vrijdag 7 januari 2011

Een goed begin!

Na een heel gezellig kerstfeest, een heerlijke vakantie en logeerpartij hebben we ook nog een heerlijk oud en nieuw gevierd bij vrienden in 'de grote stad'. Dat betekent in ons geval lekker winkelen (Primark is populair hier!) in een overdekt winkelcentrum en daar heerlijk koopjes jagen. De kinderen waren toe aan nieuwe kleding, sommigen hadden echt nog maar één spijkerbroek over, waar dan ook nog een gat in zat... We kochten tassen vol spijkerbroeken, t'shirts (2 en 3 euro), oorbelletjes, tasjes en jasjes en ook nog twee pyjama's voor maar 5 euro... Tja , de kasten zijn weer heerlijk gevuld! Wel met noodzakelijke dingen natuurlijk, maar toch fijn dat we voorlopig vooruit kunnen. Natuurlijk hebben de breinaalden niet de hele vakantie stilletjes in de kast gelegen...
Volgende week donderdag zijn zowel het jongste lieveheersbeestje als zijn oudste neefje jarig. En dan geven we zijn broertje natuurlijk ook een kleinigheidje om mee te spelen. Meestal maak ik zelf een kadootje. Een sokaap of een set pittenzakjes...deze keer heb ik drie ballen gebreid! Heeel erg gemakkelijk! Gewoon lapjes maken en die dicht naaien. Hier heb ik er dus ook al één voor de jongste gemaakt, want die vond ze ook zo leuk, en omdat er zachte vulling in zit kun je er mee in huis spelen. Voor het neefje zitten er ook nog belletjes in...ik ben benieuwd of hij ze ook leuk vind (hij is bijna twee jaar), we zullen zien! Maar we geven niet alleen anderen kadootjes, ik ben zelf ook schromelijk verwend door de kerstman! Iedereen had een bedragje besteed voor iedereen en zo kreeg ik deze prachtige kadootjes! Het rode thermosflesje is voor in de trein als we op reis gaan (we passen niet allemaal samen in de auto, dus reis ik meestal met de jongsten met de trein) of als we lekker gaan picknicken in de zomer. Yep, ik ben een theaholic, ik geef het toe... Ook die heerlijk grote pot cocosnootolie is heerlijk en natuurlijk voor iedereen te gebruiken (biologisch natuurlijk). Wat minder bio is zijn de heerlijke kookboeken die ik kreeg! Een toetjes boek om van te watertanden..van de één na jongste natuurlijk (investering in moeder! geeft natuurlijk resultaten..) en de marokaanse keuken van papa lieveheersbeestje. Ik heb al lekkere marokaanse kipspiesjes gemaakt. Het streven is om iedere week iets uit het boek te proberen!
En dan kwam ook nog eens de postbode om mij te verwennen, helemaal uit Oostenrijk kwam een pakje met heerlijke verrassingen! Lekkere chocolade (helaas al op voor dat wij bedachten dat het op de foto moest.....), en dit snoezige gehaakte zakdoeken hoesje. Ik heb het al direct in gebruik genomen, heel handig in mijn tas!
En wie heeft mij zo verwend? Dat was onze Lilly! Van het blog; http://lillysbreienhaakmand.blogspot.com/ .
Deze prachtige streng wol zat er ook in, handgeverd en ik heb het idee dat ik er een soort kanten sjaal van ga haken...zit ik nog wat op te broeden..
Ook nog een prachtig gehaakt kanten hartje zat er in en ik was er zó blij mee! Het is zo fijn om zomaar eens een kadootje van iemand te krijgen...ook al ken je die persoon eigenlijk alleen maar van haar blog. Bedankt Lilly!
Ik wens iedereen nog een heerlijk weekeind toe, en mocht het weer zulk regenachtig weer zijn, kijk dan eens bij de ellenlange lijst van blogs die ik volg, echt het zijn allemaal heel leuke blogs, je hoeft je niet te vervelen, lekker lezen en ideetjes opdoen!
Groetjes van mama lieveheersbeestje.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

goede morgen,

Wat fijn, dat jullie de feestdagen zo hebben genoten.
En ook nog zo lekker gewinkeld.Dan kunnen jullie er weer lekker tegen.

we hebben hier op het ogenblik + 3°,veel te warm voor hier,maar ik vind het wel goed zo.

een prettig weekend, Lilly

Anoniem zei

Hoi, wat fijn dat je weer terug bent !!
Wat een leuke cadeautjes zeg. Marokkaans koken, dat lijkt mij ook wel wat Tajin heb ik al eens leren maken door een Marokkaanse mevrouw en dat eten we vrij regelmatig nu.
De gebreide ballen zien er heel mooi uit.
Een heel fijn weekend.

Grietje zei

Dat klinkt als een drukke kerstvakantie en spijkerbroeken met gaten....die kennen we hier maar al te goed. En koopjes scoren is helemaal lekker om de kast te vullen. Ik heb pas een aantal t'shirtjes gekocht, voor nu nog te koud en een beetje te groot maar als het weer blote armen weer is...zitten ze vast prima.
Ben erg benieuwd wat je met die mooie wol gaat doen, een kanten sjaal lijkt mij een uitstekende keuze.


Nog de beste wensen en een goede zondag :-)

Groetjes,
Grietje

scrappy jen d zei

Hallo lieve mama Lieveheersbeestje,
Ik wens jullie allemaal een gezond en liefdevol 2011 toe! Wat ben je heerlijk verwend! Super cadeau's! En wat hebben jullie lekker geshopt! Ja, daar hou ik ook van! Ik scoorde voor Ingmar 3 nieuwe spijkerbroeken voor maar 18 euro! Wel alledrie gelijk, maar dat vindt Ingmar helemaal niet erg! Hij houdt niet zo van dat modegedoe! Wat ben je ook lekker verwend door Lilly! Je was niet de neige: ik had namelijk ook een doos uit Oostenrijk! Zo lief!
Leuke cadeau's heb je gemaakt!
Zelfgemaakt vind ik ook veel leuker dan gekochte!
Nou....dat was het dan weer.
Dank nog voor je bericht op mijn blog!
Lieve groetjes,
Jen.

LiLi M. zei

Heerlijk dat jullie allemaal zo genoten hebben en het genieten gaat vast nog even door met het lekkere eten uit de nieuwe kookboeken! Primark is leuk! Jammer dat het er zo druk is, maar zo is het altijd wat hè? Fijne week!

Thendral zei

Hi, You make lovely things. Thanks for the comments in my blog.

Juud zei

je hebt leuke cadeautjes gekregen..
hahah ik ken die winkel echt niet maar heb er nu twee keer over gelezen. gelukkig heb ik hier een leuke kledingwinkel waar ik voorlopig terecht kan voor zoonlief

Gizzy zei

Wat mooi en leuke cadeautjes allemaal. Die zijn echt helemaal prachtig.
Ik heb ook een cadeau tip. Enkele
leuke Emailleschilden gevonden op www.ramsign.nl
vond ze wel leuk alse tip om als cadeau te geven. Zoals ik heb laatst voor mijn zus, d'r nieuwe huis gegeven.

Wat denk je zelf?