zondag 13 juni 2010

voor een papa die echt alles al heeft...of misschien met weinig al heel tevreden is!

Ja, als je papa jarig is en hij weet écht geen kadootje, dan ga je gewoon lekker aan de slag met meel, eieren, glazuur, m&m's, decoraties, chocolade en slagroom...En dan maak je deze SUPERTAART voor de jarige!En papa was heeeeel erg blij met dit prachtige zelfgemaakte Kado (mét hoofdletter!) Recept:voor het basisbeslag is 2 x het recept voor biscuitbeslag gebruikt. We vulden een laagje beslag in een ronde springvorm, daarna een halve tulband vorm en als laatste een kindervormpje van een gedraaid kransje. Dit laatste was natuurlijk ook eerder gaar. BISCUITBESLAG 4 eierdooiers + 35 gram suiker kloppen tot een dikke crémeachtige substantie In een vetvrije kom 4 eiwitten + snufje zout heel stijf kloppen.Tijdens het kloppen geleidelijk 55 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toevoegen. Schep het eiwit met 2 theelepels citroensap of citroenrasp (wat je zelf lekker vind) op de dooiercréme. Zeef er 60 gram bloem en 40 gram maïzena boven en spatel alles luchtig door elkaar. Bakken in de ingevette vorm op 165 graden (hetelucht oven 150 graden!) in ongeveer 30 á 50 minuten (licht ook aan de oven, mijn hetelucht oven deed er 35 minuten over). Er gaat dus geen vet in deze taart, maar als je hem gaat decoreren heb je wel vier pakjes slagroom nodig die je kunt kloppen met wat klopvast. Je kunt de taart een paar maal doorsnijden en vullen met een flinke laag slagroom, wat jam, vruchten of een cremevulling. Wij hielden het bij slagroom, dat vonden alle kinderen ook lekker.Je kunt de taart bestrijken met slagroom of glazuur en mooi laten versieren met allerlei korreltjes en snoepjes. Deze taart smaakt heerlijk fris en licht en is ook lekker met aardbeien of zo...hmm!
Fijne week toegewenst!

14 opmerkingen:

Juud zei

mmm lekker zeg!!!!!!! dat ziet er mooi uit!!!!!!

LiLi M. zei

Nog van harte gefeliciteerd! Dat was vast lekker smullen!

Franca zei

Nog van harte gefeliciteerd!
Wat een supertaart!
Zo maak je een vader blij.
Er zit trouwens vast een liefhebbende vrouw achter. De taart begint bij een best lastig basisdeeg,en gebruik van eerst een springvorm,dan een halve tulbandvorm en tot slot een kindervormpje, komt ook niet zomaar in je op.Een fantasties familieproject kreeg deze vader kado!

Sjaantje zei

Gefeliciteerd !! En wat een heerlijke taart !!!

Corina zei

Nog van harte gefeliciteerd!
Bedankt voor het lekkere recept,. echt is echt een super papa taart geworden!Zo mooi versierd ook!
Groetejs Corina

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van Papa!!!

Hij houd wel van zoetigheid??

Dan was dit een schot in de roos!

Fijne week, groetjes van Thea

Loveforpiemonte zei

Wat mij betreft kan daar geen kado tegen op .. als ze zelf echt zo'n moeite doen iets moois (EN LEKKERS) te maken is dat het mooiste kado wat je kan krijgen!!!!
Enne nog gefelciteerd,
groetjes Madelon

Vlijtig Liesje zei

Een prachtige taart! En het recept ga ik uitprinten, dat kom vast nog van pas.

scrappy jen d zei

Nog van harte met de verjaardag van papa Lieveheersbeestje!
Wat een geweldige taart!
Echt een kunstwerk!
En wat lief het recept te delen met ons!
Lieve groetjes, Jen.

Anoniem zei

nog van harte gefeliciteerd.

Nou die taart ziet er toch heel lekker uit. Zal best goed gesmaakt hebben

groetjes, Lilly

Aritha Vermeulen zei

Ziet er uit als een echte feesttaart! leuk gemaakt en mooie foto's.

Nog van harte gefeliciteerd. Gezellige dag gehad?

Twa zei

Nog van harte gefeliciteerd met je man! En die taart ziet er echt super lekker (zoet) uit. Dat is toch veel leuker als een gekocht cadeau.
Groetjes Antoinette.

Splashes of Pink and Mint zei

Hmmm... het water loopt me in de mond! Ziet er echt heerlijk uit en vooral de topping van liefde maakt 'em extra lekker!
Nog gefeliciteerd!
En ik hoop dat hij vandaag weer verwend is met zelfgemaakte knutsels voor vaderdag, dat blijven toch altijd de mooiste kado's!
Fijne zondag!

mevrouw Duck zei

Mooi hoor, en wat een creatief kind.