vrijdag 21 januari 2011

Creatief in de winter.

Ondanks dat ik een waanzinnig drukke week had (tja, je kunt je zo druk maken als je zelf wil natuurlijk, haha!) was ik erg creatief bezig deze week. We hebben lekker zitten schetsen en tekenen met de kinderen en ik heb heerlijk zitten knippen, plakken en scheuren. Op het superleuke blog http://myeverydayhandmades.blogspot.com/ van Elly (je kent haar vast wel, ze heeft ook de blog http://myeverydaythings.blogspot.com/ ) , zag ik een prachtige winter-slinger (banner) (in't engels). Leuk Leuk Leuk! Dus mam aan de slag. De bovenstaande foto was trouwens wel een éffesnel-foto, zoals je ziet hangen de verjaardagskaartjes van het jongste lieveheersbeestje er nog achter, ik had geen tijd meer om ze weg te halen, de kinderen waren mijn geknutsel zat en wilden warm eten...5uur, je kent het vast wel.

Elly heeft deze letters van de w-i-n-t-e-r prachtig verwerkt tot een slinger. Zij nam houten plankjes als ondergrond, maar aangezien de Lieveheersbeestjes heel ijverig de garage hebben opgeruimd, waren die hier niet voorradig. En ik knutsel natuurlijk wel graag wat goedkoop, dus toen maar de verpakking van de 'special K' van dochter lieveheersbeest genomen en in rechthoeken geknipt.
Een oude kartonnen doos was er nog wel, gelukkig en wat muziekpapier had ik ook nog wel. Dat kun je heel goedkoop bij de kringloop vinden, bij de boeken, gewoon zo'n muziekboek kopen voor een paar centen, daar kun je heel lang mee knutselen!

Daarna heb ik mijn knutsel en scrapbook spullen even doorgesnuffeld naar witte 'dingetjes' zoals kantjes, bandjes, bloemetjes en pijpenraggers. De letters zijn kant en klaar (karton van action) ik heb ze beplakt met wit papier.
Verder heb je nog wat inkt nodig, het mooist is dat 'distress' inkt. Maar dat heb ik niet dus toen maar zwart en oker over elkaar genomen. Hier kun je het witte papier dat je op de kartonnen onderste rechthoek hebt geplakt, mee 'verouderen'.
De doos had ik eigenlijk nog even met wat witte verg kunnen bestrijken, zo alleen over de ribbels, maar dat ben ik gewoon vergeten! Zag ik later...
Het kartonnen doos rechthoekje heb ik op het karton geplakt en daarop het muziekpapiertje.
De letters heb ik met drie-d plakvierkantjes er op geplakt. Dan krijg je er wat 'diepte' in..
Zelf vind ik het een heel leuke slinger geworden en ook leuk om te doen! Als je op http://everydayhandmades.blogspot.com/ kijkt, kun je stap voor stap zien hoe Elly hem gemaakt heeft. Ze zet elke week een leuke creatie op haar blog en dat geeft de creabea inspiratie!
Wie ook een leuk blog vol inspiratie heeft is Lily! Haar blog heet; http://lillyshaakenbreimand.blogspot.com/ en staat vol met haar creatieve creaties. Ze maakt heel veel brei en haakwerkjes, en zó snel...dat ga ik nooit evenaren hoor! Maar de beroemde sjaal 'baktus' heb ik wel van haar geleerd en ik heb er al eens één gemaakt. (hmm. eigenlijk is hij nog nét niet helemaal af...ik haak er nog een randje omheen...zal ik ook eens even afmaken...-bloos-..).
Er kwam gisteren een doosje met de post..spannend! Aan de afzender zag ik al dat het van Lily kwam, dus dat was een leuke verrassing! Onze jongste en ik zaten net te knutselen en dus vroeg hij of hij het pakje mocht openen...
En wat zat er in? Een mooi ingepakt pakje met een lief briefje en een schattig hangertje.... snel het pakje openmaken! En daarin zat...
Deze prachtige baktus-achtige sjaal, pimpelliese genoemd. De mooie rand is er direct mee aangebreid, het is een superlekkere sjaal! Hij past bij roze, paars, blauw en zelfs groene kleding, heel vaak te dragen dus. En het is lekker zachte, warme wol. Niet van die kriebelige maar echt comfortabel. Heel erg bedankt Lilly, je hebt mij echt blij gemaakt! En wat nog een leuk bij verschijnsel is, mijn kinderen leren dat er ook heel lieve mensen op deze aardbol rondlopen! Ze zijn altijd zó verbaasd dat mensen die je eigenlijk niet kent, toch zó aardig zijn! Ja kinders, de wereld is vol van aardige mensen, het is jammer dat je er zo weinig van hoort...
Bij deze; DANK JE WEL LILY!
Prettig weekend allemaal, lekker knutselen, breien en haken en genieten van de rust (nou ja...), groetjes van mama Lieveheersbeestje.
P.s. bedankt voor de adviezen inzake de naaimachine. Ik heb besloten om eerst maar eens overal het nieuws te verspreiden; misschien duikt er nog iemand op die een goede tweedehands machine heeft die ze nooit gebruikt..je weet maar nooit. Ook loopt er een bod van mij op een nieuwe 'elna' naaimachine, hier in onze eigen stad, via marktplaats. Hopenlijk gaan ze met mijn bod accoord, het staat al een week op 51 euro. (ik denk dat ik tot 75 euro ga..maar het bod staat al bijna een week! Spannend he?)

11 opmerkingen:

Sjaantje zei

Wat leuk geworden zeg je winter slinger!

sillie zei

leuke slinger!! en ik hoop dat het wat word met je naaimachine,soms loont het om een briefje gezocht: naaimachine, op te hangen bij de super.
groetjes sillie

esther zei

wat een leuke slinger heb je gemaakt.
leuk hoor om zoiets op te hangen in je kamer.
groetjes esther

Pierelantijntjes zei

Hij is echt gaaf hoor je slinger. Ik had hem ook al bij Elly gezien,en ben er helemaal weg van.
Wat lief en mooi, die sjaal!
Zeker...er zijn nog zat lieve aardige mensen op deze wereld. Gelukkig maar.
Ik hoop dat het lukt met je naaimachine.
Lieve groet van Ester

Anoniem zei

Hallo

Ik dacht aldat het pakje verloren was gegaan.Is lang onderweg geweest,maar gelukkig toch aangekomen.

Die dozen vind ik heel leuk geworden.
En wat de naaimaschine betreft...ik hoopdat je hem krijgt.

Ik ben al de hele week bij de kinderen.Hen het reue naar mijn zin.

Wens nog veelpezier met de sjaal

Liefs, Lilly

Anoniem zei

daar ben ik nog een keer :))

Die wol ist 80% scheerwol en handgeverfd (niet doormij)

Groetjes, Lilly

Mariette zei

Wat een leuk idee die slinger, ziet er erg gezellig uit!

LiLi M. zei

Oh jouw slinger is ook mooi geworden! Ik vond hem al zo leuk bij Elly! En die sjaal, wat een beauty en wat ontzettend aardig! Succes met de naaimachine! Fijn weekend!

Splashes of Pink and Mint zei

Kijk.... hier zit ik dus nou gewoon van te blozen...! Zulke lieve woorden en dan nog foto's van zo'n super mooie slinger erbij. En wat ik nou zo leuk vind, is dat jij overal een oplossing voor weet te vinden! Helemaal geweldig! Ik hoop dat we elkaatr nog vaak zullen inspireren!
En je sjaal is ook heel mooi, tja... bijzonder hè, die lieve blogvriendinnen!
Nou, geniet van de week die voor ons ligt en ik hoop dat je nog weer tijd hebt voor nog meer creatieve projektjes!
Lieve groetjes Elly

Irma zei

hoi hoi ik heb gezellig nieuws je hebt mijn give away PIP theedoek gewonnen, hij is je van harte gegunt ik hoop dat je er blij meen bent, als je mij je adres mailt maak ik het helemaal in orde en komt hij jouw kant op,
IrmaXXX

allemaalkleurtjes@live.nl

Marja Rijnsburger zei

Echt heel lang dat ik niet hier geweest ben. Excuus een verhuizing.
Maar nu zag ik dat je ergens op een blog, ik weet niet meer bij wie, een give-away hebt gewonnen en breng je meteen maar weer eens een bezoekje.
De winterslinger is leuk geworden en dan blijkt ook maar weer eens dat er vaak genoeg spullen in huis zijn om het niet al te kostbaar te maken. Ik heb bewondering voor je creativiteit hierin.

Hartelijke groetjes en tot snel maar weer.
Marja