woensdag 16 juni 2010

Zomer en creatief zijn...

Het is zomer, heerlijk! Ik weet niet of ik dit heel warme weer nou zo lekker vind, maar ja, klagen hoor je mij niet hoor! Er zijn toch veel ergere dingen in deze wereld niet waar? Zoals een ziek meisje dat in een ziekenhuis moest liggen. Van een paar restjes en een stukje oud laken heb ik dit kussentje voor haar gemaakt.
Nee, ik heb het niet zelf bedacht hoor, er stond een mooi voorbeeld op deze site.http://www.youcanmakethis.com/info/featured-products/Personalized-Name-Pillows.htm.. Het patroon heb ik niet besteld, maar gewoon nagemaakt naar eigen inzicht. Het meisje vond het heel leuk, gelukkig! Nog meer naaiwerk en recycling heb ik afgelopen weken gedaan;

*Witte gordijntjes en valletjes gemaakt voor mijn (de hele dag in de zon liggende) slaapkamer. Het geborduurde randje van het laken heb ik voor het valletje gebruikt.

*Mijn breimandje (bruin rotan) dat ik ooit eens van de kringloop meenam heb ik wit gemaakt met grondverf van de action, super mooi!

*Iedere avond sleep ik met grote gieters naar de voor- en achtertuin om alle zelfgekweekte planten water te geven. Maar dan wel water uit de sloot achter het huis. Ja, je ziet me vast al voor je haha! Met klompen vol modder sta ik dan aan de rand van de sloot, af en toe een mug van mij af te slaan, en gooi ik een emmer aan een touw de sloot in. Dan hijs ik het loodzware ding weer op en vul de grote gieters... Hmm, ik krijg waarempel al echte spierballen! Gelukkig nemen manlief en zonen de moestuin voor hun rekening ! Ik heb berekend dat alleen de voor en achtertuin water geven, ons ongeveer 100 liter per dag scheelt!!! En volgens mij is dat slootwater ook veel gezonder want het zit vól levende organismen die als mest kunnen dienen.(denk ik dus...)

* de kersenboom in de voortuin heb ik gisteren leeggeplukt en ik heb er 12 potjes jam van gekookt. Keurig verpakt in gerecyclede 'bon maman' jampotjes (bedankt mam!). Ze zijn bijna te mooi om in de kelder te zetten...


* van de kersenpitten probeer ik een leuk kersenpitkussentje (dat je warm kunt maken en op je stijve nek kunt leggen) te maken. Maar nu moet ik ze eerst nog goed schoon zien te krijgen.

* van oude voeringstof heb ik twee leuke bloemen gemaakt. Eén voor in mijn haar met een elastiekje er aan en één met een speldje die je op kunt spelden. Het is heel gemakkelijk, hier kun je een gebruiksaanwijzing vindenhttp://www.google.nl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_QR7SpwppMUk/S2-KuPqsKRI/AAAAAAAAAtk/-kaeOwG8RBE/s400/Prima%2BTutorial.JPG&imgrefurl=http://carolestirrat.blogspot.com/2010/02/make-your-own-faux-primas.html&usg=__TA0yFzzL_SxazRAzNd6wcMqMbHg=&h=300&w=400&sz=30&hl=nl&start=247&um=1&itbs=1&tbnid=IUpJ30mRMssSzM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dflower%2Bsilk%2Bcandle%2Bmake%2Byour%2Bown%26start%3D240%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26rlz%3D1R2RNTN_nlNL368%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1;

Ook ben ik veel bezig geweest met vrijwilligers werk op de basisschool, een extra luizencontrole middag, voorleesmiddagen en boekjes uitleen ochtenden en zelfs (de school heeft sinds kort een mooie keuken!) een middag cakjes bakken met een groepje enthousiaste jongens! Gewoon cakebeslag gemaakt, oranje kleurstof er bij, en bakken in kleine vormpjes. Daarna hebben we met poedersuiker en kleurstof, oranje glazuur gemaakt en er een oranje m&m snoepje opgeplakt. Leuk om die verbaasde blikken te zien; dat cake ook van binnen oranje kan zijn...raar he?! Ik had vijf 'stoere' jongens, maar ze waren superserieus, en deden heel erg hun best. Zelfs mijn meegebrachte schorten vonden gretig aftrek haha! De school wil vaker groepjes kinderen laten koken en bakken, mijn kinderen kunnen niet wachten!
Tussen de bedrijven door heb ik ook nog een leuk boek gelezen; 'groen, groener, groenst'. Gewoon gereserveerd bij de bieb. Je kunt nu gratis reserveren op het internet en dat vind ik reuze handig! http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/groen-groener-groenst/1001004006847315/index.html hier zie je het boek.

Het is net zo'n soort boek als dat van de no-impact man, maar dan toegangkelijker. Makkelijker te lezen en ook met goede tips. Leuk! Een aanrader voor consuminderaars en mensen die de aarde willen redden van de ondergang. (ik doe mijn best...).
Nou, we gaan vanavond barbequen, dus ik moet nog eens even wat lekkers halen voor op 't vuur, hopenlijk kan ik de volgende keer wat sneller bloggen...
Fijn weekeind toegewenst!


mama lieveheersbeestje.

P.s. ondertussen is het hier gaan regenen (1800 uur) en we wilden nét gaan beginnen....dus onze electrische barbeque maar in de keuken gezet...

19 opmerkingen:

wilmi zei

oh wat een leuke post weer! gaaf kussen en leuke links heb je erbij gezet, dank je. Die bloemen.. wauw, die ga ik maken, voor op mijn spijkerjasje. Enneh.. respect hoor voor je gietersjouwerij! je bent echt goed bezig, ik zou het niet zien zitten denk ik , dat gesjouw. Jouw blog zet me in ieder geval wel aan het nadenken, en ik hoop meer mensen, over hoe we omgaan met onze aardbol.
Bedankt voor het delen!

Esther zei

Wat een leuk kussen heb je gemaakt en je jam lijkt me heerlijk. groetjes Esther.

gerrie zei

Prachtige dingen, lekkers voor later.
Maar ik zou haast jaloers worden........jullie kregen regen. Wij wachten al lang op een druppeltje. Echt alle buien gaan oos en/of west langs ons heen. De tuin is kurkdroog en zelfs de sloot is leeg. Dan maar spoelwater uit de wasmachine.
Wat zit een mens toch raar in elkaar, een paar weken geleden wilden we warrmte en droog weer, en nu we het bestelde geleverd krijgen hebben we weer wat.
Zonnig weekend!
hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Maureen zei

Ik weet wel zeker dat het meisje jouw kussen superleuk vind.
Een beterschapswens voor haar vanuit Scheveningen....

En wat ben je goed bezig met het minderen van watergebruik en zelfgemaakte jam, ziet er prachtig uit, al die potjes.
Maar wat zal het vooral ook goed voelen....

X

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuk kussentje!
En wat heb je ontzettend veel gedaan zeg!

Anoniem zei

Hoi, hoi, ik heb ooit eens ergens gelezen dat de kersenpitten "gewoon" worden gekookt totdat ze schoon zijn en dan laten drogen.

gr. Imre

het lieveheersbeestje zei

Dank jullie allemaal voor je leuke comentaren! En Imre, ik ga ze zeker even uitkoken, ik had zelf ook al bedacht dat dit het beste zou zijn, maar durfd het niet zo goed omdat ik bang was dat ze zouden knappen of zo..
Groetjes mama lieveheersbeesjte.

Bonjade zei

Wat een lief gebaar van je om zo'n prachtig kussen voor haar te maken.....
Die knapt vast weer heel snel op;)
En wat leuk zo'n retro schortje...
Zo lief....
Fijne week

zouthout zei

Wat ben je lekker aktief&creatief geweest... die jam en dat short je kussen.... alles is even mooi.

liefs

Anoniem zei

wat ben je weer lekker bezig geweest.
wat een leuke dingen heb je gemaakt met allerlei herbruikbare dingen.
knap hoor.
het is gewoon leuk om een blog van jou te lezen.

scrappy jen d zei

Lieve mama Lieveheerbeestje,
Wat ben je weer druk in de weer geweest met allerlei boeiende projecten!
Wat een lief kussentje en wat weer een gezellig verhaal. Hmmmm...die home made jam? Fantastisch gedaan!
Heerlijk zo'n voorraadje!
Lieve groetjes, Jen.
Bedankt voor de leuke tip over het boek!

Anoniem zei

Hoi,
wat ben jij druk geweest zeg !!!! Hartstikke leuk allemaal. De tip voor het boek ga ik even noteren, daar kan ik dan mee door na de No Impact Man ; )
Een hele fijne dag !!

Tineke zei

H*e*e*r*l*i*j*k* was het om weer bij je op visite te zijn. Je maakt zulke leuke dingen en schrijft daar zo aanstekelijk over dat het net lijkt of ik even bij een goede vriendin aan de keukentafel zat. Dankjewel voor het delen! Enne... fijne schoolvakantie voor alle kevertjes!

Marian zei

Wat een leuk kussen maakte je!! Wat zal dat meisje blij geweest zijn... Mijn dochter is ook veel in het ziekenhuis en heeft van haar klas een fleece-deken gekregen waarop stukjes stof gestikt waren. Elke klasgenoot versierde een stukje stof naar eigen idee. Deze deken gaat nu trouw mee heen en weer. Zoiets vind ik jouw kussen ook. Een dik compliment voor het idee!! Zieke kinderen hebben in het ziekenhuis iets dierbaars nodig om het vol te houden!! Groeten van een stille volgster, Marian

Franca zei

Wat een gezellige post!
Zulke leuke dingen gemaakt. Goed bezig met watergebruik en dan nog jam en cakejes met de jongens. Petje af!

Anoniem zei

Ha lieveheersbeestje,

Ik kom via de blog van Teunie nu op die van jou terecht. Ik lees in je stukje iets over je kersenboom. Hoe pluk jij die kersen dan? Wij hebben ook zo'n boom. Hij is vrij hoog maar nog voor de kersen rood kleuren hebben de kraaien ze al op :-(. En de boom is te groot om hem af te dekken met een net.

Ik kijk uit naar je antwoord.

Gr. Elseline

jacqueline zei

Dag mama lieveheersbeestje,

Ik had zo'n behoefte aan iets gezelligs, dat ik de laatste tijd je hele blog tot het begin heb teruggelezen (ik kwam uit bij de post met recept voor appeltaart).
Heerlijk om terug te lezen en zoveel liefde en gezelligheid klinkt erin door.
Ga vanmiddag samen met de jongste de perzikplaatcake maken. In de keueken is het bij ons nog lekker koel.
Fijne vakantie, hopelijk dat je na de vakantie weer een blogje kunt plaatsen.

het lieveheersbeestje zei

Hallo Elseline, wat leuk dat je ook meeleest! (en natuurlijk al die andere dames die hier reargeren, ik vind het heel leuk om jullie reacties te lezen!)
Onze kersenboom is nog maar twee meter en ik snoei hem steeds na de bloei. Maar ik denk dat het op den duur toch 'ladderwerk' zal gaan worden hoor! Ik probeer de boom iets in toom te houden omdat hij in ons kleine voortuintje staat...

Anoniem zei

Ha lieveheersbeestje,

Leuk dat je me nog antwoord geeft!! Ja ik had inmidd. een foto ontdekt van jullie boom. De boom van ons was al flink groot toen wij hier kwamen wonen. Het gaat ons zo aan het hart: al die krijsende kraaien die je kersen eten. Wel heb ik, naar jou idee de pitten opgeraapt om er iets mee te gaan doen. Ook heb ik gister de lavedel geoogst na het drogen wil ik daar geurzakjes mee gaan maken. Hé fijne vakantie en ik blijf je blog bezoeken hoor!

Gr. Elseline