maandag 10 mei 2010

Mama Lieveheersbeestje stond in het zonnetje!

Gisteren was het moederdag en dat gaat hier in Villa Stip natuurlijk niet ongemerkt voorbij! Eerst een lekker hapje op bed en na wat luieren mocht ik naar beneden komen waar de geurende ovenbroodjes al klaar stonden voor de brunch samen met vier (!) heerlijke...haringen! Ja, mijn mannen weten wat ik lekker vind hoor! Gelukkig houd het oudste lieveheersbeestje ook ontzettend van haringen en de één na oudste ook, dus hoefde ik niet alles alleen op te eten..
Ik heb ook nog leuke kadootjes gekregen, al roep ik altijd dat dat niet is waar moederdag om gaat natuurlijk. Manlief gaf een mooie bos rode rozen en een doos Merci schocolade,
dochterlief een mooie schaar en roze beker met daarop; 'I love ma',


de jongste heeft op school een mooi potje versierd met gekleurde, uitgeprikte hartjes en daarin zaten twee theezakjes met hartjes er aan en vier hartensnoepjes (als dat geen echte liefde is!).

Oh, ook deze grote placemat heeft hij voor mij gekleurd. De hele week heeft hij er over gedaan, en ik had al wat adviezen moeten geven over welke kleuren het broodje moest hebben en zo...maar dat mocht de pret niet drukken! Het kadootje had hij keurig geheim gehouden, en er zat ook nog een mooie tekening bij en een oefenblad met de M en het woord mama.

Ook onze tienjarige is aan de slag gegaan met de 'm', en hij gaf mij dit spijkerschilderij! Leuk voor in onze rode keuken! Van de zoonlief van dertien kreeg ik de grote beker met de egyptische dame er op, om heerlijk grote bakken thee op te slobberen! Ook heeft hij zorgvuldig uitgekozen tubes verf gekocht, goed he? Hij kijkt altijd naar wat iemands hobby's zijn en zoekt daar dan zelf kadootjes bij...dat wordt later nog een galante man haha! (kan zijn zus nog niet geloven..)

Na dit heerlijke feestgedruis besloten we de beentjes even te gaan strekken. Dus (het was droog), op de fiets naar het mooie Havelte. (ongeveer 11 kilometer) (met vijf jarige kleuter achterop dus, pff, maar het viel mee hoor!) Daar aangekomen zijn we de vlindertuin gaan bekijken. Dat was niet zo heel duur, 5 euro voor volwassenen en 3,50 voor de twee jongsten die mee waren. Maar de tuin was ook niet groot. Hadden mijn mannen eerst nog wat tegenzin (vrouwengedoe hoor; vlinders bekijken), na een minuut of vijf waren ze helemaal om! En toen bleek dat de vlinders ook óp je gingen zitten waren ze helemaal blij! We zijn er een uur geweest, helemaal weer opgewarmd (het is daar broeierig en zo'n 30 graden) en uitgerust. En klaar voor de volgende bult. Ja, er zijn hier wel wat heuveltjes, dat komt door de gletsjers uit de ijstijd, die ook de stenen van de hunnenbedden meenamen. Eerst even naar het theehuis en de superleuke speeltuin daar, dat duurde natuurlijk weer drie kwartier want die speeltuin was heel groot!
Daarna zijn we nog naar de hunnenbedden zelf gefietst (twee minuten maar hoor). Onze kinderen vinden het iets heel gewoons (ik vroeger ook) want ze komen hier wel vaker, maar het zijn toch wel heel bijzondere monumenten. Je kunt er heerlijk op klauteren en er onder door gaan, al is het wel opletten geblazen. Hier laat ons jongste lieveheersbeestje even zien hóe die hunnenbed bouwers te werk gingen.Tja, zo'n keitje is toch wel een kilo of 10000!
Daarna zijn we weer naar huis gefietst, en we waren er om half zeven weer. Leuk om zulke tochtjes te maken! We hebben er nog twee in de planning zitten...
Over planning gesproken, de zebravinken doen duidelijk niet aan gezinsplanning, die hebben alweer babies gekregen! Moet je die buiken zien, ze hebben echt niet te klagen want pa en ma zebravink zorgen heel goed voor ze! Overigens, ze schelen een dag, deze twee. Zie je het verschil in grote? Ongelovelijk maar waar; over twee weken zien ze er net zo uit als pa en ma...
Als je hier goed kijkt zie je rechtsonder een kleintje dat zich uit zijn eierdopje worstelt. Dat hadden we nog nooit gezien, maar ik had de kooi op tafel staan om het eten en water te verschonen, toen dit plotseling gebeurde..het is overigens een vrolijke zesling geworden. Ik hoop dat er ook wat meisjes (popjes) bij zitten, want ik zit dik in de heren. De eerste keer hadden we twee meisjes-drie jongens en het tweede nestje waren vier jongens.. Overigens hebben we één witte en ik heb hoop dat er hier ook een witte bij zit.
We hebben hier de kaarsjes weer aan, de kachel is nog steeds niet uit de vesten hangen nog gewoon over onze schouders...brr...! (deze kaarsjes zijn van Action, 0,75 cent per stuk...).
Ik wens jullie een warme, zonnige week toe! (je weet maar nooit!)

10 opmerkingen:

wilmi zei

Wat een gezellig verhaal weer bij je! Ook jij bent goed in de watten gelegd op moederdag! (hàringen 's morgens!?) Leuk he, die zelfgemaakte dingen.. Jongste van ons had er ook een liedje bij, heerlijk, je zou smelten!
Zeg, die zebravinkjes, houden jullie die allemaal zelf? Dat wordt toch zo zachtjes aan wel overbevolkt dan of niet? Ze zijn goed vruchtbaar in ieder geval!
Wat leuk dat je vlak bij de hunebedden zit. Wij zijn er vorig jaar voor het eerst geweest! (haha, wij hebben hier weer heeeel veel strand..)
groetjes weer en een fijne (vakantie?) week nog!

Anakien zei

Gezellige dag hebben de fam. Lieverheersbeest er van gemaakt!
En erg leuke zelfgemaakt cadeautjes van de kids.

Het was gisteren inderdaad nog wel lekker weer om er even op uit te gaan.
Hier kwam zelfs de zon een tijdje schijnen.
Gezellig om over zo'n dagje te lezen, lieverheersbeestje!

mEET zei

wauw, wat gaaf die zebravinkjes! en leuk he zo'n heerlijke moederdag! lekker nagenieten. en wat een sterk mannetje! hahahaha, dat gezicht van hem! :)

Franca zei

Wat een heerlijke moederdag. Voor het hele gezin. En wat een lieve cadeautjes!
En die vogeltjes in huize lieveheersbeestje weten van geen ophouden.
Bij de eerste dacht ik nog : gaat dat wel lukken? Nou, hoeveel hebben jullie er nu al?
Ik wil je nog even extra bedanken voor je lieve reactie op mijn blogje. Rustig, maar zeker beginnen lijkt me geweldig. Ik laat wel horen hoe het gaat. Super knap trouwens dat je zoveel bent afgevallen!
Wil je ook verklappen hoe?
Ook hier nog verwarming, dikke truien en kaarsjes. Vandaag gaat de verwarming op vol ( normaal niet boven 18 graden) omdat mijn vader op visite komt. Ik verheug me er al dagen op.Nogmaal bedankt voor je reactie, en je gezellige blog.
groetjes, Franca.

Huize steen zei

Lekker verwend met moederdag dus !!

Twa zei

Oooo, wat had je een gezellige dag! Leuk zo met het gezin op de fiets. Hier zijn ook alle fietsen weer na gekekeken en startklaar voor het mooie weer. (nu alleen het mooie weer nog). En wat heb je lieve kadootjes gekregen van de kinderen. Ik vind die zelfgemaakte creatie's toch wel altijd het leukste. Zo schattig. En weer gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Wat doe je met al die jonkie's? Verkoop je die allemaal? Want het worden er wel een beetje veel zo denk. Maar wel schattig hoor.
Groetjes Antoinette

Elly zei

Zo te lezen was het een heerlijke moederdag! Zelfgemaakte kadootjes blijven toch ook het leukste hè! M'n middelste is helemaal geen knutselaar, maar had toch zo ontzettend z'n best gedaan! En m'n dochtertje, tja, die vind het prachtig om wat te freubelen.
Maar je ontbijt met haringen???? Poeh, geloof niet dat ik die op m'n nuchtere maag weg zou kunnen krijgen hoor, hahaha!!!
Leuk ook je foto's van de eitjes en jonge vogeltjes. Het gaat goed in huize zebravink!
Geniet nog even lekker van de vakantie!
Groetjes Elly

Mama Monique zei

Wat een heerlijk en lieve verwennerij! Heb mijn gifts nog niet eens op mijn blog gezet. Toch maar eens doen! ;o)

Vlijtig Liesje zei

Leuk al die foto's! En je hebt leuke cadeau's gehad zeg.

Ingrid. zei

Wat een heerlijke dag en geweldige cadeautjes !
Groetjes van Ingrid.