een amerikaanse garenfabriekant, met veel mooie patronen, ook gratis patronen.
* http://attic24.typepad.com/weblog/ Deze engelse dame houdt een blog bij waar ze haar prachtige kleurrijke haakwerk laat zien. Als je van kleurtjes houdt is dit een inspiratiebron..
* http://grietjekarwietje.blogspot.com/search/label/Haken%20en%20breien Hier blog Grietjekarwietje en er staan heel leuke patronen in het nederlands op. O.a. een leuke paddenstoel (staat op mijn lijstje)...
*http://www.canadianliving.com/crafts/knitting/canadianlivingcoms_most_popular_knitting_patterns.php Op deze canadese site staan ook onnoemelijk veel patronen, weer in het engels, o.a. een Audrey Hepburn popje.
* http://crealientje.blogspot.com/ Crealientje is een leuke blog van een hakende dame waar ook leuke haakideeen en links op staan.
* http://oompaloompawereld.blogspot.com/ is ook een nederlandse blog, van een dame die fantastisch kan naaien, maar ook allerlei andere creatieve projecten heeft. Heerlijk om even te bekijken.
En hou je meer van meubels opknappen en verbouwen, dan zijn dit leuke sites om eens even door te lezen;
Ik denk dat jullie je tijd zo wel weer door komen...
Groetjes van uit een druilerige Villa Stip!
Mama lieveheersbeestje.


9 opmerkingen:

wilmi zei

Leuk, de impact van het boek op jou!
Ik kan niet haken, alleen maar gewone steken, van vroeger. Maar ik heb al zoveel hobbys,dus ik houd het maar bij kijken naar al dat moois bij anderen!
Leuke tas hoor, en ik ga ook nog snuffelen op de linkjes.
groetjes vanuit een druilerig hier.

English style zei

Ik houd het ook bij kijken, wat ik ook leuk vind, al ben ik wel "jaloers" in de goeie zin van het woord, dat je dit zo ff in elkaar haakt, hij is super leuk !!!
Ik doe het je helaas niet na, misschien als ik ooit eens wat meer rust van binnen krijg, ben altijd onrustig en ongedurig en dan lukken dit soort dingen niet
groetjes, enne hier schijnt inmiddels de zon, ben net al even wezen wandelen met dochterlief
Yvon

Huize steen zei

Leuk tasje !! Hier schijnt nu eindelijk de zon na een zeer druilerige dag.

Anakien zei

Een leuk tasje, zo eentje heb ik ook gehad, vroeger!
Enig dat je'nem zelf ge(m)haakt hebt.
Kom niet zoveel meer toe aan die dingen, marr leuk al die tip-sites!
groetjes
Anakien

Esther zei

Leuke tas. groetjes Esther.

Franca zei

Kijk een muts, dat lukt nog. Maar zo'n superleuk tasje!
Je bent geweldig!
Het ziet er super uit, werkt goed ( door je aanpassingen) en je gebruikt het echt! No-impactman...eat your heart out!
Dat doe ik ook..Hihi.
groetjes, Franca.

scrappy jen d zei

Geweldig tasje!
Ik kan me dihaakboekjes heel goed herinneren! Mijn moeder haakte ook altijd alles wat los en vast zat en de garens kwamen standaard bij de Phildar weg! Gelukkig is de regen verdwenen, he?
Lieve groetjes, Jen.

Anoniem zei

wat een leuk tasje heb je daar gehaakt.
Bij ons is het weer ook nog steeds slecht :(

groerjes, Lilly

Jayne zei

Looks Great! :)
-Jayne