vrijdag 21 mei 2010

Veel blogberichten komen er hier niet los in Villa Stip, de lieveheersbeestjes hebben het druk met van alles en nog wat! Zo is er de tuin, de moestuin, verjaardagen, oppaskinderen, voorlezen op school, luizen zoeken op school, boekjes uitlenen op school en gymnastiek...pfft! En dan hebben we ook nog een gezellige uitwisselingsstudente uit Spanje, die hier een kleine week logeert. Ze zou eigenlijk met haar klas al maandagochtend komen, maar ja, een stofwolk teisterde het luchtruim, dus dat werd pas woensdagochtend. Ze doen samen allerlei uitstapjes en zijn vandaag naar Amsterdam met de bus, terwijl ze ondertussen nog Batavia stad en dat grote schip gaan bekijken. Gisteren gingen ze op de fiets naar Giethoorn, kanoën en weer terug (44 kilometer in totaal!) en zo gaat dat maar door. Al met al hebben ze heel veel lol! Tussen de bedrijven door heb ik nog een kadootje gemaakt voor een jarige buurvrouw. Kokers gemaakt van oude dozen, een theedoek, handdoek en badkamermatje er omheen gedaan (met wat plakband vastgezet), een vaatdoekje er bovenin, wat snoepjes en vogeltjes en klaar is kees! Ik heb het verpakt in doorzichtig folie en het lijkt eigenlijk wel wat op een luiertaart.
Nu maar hopen dat ze het leuk vindt...
We hebben tijdens de vakantie nog een leuke legosite gevonden! Hier staat op de één of andere manier altijd de kamer vol met lego gedurende vakanties.. Dit is de site met mooie bouwtekeningen; http://www.creative.lego.com/en-us/FamilyTime/buildinginstructionssecret/BuildingInstructionsBox Secret.as .
Ik hoop dat de link lukt, anders moet je even googelen...

En dan nog een andere site die tot inspiratie leidt..heerlijke hapjes zijn hier te vinden met smakelijke foto's. Heel anders dan die hierboven... Onze jongste proeft hier een heerlijke scone met citroenglazuur er overheen. Nou dat vond hij dus niet lekker haha! Wij wel, heerlijk!
www.tammysrecipes.com/node is de site van Tammy's lekkernijen.

Ik heb ook het Amish wittebrood gemaakt en dat was ook al zo lekker. Echt een site om heerlijk door te neuzen.
Veel kook en eetplezier dit weekeind!
Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

9 opmerkingen:

scrappy jen d zei

Hoi lieve mama Lieveheersbeestje,
Allereerst bedankt voor de leuke lego links en het heerlijke recepten link! Ik mag ook graag bakken: heb gisteravond nog een heerlijke appeltaart gemaakt, want tja...met de Pinksteren voor de deur moet er wel iets lekkers in huis zijn!
Het cadeau voor de jarige vind ik erg mooi! Wat een idee!
Lieve groetjes, Jen.

Huize steen zei

Hihihi wat een leuke foto !!

Crea Annemieke zei

wat een enig kado voor de buurvrouw, weet je wat ik jammer vind , dat ik die buurvrouw niet ben!!!!
Daaaaaag
groetjes Annemieke

Anoniem zei

JA ik moet ook zeggen,dat ik graag je buurvrouw zou willen zijn :))

Nou zeg, je hebt dus wel genoeg te doen op het ogenblik.

Prettige pinksteren, Lilly

wilmi zei

Bedankt voor de links, en hij kijkt een beetje zuur, die zoon van je.. de citroen zeker?

Twa zei

Ja meid, dat met die vrijwilligers klusjes komt me heel bekend voor. Het is allemaal kleine moeite hoor, maar al met al heb je er zowat wel een week taak aan. Maar ja, zonder vrijwilligers gebeurt er ook niets. Ik ga je link's ook even bekijken hoor, ik ben gek op lekkere dingen maken (het moet alleen wel een beetje vlug klaar) en die site voor de legeo is wel wat voor de jongens, ze hebben zelf vaak geen inspiratie om iets te bedenken. Nou, succes verder met al je dingentjes.
Groetjes Antoinette.

Vlijtig Liesje zei

Je buurvrouw is er vast heel blij mee. Je kunt zien dat er aandacht aan besteed is!

En bedankt voor de legotip. Handig.

Elly-My Everyday Things zei

Hahaha, dat gezicht spreekt boekdelen! Nou, dan lust ik wel een stukje hoor, ben gek op citroendingen! Je kado is trouwens super leuk zeg, wat goed bedacht!
En verder... gewoon lekker bloggen als je tijd en zin hebt, geldt ook voor hier hoor! Idd de tuin begint nu ook z'n aandacht op te eisen en in Juni is er van alles op school te doen, die maand vliegt gewoon voorbij!

Mama Monique zei

Nou... de legosite is al opgeslagen hoor! ;o)

Zal ook snel even een kijkje emen op de baksite. Amish zeg je... ben benieuwd!!